BACK TO
TOP
Διεθνή

Συνεχίζεται και τον Φλεβάρη η βαθιά ύφεση στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων

Ο γενικός δείκτης κλίματος επιχειρηματικότητας για τη βιομηχανία των γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη επιδεινώθηκε και πάλι ελαφρά μετά την απότομη ύφεση των προηγούμενων μηνών. Τον Φεβρουάριο, ο δείκτης μειώθηκε από -50 σε -52 μονάδες (σε κλίμακα από -100 έως +100).

cemabarometerfebruary

89
0

Ενώ οι δείκτες του επιχειρηματικού κλίματος για τις μεταφορές και τον κτηνοτροφικό εξοπλισμό έχουν βελτιωθεί σε κάποιο βαθμό σε λιγότερο αρνητικά επίπεδα, οι δείκτες για τους κατασκευαστές τρακτέρ και εξοπλισμού συγκομιδής έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Συνολικά, σε όλα τα τμήματα, για άλλη μια φορά περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι η τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση είναι δυσμενής και ακόμη και τα δύο τρίτα αναμένουν μείωση του κύκλου εργασιών τους, τους επόμενους έξι μήνες. Μια σταδιακή σταθεροποίηση θα μπορούσε να παρατηρηθεί μόνο στις προσδοκίες για την επερχόμενη λήψη παραγγελιών (δείκτης που δεν περιλαμβάνεται στον υπολογισμό του συνολικού δείκτη βαρόμετρου).

Αφού οι εκκρεμείς παραγγελίες κορυφώθηκαν στις αρχές του περασμένου έτους, ο όγκος των παραγγελιών παρουσίασε επανειλημμένη σημαντική μείωση και τώρα αντιστοιχεί σε περίοδο παραγωγής 3,9 μηνών, η οποία εξακολουθεί να είναι σχετικά υψηλή σε μακροπρόθεσμη σύγκριση, αλλά χαμηλότερη από την αρχή οποιουδήποτε έτους τα τελευταία τρία χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία