BACK TO
TOP
Food insider

Τα προβλήματα και οι προοπτικές των βερίκοκων στο επίκεντρο ημερίδας του ΕΛΓΟ στην Πέλλα

Στα προβλήματα, τις προοπτικές και την υφιστάμενη κατάσταση της καλλιέργειας της βερικοκιάς στην Πέλλα εστίασε ημερίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Σκύδρας την Παρασκευή 15 Μαΐου.

IMG_20260515_201420484_HDR

14
0

Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την υφιστάμενη κατάσταση της καλλιέργειας της βερικοκιάς στην Π.Ε.Πέλλας, για τα πρόσφατα δεδομένα αξιολόγησης των ευρέως διαδεδομένων ποικιλιών βερικοκιάς, για τα συστήματα διαμόρφωσης και υποκείμενα βερικοκιάς, καθώς και για τους εχθρούς και τις ασθένειες της καλλιέργειας της βερικοκιάς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν στην εμπορία και διάθεση των βερίκοκων.

Στην εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κος Τζαμτζής Ιορδάνης, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Σκύδρας κα Ιγνατιάδου Αικατερίνη, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, ο αντιδήμαρχος Έδεσσας κος Τσακίρης Ιωάννης, η προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α Βέροιας κα Παππά Μαρία καθώς και πλήθος γεωπόνων και αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Μετά το πέρας της ημερίδας στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν νόστιμα εδέσματα από παραγωγούς και επιχειρήσεις της έκθεσης τοπικών αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία