Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Αδήριτη αναγκαιότητα η άμεση προκαταβολή ενιαίας, εφικτή τεχνικά

Εντείνεται η φωνή αγωνίας του αγροτικού κόσμου για το έλλειμμα ρευστότητας των εκμεταλλεύσεων, ιδιαίτερα μετά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ανατρέποντας στην ουσία τις χρηματορροές και μεταφέροντας μεγάλα βάρη στον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας παραγωγής που είναι οι αγρότες.

110618-a-tractor-at-work-on-a-small-farm-c-tim-scrivener-1-MAIN-small-farm-operation-c-Tim-Scrivener

Γιάννης Πανάγος

7286
6

Έτσι, την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μετράει αντιδράσεις, αρνούμενη προς το παρόν να θέσει σε κίνηση τον μηχανισμό που θα υλοποιήσει την πρόωρη καταβολή του τσεκ και μάλιστα σε ποσοστό 80%, όπως γίνεται αυτές τις μέρες στην Ολλανδία, στη χώρα μας η πίεση του αγροτικού κόσμου, ελλείψει ισχυρών οργανώσεων, μεταφέρεται στα βουλευτικά γραφεία. Καθημερινά οι κοινοβουλευτικοί εκπροσώποι της περιφέρειας να γίνονται αποδέκτες της διεκδίκησης που προβάλλουν οι αγρότες για ταχύτερη εκταμίευση της ενιαίας ενίσχυσης, μεταφέροντας αντίστοιχα το σχετικό αίτημα στις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενθαρρύνει και δεν διευκολύνει ιδιαίτερα αυτή τη διαδικασία. Χωρίς να απαγορεύει την άμεση προκαταβολή της ενίσυχσης, επί της ουσίας λέει στα κράτη – μέλη, αν θέλετε να το κάνετε, κάντε το με δική σας ευθύνη. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες που επιλέγουν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθνση, μπαίνουν στη λογική της ταμειακής διευκόλυνσης των παραγωγών, μέσω τραπεζικού δανεισμού, πράγμα το οποίο, με βάση τα σημερινά επίπεδα επιτοκίων δεν επιφέρει ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος.

Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες έχουν πρόσβαση σε φθηνό χρήμα που του παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ακόμα και με αρνητικό επιτόκιο. Αυτό σημαίνει ότι για μια ασφαλή χρηματοδότηση, όπως είναι η συγκεκριμένη, καθώς τα χρήματα θα έρθουν σε τρεις μήνες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων, θα μπορούσε να πετύχει ένα επιτόκιο της τάξεως του 0,5% κάτι το οποίο σημείνει ότι για το τρίμηνο (Ιούλιο αντί Οκτώβριο) που μεσολαβεί, το κόστος του Δημοσίου δεν θα ήταν μεγαλύτερο από 1 εκατ. ευρώ.

Αξίζει αυτό το εκατομμύριο την περαιτέρω επιδείνωση της ταμειακής θέσης των αγροτών;

Αξίζει αυτό το εκατομμύριο τη περαιτέρω επιβάρυνση του παραγωγικού έργου των αγροτών και τον κίνδυνο σημαντικών απωλειών στον τομέα της αγροτικής παραγωγής;

Μόνο μια εξήγηση μπορεί να δοθεί. Οι πληροφορίες θέλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάζει εκ νέου το όλο ζήτημα, προς την κατεύθυνση της ταχύτερης εκταμίευσης των χρημάτων που συνδέονται με την πρόωρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Είναι πολύ πιθανό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εν προκειμένω ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, να είναι σε γνώση αυτών των συζητήσεων και να αναμένει μια συνολική και θεσμική διευθέτηση επί του θέματος. Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι οι μέχρι σήμερα διευθετήσεις στις τάξεις του αγροτικού κόσμου για ανακούφιση από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, είναι μικρές, αργές, αποσπασματικές και χωρίς απήχηση στη μεγάλη μάζα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής. Η ταχύτερη προκαταβολή του τσεκ, ως μέτρο, εκτός από την πραγματική απήχηση που θα είχε για το σύνολο των δικαιούχων, σίγουρα δεν θα περνούσε και πολιτικά απαρατήρητη.

 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

29-06-2020 03:44Susan Benson

Γεια σας, χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial Group. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και πολλά άλλα). Δίνουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, εξασφαλισμένα και ακάλυπά δάνεια με προσιτό επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία μας, μπορείτε απλώς να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp ή στο Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας. Με ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις, μερικοί από αυτούς δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με μια λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω: Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) Ή WhatsApp: +447903159998 Μπορείτε να μας γράψετε ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. 2020 © ️Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

Απάντηση

25-06-2020 19:57Δημητριος

Απο πανω μας βλεπει κανονιστε να βαλετε νωρις τα λεφτα μας....

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία