BACK TO
TOP
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά επίπεδα 7 ετών η αγορά αγροτικών μηχανημάτων ΕΕ τον Μάρτιο

Ο γενικός δείκτης κλίματος επιχειρηματικότητας για τη βιομηχανία των γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη επιδεινώθηκε και πάλι ελαφρά μετά την απότομη ύφεση των προηγούμενων μηνών. Τον Μάρτιο, ο δείκτης μειώθηκε από -52 σε -55 μονάδες (σε κλίμακα από -100 έως +100).

2024_03_-_Barometer

25
0

Η εκ νέου επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος οφείλεται αυτή τη φορά αποκλειστικά στο γεγονός ότι οι τρέχουσες επιχειρηματικές αξιολογήσεις ακολούθησαν τις ήδη χαμηλότερες προσδοκίες προς τα κάτω. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, η τρέχουσα επιχείρηση είναι τώρα χειρότερη από ό,τι ήταν εδώ και περισσότερα από 7 χρόνια. Εν τω μεταξύ, μόνο το 8% των εκπροσώπων του κλάδου θεωρεί ότι η τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση είναι ευνοϊκή.

Όσον αφορά τους επόμενους έξι μήνες, οι προοπτικές είναι επίσης μάλλον ζοφερές. Για άλλη μια φορά τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένουν ότι ο κύκλος εργασιών τους θα μειωθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η ανάγκη για επενδύσεις φαίνεται να έχει εξαντληθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές τελικών καταναλωτών και δεν υπάρχει ούτε μία ευρωπαϊκή αγορά για την οποία η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα να έχει θετικές προσδοκίες για τον κύκλο εργασιών.

Οι προοπτικές φαίνεται να είναι ελαφρώς καλύτερες εν όψει του έτους στο σύνολό του, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη οι προσδοκίες για άλλες περιοχές του κόσμου. Σταδιακή σταθεροποίηση μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στις προσδοκίες για την επερχόμενη λήψη παραγγελιών (δείκτης που δεν περιλαμβάνεται στον υπολογισμό του συνολικού δείκτη βαρόμετρου). Για ολόκληρο το έτος 2024, οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναμένουν ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας τους θα μειωθεί σε μονοψήφιο εύρος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία