BACK TO
TOP
Πληρωμές

Οργισμένοι οι αγρότες για την περικοπή 100 εκατ. ευρώ από την εξόφληση

Στις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων με οριζόντια περικοπή της τάξης του 10% στη βασική ενίσχυση και 5% στο πρασίνισμα, μειώνοντας το ποσό που θα έπαιρναν συνολικά οι αγρότες κατά 100 εκατ. ευρώ. Τεράστιες είναι η απογοήτευση και οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου που κάνουν λόγο για «πετσόκομμα και σφαγή».

9bfc27396a6e7cc89f29d4175f345d99_XL

723
706

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο αναγνώστη που αναφέρει ότι «πραγματική οριζόντια μείωση (χωρίς καμία εξήγηση περικοπή στο ΣΎΝΟΛΟ της επιδότησης είναι 14%. Για παράδειγμα κάποιος που έπαιρνε 1000 ευρω τώρα πήρε 860 ευρώ. Είναι πολύ μεγάλη μείωση και δεν χωρούν δικαιολογίες.»

Το πρόβλημα προέκυψε από την «τρύπα» στο εθνικό απόθεμα, με τους αρμόδιους του οργανισμού πληρωμών να διαβεβαιώνουν ότι θα ακολουθήσει συμπληρωματική πληρωμή, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα που ωστόσο δεν θα καλύψει το 100% του ποσού. Σε κάθε περίπτωση η εξόφληση της ενιαίας ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Εν τω μεταξύ, όπως ενημερώνουν το Agronews αγρότες, για κάποια στιγμή νωρίτερα μέσα στην ημέρα, τα χρήματα εμφανίστηκαν για λίγο στις καρτέλες των αγροτών, με τους ίδιους να σχολιάζουν πως η περικοπή αγγίζει τα όρια «της σφαγής».

Την ίδια στιγμή και η Νέα Πασεγές κάνει λόγο για «μια κολοβή πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης» που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «παρακράτησε αδικαιολόγητα ποσό της τάξης των σχεδόν 100 εκατ. ευρώ από τους αγρότες που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Αυτή η πληρωμή ισοδυναμεί με κλοπή δικαιωμάτων».

Το πρόβλημα είχε ως αιτία, τις «αλχηµείες» που έχουν γίνει µε την κατανοµή βοσκοτόπων και την ενεργοποίηση δικαιωµάτων από το Εθνικό Απόθεµα που έκαναν το προβλεπόµενο κονδύλι  να µην φθάνει για όλους. Υπενθυμίζεται ότι στον προγραμματισμό των αρμοδίων η πίστωση των λογαριασμών των περίπου 650.000 δικαιούχων παραγωγών ήταν να ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου.

Το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στα χρήματα που αντιστοιχούν στο φετινό Εθνικό Απόθεμα, το οποίο και -κανονικά- πληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους, μαζί με τη βασική ενίσχυση και το πρασίνισμα, που δείχνουν να μην φτάνουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λεφτά δεν επαρκούν για να πληρωθούν όσα αντιστοιχούν στο Εθνικό Απόθεμα του 2020, με τους επιτελείς της πλατείας Βάθη και της Δομοκού να αποφάσισαν -ως πρώτη κίνηση- να κρατήσουν πίσω ένα ποσοστό από το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και κατ’ επέκταση και του πρασινίσματος (αφού αποτελεί ποσοστό της βασικής ενίσχυσης). Αυτό φαίνεται ήδη στο μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο δείχνει εξόφληση του τσεκ σε ποσοστό 90% έναντι 98%, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια.  

Διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά
Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει με δελτίο Τύπου ότι, τα ποσά είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των πελατών της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα 1.885 ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, σε όλη την Ελλάδα.
Αναλυτικά αναφέρει:

Πληρωμές των Αγροτικών Επιδοτήσεων σε Δικαιούχους Αγρότες

 Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το απόγευμα της Παρασκευής 18.12.2020, ολοκληρώθηκε προς τους αγρότες πελάτες της, η πληρωμή υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, καθώς και του πρασινίσματος και της ενίσχυσης νέων αγροτών έτους 2020.

Τα σχετικά ποσά είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των πελατών της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα 1.885 ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2020

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Με οριζόντια περικοπή, από το μεσημέρι πιστώνεται η εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης

Μετατίθεται για το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου τελικά η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2020, μετά το «μπέρδεμα» με τα ποσά του Εθνικού Αποθέματος.

Στον προγραμματισμό των αρμοδίων τώρα, η πίστωση των λογαριασμών των περίπου 650.000 δικαιούχων παραγωγών να ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου με αναλήψεις από τα ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς. Κατά το σύνηθες, σειρά παίρνουν οι υπόλοιπες τράπεζες για αναλήψεις από τα γκισέ από Δευτέρα, ενώ μία μέρα μετά -την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου- αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2020.

Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανό, αυτή τη φορά, η πολυαναμενόμενη  εξόφληση να μην είναι εξόφληση αλλά πληρωμή στο 90% των χρημάτων που δικαιούται οι παραγωγοί, κι αυτό γιατί, οι «αλχημείες» που έχουν γίνει με την κατανομή βοσκοτόπων και την ενεργοποίηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα κάνει το προβλεπόμενο κονδύλι  να μην φθάνει για όλους.

Σημειωτέον ότι η εμπλοκή έχει προκαλέσει έκπληξη και στην Τράπεζα Πειραιώς, ο μηχανισμός της οποίας είχε προετοιμασθεί για την διεκπεραίωση της σχετικής εντολής στη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Το ρεπορτάζ της τελευταίας ώρα, τόσο από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από πηγές της τράπεζας κάνει λόγο για βέβαιη μετάθεση της πληρωμής, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου. Κι όλα αυτά γιατί υπήρξε εμπλοκή στην πληρωμή της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος, εξέλιξη που φαίνεται πως έφερε το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις καταγγελίες επί Εθνικού Αποθέματος και κατανομής βοσκοτόπων της τελευταίας τριετίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου -ημερομηνία που αρχικά είχε προγραμματιστεί να τρέξει η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών- στα κεντρικά του Οργανισμού Πληρωμών γίνονταν ακόμα διασταυρωτικοί έλεγχοι, προκειμένου να βγουν τα ποσά που είναι να πάρουν οι αγρότες.

Το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στα χρήματα που αντιστοιχούν στο φετινό Εθνικό Απόθεμα, το οποίο και -κανονικά- πληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους, μαζί με τη βασική ενίσχυση και το πρασίνισμα, που δείχνουν να μην φτάνουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λεφτά δεν επαρκούν για να πληρωθούν όσα αντιστοιχούν στο Εθνικό Απόθεμα του 2020, με τους επιτελείς της πλατείας Βάθη και της Δομοκού να αποφάσισαν -ως πρώτη κίνηση- να κρατήσουν πίσω ένα ποσοστό από το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και κατ’ επέκταση και του πρασινίσματος (αφού αποτελεί ποσοστό της βασικής ενίσχυσης). Αυτό φαίνεται ήδη στο μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο δείχνει εξόφληση του τσεκ σε ποσοστό 90% έναντι 98%, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια.  

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να αποφασιστεί -πολιτικά πια- πως θα κινηθούν επί του θέματος του Εθνικού Αποθέματος, η δισκέτα δεν αναμένεται να φύγει για την τράπεζα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου η πληρωμή θα έχει γίνει. 

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ για το Εθνικό Απόθεμα

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2020. Ωστόσο, μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι δεν φαίνονταν ακόμα τα ποσά που δικαιούται κάθε παραγωγός. Σε κάθε περίπτωση, να σημειωθεί ότι αυτό σημαίνει πως προχωρά η διαδικασία προκειμένου να γίνει και η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών έχει ως εξής:  

Οι   δικαιούχοι γεωργοί δύνανται να ενημερωθούν  στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη»  https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login, όπου αναρτήθηκε η ατομική τους πράξη προσδιορισμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης εθνικού αποθέματος 2020. Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/  στην επιλογή “Εγγραφή”.

Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στη σελίδα :

 https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/static/files/egxeiridio_online_xristi.pdf

Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι είναι  ήδη εγγεγραμμένοι  στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω εγγραφής στην ιστοσελίδα :

https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/

για τα έτη (2014-2020) ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα (Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση, Σπάνιες Φυλές, Ορνιθοπανίδα κλπ) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω taxisnet.

Α. Δικαιούχοι εθνικού αποθέματος έτους 2020 σύμφωνα με τις εθνικές και ενωσιακές διατάξεις είναι οι ενεργοί γεωργοί:

(α) Νεαρής ηλικίας που είναι έως 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης 2020 για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης και δημιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης ή έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που προηγούνται της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2020 για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης, δηλαδή μεταξύ των ετών 2015-2019.

(β) Οι  νεοισερχόμενοι που αρχίζουν γεωργική δραστηριότητα από το έτος 2018 και μετά και κατά τα πέντε έτη που προηγούνται της έναρξης γεωργικής δραστηριότητας, δεν άσκησαν γεωργική δραστηριότητα στο όνομα τους και υπ’ ευθύνη τους ούτε ήλεγχαν νομικό πρόσωπο που ασκούσε γεωργική δραστηριότητα.

Επιπλέον, οι επιλέξιμες εκτάσεις τους να είναι από 0,4 εκτάρια και άνω.

Μη δικαιούχοι εθνικού αποθέματος έτους 2020 είναι :

  • οι γεωργοί οι οποίοι δεν αιτήθηκαν τη χορήγηση εθνικού αποθέματος έτους 2020 με εμπρόθεσμη ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2020,
  • οι μη ενεργοί γεωργοί,
  • οι γεωργοί με επιλέξιμες εκτάσεις για χορήγηση δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος μικρότερες  των 0,4 εκταρίων,
  • οι νεαρής ηλικίας ή νεοεισερχόμενοι γεωργοί, οι οποίοι έχουν λάβει δικαιώματα βασικής ενίσχυσης ή αύξηση της μοναδιαίας αξίας των δικαιωμάτων τους στον περιφερειακό μέσο όρο του εθνικού αποθέματος ως φυσικά ή ως νομικά πρόσωπα ή για λογαριασμό κάποιου νομικού προσώπου (ως διαχειριστές), από το εθνικό απόθεμα το έτος 2015 ,2017, 2018, 2019,
  • οι γεωργοί που παραχώρησαν οικειοθελώς μέρος ή το σύνολο των δικαιωμάτων τους στο εθνικό απόθεμα τα έτη 2016-2020.

Β. Τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα χορηγούνται ανά περιφέρεια (ΠΕ1:Βοσκοτόπων, ΠΕ2:Αροσίμων και ΠΕ3:Μονίμων καλλιεργειών) και η μοναδιαία αξία τους ισούται με τον περιφερειακό μέσο όρο (ΠΜΟ) της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης κατά το έτος ενίσχυσης 2020. Στον κάτωθι πίνακα απεικονίζεται ο Περιφερειακός Μέσος Όρος του έτους 2020.

Πίνακας : Αξία Περιφερειακού Μέσου Όρου

                    Περιφέρεια ΔΒΕ

          2020

                             1

202,473   

                             2

  276,330    

                             3

 341,191    

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Στις καρτέλες των αγροτών τα ποσά εξόφλησης τσεκ,  έτοιμη να φύγει η δισκέτα

Στο κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου η ανάρτηση των ποσών που αφορούν την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, το πρασίνισμα και την ενίσχυση των νεαρών γεωργών κάτω των 40 ετών. 
Αυτό σημαίνει καταρχήν ότι κάθε παραγωγός μπορεί να «τσεκάρει» τα χρήματα που έχει λαμβάνειν στην καρτέλα του, αφού ανέβουν και στο περιφερειακό σύστημα των ΚΥΔ και κατά δεύτερον ότι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη η δισκέτα με την εντολή πληρωμής για να σταλεί στην τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να αρχίσει να τρέχει και η διαδικασία των αναλήψεων αρχικά από τα ΑΤΜ της εν λόγω τράπεζας και μία μέρα μετά και από τις υπόλοιπες.  

Να σημειωθεί ότι οι με τα χρήματα που δείχνει το σύστημα ότι μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών - τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα- φαίνεται πως η εξόφληση θα γίνει στο 90% του συνολικού ποσού για το έτος 2020 και όχι στο 98% όπως συνηθίζεται ως τώρα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται με δευτερεύουσες καταγραφές να αυξηθεί το ποσοστό αυτό. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως έχει ήδη ενημερώσει το Agronews και η εφημερίδα Αgrenda, θα ακολουθήσει η πληρωμή των 126 εκατ. ευρώ για τους ελαιοπαραγωγούς και η εξισωτική αποζημίωση περί τα 250 εκατ. ευρώ, πιστώσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Σημειώνεται ότι για πληρωμή στις 16 Δεκεμβρίου φαίνεται πώς έκαναν λόγο και οι διοικητικοί του ΟΠΕΚΕΠΕ σε ενημέρωσή τους προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της Ομοσπονδίας στο facebook από τις 12 Δεκεμβρίου. 

Νωρίτερα το Agronews έγραφε...

Αντίστροφα κυλούν οι μέρες για την εξόφληση της βασικής, το πρασίνισμα και την αυξημένη σε ποσοστό φέτος ενίσχυση για τους νεαρούς γεωργούς κάτω των 40 ετών, που δρομολογούνται να ξεκινήσουν από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Οι τελευταίες διορθώσεις ολοκληρώνονται και η δισκέτα με τους δικαιούχους είναι να φύγει για την τράπεζα το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου οι πρώτες αναλήψεις να αρχίσουν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από την Πειραιώς. Σταδιακά θα μπουν τα χρήματα και στις υπόλοιπες τράπεζες, με στόχο από την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 του μήνα να ξεκινήσει και η πίστωση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2020. Επί του παραπάνω χρονοδιαγράμματος δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ο γραμματέας της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Εκκρεμότητα που αναμένεται να τακτοποιηθεί το ίδιο χρονικό διάστημα, με εντολή της ηγεσίας της πλατείας Βάθη, και σίγουρα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων είναι και οι ειδικές ενισχύσεις για το ελαιόλαδο συνολικού ποσού 126,3 εκατ. ευρώ, αλλά και το πακέτο των 37,9 εκατ. ευρώ για ελιές Καλαμών και κηπευτικά. Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία των ενστάσεων για τους ελαιοπαραγωγούς, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να τρέξει η διαδικασία της πληρωμής τους, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί πριν αλλάξει ο χρόνος, σύμφωνα με τις προθέσεις των επιτελών του υπουργείου.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν πληρωθεί και το Εθνικό Απόθεμα, αλλά και οι ενισχύσεις για τα νησιά του Αιγαίου.

 

Με τη νέα λίστα του ΕΦΚΑ δικαιούχοι εξισωτικής και συνταξιούχοι που απορρίφθηκαν με κωδικό 5

Λίγες ημέρες πριν την πληρωμή της εξισωτικής, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τις ενστάσεις των απορριφθέντων. Όπως αναφέρεται, σχετικά με την πρώτη κατάταξη του Μ13 για το έτος 2020 και τους μη εγκεκριμένους παραγωγούς με κωδικό απόρριψης 5 : «Ο αιτών έχει αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα- συνταξιούχος με άμεση σύνταξη», σε  συνέχεια  διευκρινήσεων που δόθηκαν από τον ΕΦΚΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ και κατόπιν νεότερης επεξεργασίας του αρχείου το οποίο έχει σταλεί από τον εν λόγω φορέα, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις παραγωγών που αφορούν συνταξιούχους λόγω θανάτου συζύγου ή γονέα και οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τον κωδικό απόρριψης (5) κατά τη δεύτερη κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι λογικά υπάρχει χρόνος προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πληρωμή και αυτοί οι παραγωγοί και να μην περιμένουν μια συμπληρωματική πίστωση. Ωστόσο, ακόμα αυτό δεν είναι βέβαιο.

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου η πληρωμή των ΠΣΕΑ του 2017

Την υπογραφή της σχετικής πίστωσης των χρημάτων από τον αρμόδιο αναπληρωτή Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για να τρέξει η πληρωμή των ΠΣΕΑ του 2017 περιμένουν σε αυτή τη φάση από τον ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πίστωση που δρομολογείται πριν από τις αργίες των Χριστουγέννων, αφορά δικαιούχους των οποίων τα πορίσματα έχουν παραδοθεί στις κατά τόπους περιοχές, ενώ για όσους δεν υπάρχουν πορίσματα η πληρωμή θα γίνει σε δεύτερο χρόνο όταν τα σχετικά στοιχεία τους καταχωρηθούν στο σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι τα ΠΣΕΑ του 2017 αφορούν τα αμύγδαλα της Λάρισας και τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων.

Σχόλια (706)
Προσθήκη σχολίου

27-04-2024 13:31Leslieinene

капельница на дому <a href=https://krasnodar-narkolog.ru/>https://krasnodar-narkolog.ru/</a>

Απάντηση

25-04-2024 19:08PedroVor

ואינם מעטים. שירות של נערת ליווי במרכז, תל אביב וכל האזור הגוש דן קיימות בשפע, וכמובן גם חשפניות למסיבות. לא תמיד נערת הליווי היא סטרילית המקפידה על היגיינה, מה שאומר שהעיסוי והבילוי במחיצתן אינו בטוח מבחינה בריאותית. בשביל זה בדיוק קיים פורטל ליאור סקס, <a href=http://malinok.top/>בחורות בקריות</a>

Απάντηση

24-04-2024 20:50BernieLIZ

התחילו לפעול בהתאם וזאת על ידי כך שאתם עושים כל שניתן לשם מציאת מבוקשכם. הרי כך תוך זמן קצר בלבד תוכלו להיות בטוחים כי תמצאו בדיוק את שאתם רוצים. כלומר תוכלו למצוא מענה הולם לחלוטין וזאת ביחס לסוגיה עמה אתם מתמודדים. אז למה אתם מחכים בעצם עם הדבר? קחו <a href=http://fasadon.top/>Hot lovers from Eilat escort services</a>

Απάντηση

24-04-2024 19:55ErickTon

האינטרנט מציגים לך נערות ליווי צעירות, כהות, בלונדיניות ועוד. בניגוד לאפליקציות הכרויות שמציגות לך מבחר מצומצם של נשים שלא תמיד תואמות את החשקים שלך באופן מלא, כשאתה מזמין נערת ליווי דרך האינטרנט אתה לא צריך להתפשר. אתה יודע שאתה עומד לבלות את הערב עם <a href=http://suliko.top/>דירה דיסקרטית ראשון לציון</a>

Απάντηση

24-04-2024 08:30Georgecoids

החדר מארחת פרטית בדירה דיסקרטית בצפון הדרך המרהיבה לכיוון הצפון, השקיעות הארוכות והקור החמים מהווים את התפאורה האדירה ביותר לחוויה אמיתית וחבל לבזבז אותם על ערב סתמי. דירה דיסקרטית בקריות עם חשפניות, בחורות פרטיות מצפון או מעסות מקצועיות ואדיבות יכולה <a href=http://naron.top/>דירות סקס בירושלים</a>

Απάντηση

22-04-2024 03:06BrianMus

частный seo специалист <a href=https://seo-goody.ru/>https://seo-goody.ru/</a>

Απάντηση

21-04-2024 13:40MichaelKiz

sexual limits When you feel tired of sexually ignorant and non-emotional women, when you feel you need new experiences in love business (if it is a business trip, sure), order charming sexiest beauties from East Anglia escorts. These women will help you <a href=http://escortslove.top/>manchester airport escorts</a>

Απάντηση

19-04-2024 11:45EdmundFax

<a href=https://nullkong.com/>https://nullkong.com/</a>

Απάντηση

18-04-2024 10:55MauriceIncaf

<a href=https://corti-med.ru/>кортинефф доставка</a>

Απάντηση

15-04-2024 11:39DavidArorb

Выбирайте на ресурсе грифы для штанг <a href=https://grify-dlya-shtang.ru/>Grify-Dlya-Shtang.ru</a> с любым посадочным диаметром для силовых тренировок. Это важное спортивное оборудование для отдела свободных весов в тренажерных залах.Отечественный изготовитель предлагает обширный ассортимент W грифов по выгодным ценам напрямую у компании-производителя. Все комплекты поступают в реализацию с замками для дисков. Завод из России производит инвентарь из стали высших марок. Изготавливаемые продукты не нуждаются в постоянном обслуживании и ориентированы на длительную работу в тренажерных центрах. Для предохранения от коррозии все товары никелируются. Оформляя у российского изготовителя вы получаете прочные инструменты для безопасных занятий.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα