BACK TO
TOP
Food insider

Aναγεννητική καλλιέργεια και παροχή εκτάσεων και εφοδίων σε παραγωγούς οσπρίων από την Άροσις

Σε λύσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των οσπρίων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οδηγείται η Άροσις.

arosis_siskevasia

Γιώργος Λαμπίρης

178
0

. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής της, Τρύφων Φωτιάδης, η εταιρεία εξετάζει την εφαρμογή βιώσιμων μοντέλων παραγωγής με μείωση του κόστους, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συρρίκνωση των παραγόμενων ποσοτήτων, την υποβάθμιση της ποιότητας και την αύξηση τιμής στην πρώτη ύλη λόγω της κλιματικής αλλαγής κατά την τελευταία τριετία. «Προσπάθειά μας αποτελεί να ενισχύσουμε τους παραγωγούς και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο εγκατάλειψης των καλλιεργειών και γήρανσης των αγροτικών πληθυσμών, γι’ αυτό και αναζητούμε τρόπους να ωθήσουμε τους αγρότες προς τη νέα εποχή που εισέρχεται η γεωργία, είτε νοικιάζοντας χωράφια για να τα καλλιεργούν υπό την απόλυτη επίβλεψή μας, είτε παρέχοντάς τους τα εφόδια, με εμάς να διατηρούμε τον απόλυτο έλεγχο στα χωράφια και τις μεθόδους καλλιέργειας από τη σπορά έως και τη συγκομιδή. Πρόκειται για κινήσεις που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο», επισημαίνει ο κύριος Φωτιάδης.

Εφαρμόζοντας την αναγεννητική γεωργία

«Επιπλέον, δεδομένου ότι η αγορά ζητάει νέα πρότυπα όπως η αναγεννητική γεωργία, κάτι που έχουμε εφαρμόσει ήδη με έναν παραγωγό και προχωράμε σε κάτι αντίστοιχο και με δεύτερο παραγωγό για λογαριασμό πελάτη μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αντικείμενο την βιολογική παραγωγή οσπρίων», συμπληρώνει. Κατά τον ίδιο η εταιρεία σκοπεύει να εμπλακεί σε μόνιμα μοντέλα ενοικίασης ή αγοράς χωραφιών, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέα πρότυπα όπως η αναγεννητική γεωργία καθώς και να αυξήσει τις καλλιέργειες των βιολογικών οσπρίων καθότι υφίσταται έντονο ενδιαφέρον στο εξωτερικό. Με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας, η Άροσις έχει ορίσει διευθυντή εξαγωγών και συμμετέχει σε περισσότερες εκθέσεις εκτός Ελλάδας, ενώ προσβλέπει στο άνοιγμα νέων αγορών. Το 2023 η επιχείρηση έκλεισε με άνοδο κύκλου εργασιών άνω του 10% σε σύγκριση με τα 3,1 εκατ. ευρώ που ήταν το 2022. Σήμερα, τα προϊόντα της εξάγονται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ, ενώ υφίσταται ενδιαφέρον για βιολογικά προϊόντα και στις σκανδιναβικές χώρες.

Στον τομέα των επενδύσεων επίκειται η κατάθεση πρότασης στον αναπτυξιακό για επέκταση εγκαταστάσεων και την προσθήκη νέων γραμμών επεξεργασίας προϊόντων. Το εν λόγω επενδυτικό πλάνο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία κατάρτισης και έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής. «Ήδη πραγματοποιείται αναθεώρηση του μοντέλου λειτουργίας για βελτιστοποίηση της παραγωγής στο εργοστάσιο και βάση αυτές τις κινήσεις και το αποτέλεσμα που θα έχουν, θα φανούν ποιες ανάγκες ανάπτυξης υφίστανται προκειμένου η εταιρεία να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών της τα επόμενα χρόνια», εξηγεί ο Τρύφωνας Φωτιάδης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία