BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Χαμηλό 3ετίας σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο

Σε χαμηλό τριετίας έχει οδηγήσει η εξασθένηση της ζήτησης την εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο, όπως καταδεικνύει η μείωση του PMI που καταρτίζει η Au Jibun Bank σε 47,2 τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με το 48,0 τον Ιανουάριο.

biomhxania-iapwnia-meiwsh

19
0

Πρόκειται για την ένατη συνεχόμενη επιδείνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ισχυρότερη συρρίκνωση που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με την Au Jibun Bank.

«Τόσο η παραγωγή όσο και οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν με υψηλότερους ρυθμούς, εν μέσω αναφορών για επιδείνωση των συνθηκών ζήτησης τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Au Jibun Bank.

Δεδομένου του απαιτητικού περιβάλλοντος της αγοράς, οι βιομηχανίες μείωσαν επίσης τα επίπεδα απασχόλησης προσωπικού για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και με τον πιο απότομο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2021.

Τα αρνητικά στοιχεία έρχονται μια ημέρα αφότου η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση 7,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η προοπτική για τους Ιάπωνες κατασκευαστές φαίνεται «απίστευτα προκλητική», έγραψε σε σημείωμα η Moody’s Analytics, σύμφωνα με τοι CNBC. Τόνισε ότι η παγκόσμια ζήτηση για ιαπωνικά προϊόντα έχει επιβραδυνθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, σε συνδυασμό με την αδύναμη εγχώρια ζήτηση.

Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η οικονομία της Ιαπωνίας βυθίστηκε σε τεχνική ύφεση μετά από απροσδόκητη συρρίκνωση ξανά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, η χώρα έχασε τη θέση της ως τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο από τη Γερμανία.

Παρά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία, ωστόσο, ο Nikkei συνεχίζει ακάθεκτος το ράλι, μετά την άνοδο σε υψηλό όλων των εποχών την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Nikkei 225 ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ των 38.915,87 που είχε φτάσει το 1989. Σήμερα το πρωί Παρασκευής, η δείκτης έφτασε 1,73% υψηλότερα στις 39.840,61 το πρωί της Παρασκευής.

Η Au Jibun Bank διατήρησε επίσης την εμπιστοσύνη στις προοπτικές για την παραγωγή για το επόμενο έτος εν μέσω ελπίδων για ευρεία μεταποίηση και οικονομική ανάκαμψη.

πηγή: ot.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία