Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Σε επιτραπέζια μόνο ροδάκινα η έκτακτη εθνική ενίσχυση

Μόνο τους καλλιεργητές επιτραπέζιων ποικιλιών ροδάκινων αφορά, όπως όλα δείχνουν, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 10,2 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους (de minimis) που προγραμματίζει για το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση.

rodakinoparagogoi

Γιάννης Πανάγος

20
1

Η ενίσχυση δεν αφορά, προς το παρόν τουλάχιστον, στα συμπύρηνα ροδάκινα που παραδόθηκαν φέτος στη μεταποιητική βιομηχανία, γεγονός το οποίο προκαλεί ήδη ζωηρές αντιδράσεις στις τάξεις των παραγωγών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι, ήδη κλιμάκιο αγροτών από την Πέλλα και την Ημαθία, που συναντήθηκε την Τετάρτη (13 Δεκεμβρίου) στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη εισέπραξε την άρνηση του Σταύρου Αραχωβίτη για την ένταξη και των συμπύρηνων στα de minimis λέγοντας ωστόσο ότι αν βρεθούν χρήματα ίσως βγουν έκτακτες ενισχύσεις τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη του 2019. Τονίζεται μάλιστα ότι ο τρόπος σχεδιασμού της ενίσχυσης συνιστά κατάφορη αδικία για τους καλλιεργητές των συμπύρηνων και δη των πρώιμων ποικιλιών που κατέγραψαν μεγάλες απώλειες παραγωγής, ως αποτέλεσμα των ασθενειών που προκάλεσαν οι άκαιρες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα πάντα με εκπροσώπους των παραγωγών, η άνιση μεταχείριση μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις το αμέσως επόμενο διάστημα και ενδεχομένως πριν από τις γιορτές, ειδικά μετά την μαζική προσέλευση η οποία υπήρξε στη συνάντηση της Νίκαιας την περασμένη Κυριακή και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι αγροτών απ’ όλη τη χώρα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-12-2018 12:25Βασίλης

Καλημέρα σας! Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις για τα επιτραπέζια?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία