BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Τρίτη 9 Ιανουαρίου η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού για το 2024

Τη συζήτηση επισήμως πλέον για τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προτίθεται να ανοίξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εντός των επόμενων ημερών.

mitsotakis-ypoyrgiko

63
0

Για την εκκίνηση του διαλόγου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αξιοποιήσει την αυριανή πρώτη για το 2024 συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου κατά την εισήγησή του θα τοποθετηθεί για τις προθέσεις και τις στοχεύσεις του επί του φλέγοντος ζητήματος του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είτε διαφορετικά στη συνέντευξη που αναμένεται να παραχωρήσει την Τετάρτη στην κρατική τηλεόραση.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού, είναι να βάλει το πλαίσιο της συζήτησης που θα οδηγήσει, μετά από δημόσια συζήτηση και διαβούλευση, στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης.

Να επικοινωνήσει τις βασικές αρχές που θα διέπουν το επικείμενο νομοσχέδιο, ακριβώς για να εκθέσει και να εξηγήσει στην κοινωνία τι πρόκειται να προωθηθεί, τις αναγκαιότητες που το επιβάλλουν, αλλά και να άρει τις όποιες επιφυλάξεις διατυπώνονται από μερίδα της κοινωνίας, είτε συντεταγμένα από τους κόλπους της Εκκλησίας, είτε από μερίδα γαλάζιων στελεχών, είτε από απλούς πολίτες που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.

Ειδικό βάρος στη δημόσια συζήτηση αναμένεται να δοθεί στο ζήτημα της τεκνοθεσίας, το οποίο φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο "αγκάθι" για τους αντιδρώντες.

Κρίσιμο κρίνεται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως μετέδωσε ο Σκάι, να διαχωριστεί το δικαίωμα της τεκνοθεσίας, το οποίο περιλαμβάνει την αναγνώριση των παιδιών σε ομόφυλες σχέσεις και την υιοθεσία, από το ζήτημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που περιλαμβάνει και την παρένθετη μητρότητα.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι με τη νομοθετική ρύθμιση θα δίνεται το "πράσινο φως" στην τεκνοθεσία, όχι όμως και στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η οποία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας, επιτρέπεται μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια ή σε μόνες γυναίκες, και εκτιμάται ότι αυτό το καθεστώς θα συνεχίσει να υφίσταται.

Προς το παρόν το χρονοδιάγραμμα για το κάθε στάδιο της δημόσιας συζήτησης μέχρι αυτή να αποτυπωθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί και τον τελευταίο λόγο επ' αυτού θα έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Επ' ουδενί όμως, όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, δεν θα είναι επ' αόριστον και τα πάντα θα γίνουν με τη σειρά και στην κατάλληλα ώρα, επαναλαμβάνοντας εμφατικά τη δέσμευση του πρωθυπουργού να νομοθετηθεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Να σημειωθεί πως σήμερα η αντιπολίτευση αναμένεται να "ρίξει το γάντι" προς την κυβέρνηση, καταθέτοντας στη Βουλή, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, πρόταση νόμου για την ισότητα στο γάμο, ενώ αντίστοιχη πρωτοβουλία θα αναλάβει και η Νέα Αριστερά.

πηγή: thetoc.gr

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία