BACK TO
TOP
Διεθνή

«Bαθιά ύφεση» στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων ΕΕ τον Δεκέμβριο

O γενικός δείκτης κλίματος επιχειρηματικότητας για τον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη συνέχισε να πέφτει από -40 βαθμούς σε -48 βαθμούς (σε κλίμακα από -100 έως +100).

53290039710_8dfdd6a3f9_c

62
0
O γενικός δείκτης κλίματος επιχειρηματικότητας CEMA για τον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη συνέχισε να πέφτει και έφτασε σε βαθιά ύφεση.

Για άλλη μια φορά, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση απρόσφορη, ενώ τα 2/3 προβλέπουν μείωση του τζίρου στους επόμενους 6 μήνες.


Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ενώ τα επίπεδα εμπιστοσύνης για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν αρνητικά, ο ίδιος δείκτης δείχνει κάποιες μικρές βελτιώσεις εντός αυτών των αγορών. Οι κατασκευαστές ενδεχομένως να ενθαρρύνονται από το γεγονός ότι οι εισερχόμενες παραγγελίες από την Ευρώπη, μεταξύ άλλων, ήταν ελαφρώς λιγότερο αρνητικές τον περασμένο μήνα.

Για ολόκληρο το έτος 2024, οι συμμετέχοντες στην έρευνα προβλέπουν ότι ο τζίρος της εταιρείας τους θα μειωθεί ελάχιστα κατά μέσο όρο (-5% στη διάμεσο και -2% στον αριθμητικό μέσο όρο).



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία