BACK TO
TOP
Διεθνή

Σε υψηλό αναβάθμισε το επίπεδο κινδύνου για γρίπη των πτηνών η Γαλλία

Η Γαλλία αύξησε το επίπεδο κινδύνου της γρίπης των πτηνών σε «υψηλό» από «μέτριο» μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων της νόσου, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, αναγκάζοντας τις πτηνοτροφικές μονάδες να κρατούν τα πτηνά σε εσωτερικούς χώρους για να περιορίσουν την εξάπλωση του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού.

bird-flu-origin-1611158103623

42
0

Η γρίπη των πτηνών,  έχει οδηγήσει στη θανάτωση εκατοντάδων εκατομμυρίων πτηνών παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Εμφανίζεται συνήθως το φθινόπωρο και το χειμώνα και έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Η Γαλλία είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε εντοπίσει ένα πρώτο ξέσπασμα γρίπης των πτηνών σε φάρμα αυτή τη σεζόν στη Βρετάνη, στα βορειοδυτικά της χώρας. Το επίπεδο «υψηλού» κινδύνου, το οποίο προηγουμένως είχε καθοριστεί σε «μέτριο», υποδηλώνει ότι όλα τα πουλερικά θα πρέπει να διατηρούνται εντός των εκμεταλλεύσεων και να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου.

Αν και η γρίπη των πτηνών είναι αβλαβής για τα τρόφιμα, η εξάπλωσή της προκαλεί ανησυχία για τις κυβερνήσεις και τη βιομηχανία πουλερικών λόγω της καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει στα κοπάδια, της πιθανότητας εμπορικών περιορισμών και του κινδύνου μετάδοσης στον άνθρωπο.

Πηγή: Reuters

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία