BACK TO
TOP
Διεθνή

Στο χορό κινητοποιήσεων ετοιμάζονται να μπουν και οι αγρότες της Ισπανίας

Στην Ισπανία οι τρεις αγροτικές οργανώσεις UPA, η COAG και η Asaja σε κοινή ανακοίνωση τους δήλωσαν ότι «οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε περιφερειακό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες».

Spain-Agriculture-Protests

26
0

Όπως τονίζουν θα απαιτήσουν την αναστολή των διαπραγματεύσεων για συμφωνίες που έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, π.χ. της Mercosur και της Νέας Ζηλανδίας αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τη Χιλή, την Κένυα, Μεξικό, Ινδία και Αυστραλία.

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Στην ανακοίνωση τονίζουν επίσης ότι οι παραγωγές που εισάγονται εκτός ΕΕ «δεν συμμορφώνονται με τους εσωτερικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)», που απαιτούν αυστηρό υγειονομικό έλεγχο για την παραγωγή τροφίμων. Οι εισαγωγές εκτός ΕΕ «αντιπροσωπεύουν μια αντίφαση και υποκρισία στις ενέργειες της ΕΕ, μεταξύ της εμπορικής πολιτικής και της δικής της κοινής γεωργικής πολιτικής. Ένας αθέμιτος ανταγωνισμός που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα χιλιάδων αγροκτημάτων στην Ισπανία και την Ευρώπη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι πρώτες σποραδικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν σε ορισμένα μέρη στην Ισπανία, όπως στην Εξτρεμαδούρα, όπου περίπου τριάντα τρακτέρ συμμετείχαν σε μια πορεία μεταξύ των πόλεων Azuaga και Llerena. Μια άλλη ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων έχει διαδηλώσει στους δρόμους της Ζαμόρα. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αγροτών οργανώνεται, ανεξάρτητα από τις αγροτικές οργανώσεις, να βγει στους δρόμους στις 6 Φεβρουαρίου. Στην Καταλονία, το συνδικάτο Unió de Pagesos ζήτησε πορείες και κλείσιμο αυτοκινητοδρόμων στις 13 Φεβρουαρίου, καθώς και άλλες ενέργειες στο λιμάνι της Ταραγόνα.

Όμως οι Ισπανοί αγρότες από την εμπειρία που υπάρχει γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε κινητοποίηση έχει αποτέλεσμα μόνο αν γίνει μαζικά και υπό την αιγίδα των τριών αγροτικών οργανώσεων οι οποίες θα αποφασίσουν ως την Παρασκευή τις διαμαρτυρίες.

πηγή: ertnews.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία