Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Προχωρά η πίστωση των προγραμμάτων, σταδιακά η πληρωμή δικαιούχων

Από το μεσημέρι της Παρασκευής με την Απονιτροποίηση δρομολογείται τελικά να ξεκινήσει η πίστωση των προγραμμάτων, που θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

6_pin_106

68280
524

Σημειωτέον από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου έφυγαν οι πρώτες εντολές πληρωμής για τα 283,5 εκατ. ευρώ των προγραμμάτων, με την υπόθεση πίστωσης των προκαταβολών να αναμένεται ότι θα τραβήξει περίπου μια εβδομάδα, καθώς στην προκείμενη περίπτωση, οι περιφέρειες και οι ΔΑΟΚ είναι αυτές που πρέπει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες.

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της προκαταβολής (70%) των προγραμμάτων, τον έχουν η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος. Από το σύνολο των 283,5 εκατ. ευρώ που προγραμματίζεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς 78.000 δικαιούχων, τα 270 εκατ. αντιστοιχούν στην Απονιτροποίηση και τα Βιολογικά, ενώ τα υπόλοιπα 13,5 εκατ., αφορούν σε Κομφούζιο, Αυτόχθονες Φυλές, Αμπελώνα Θήρας και Ελαιώνα Άμφισσας.

Προτεραιότητα ως προς την πληρωμή, έχουν ως εκ τούτου η Απονιτροποίηση και τα Βιολογικά.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης θέλει από την περασμένη Παρασκευή να έχει πέσει γραμμή στις κατά τόπους ΔΑΟΚ ώστε να επιταχυνθούν κατά το δυνατόν οι διαδικασίες και να καμφθούν τυχόν αντιστάσεις μηχανισμών που επιχείρησαν να κρατήσουν παραπίσω τη διαδικασία για αλλότρια των παραγωγών συμφέροντα.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda, τα τελευταία 24ώρα γίνονται και οι τελευταίοι διασταυρωτικοί έλεγχοι καθώς και οι δοκιµαστικές πληρωµές από την πλατφόρµα του gov.gr, µέσω της οποίας τρέχει φέτος για πρώτη φορά η πληρωµή των προγραµµάτων.

Μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, θα δοθεί στους παραγωγούς το περιθώριο να προχωρήσουν σε εντάσεις κατά των αποτελεσµάτων, προκειµένου να γίνουν οι όποιες διορθώσεις και να ακολουθήσει νέα πίστωση, που θα συµπεριλαµβάνει και όσους από αυτούς δικαιωθούν.

Έως μέσα Δεκέμβρη θα πάει η πληρωμή Νέων

Με τη ∆υτική Μακεδονία ξεκίνησε η πίστωση της πρώτης δόσης πληρωµής των Νέων Αγροτών, ενώ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση πως προχωρά σε πληρωµή των δικαιούχων άµεσα. Το επόµενο χρονικό διάστηµα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, ωστόσο η διαδικασία θα «κρατήσει» έως τα µέσα ∆εκεµβρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις των διαχειριστικών αρχών από την Agrotica και σχετική ηµερίδα στο Αγρίνιο, πως όλοι θα έχουν πληρωθεί έως τα µέσα Νοεµβρίου. Σε όλες πάντως τις περιοχές έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης των αιτήσεων στήριξης (εν δυνάµει και ενδικοφανών προσφυγών) -πλην της Ηπείρου, οπότε µένει µόνο η έγκριση της διάθεσης πίστωσης. Συνολικά οι πληρωµές θα φτάσουν τα 89 εκατ. ευρώ και είναι δεδοµένο ότι κάποιοι θα είναι επιλαχόντες.

 

Σχόλια (524)
Προσθήκη σχολίου

15-01-2023 15:04Neos

Ρε μουνακια τις agronews γαμω τις γυναίκες σας θα πείτε καμμια αλήθεια. οι νέοι αγρότες εν δυνάμει και επιλαχών που έχουν εγκριθεί ακόμα να πληρωθούν. και συς λέτε για τα επόμενα σχεδια γαμω τις γυναίκες σας.

Απάντηση

12-12-2022 17:52Crete Neoi Kthnotrofia

Κρήτη νέοι κτηνοτροφία Πιστώθηκαν

Απάντηση

12-12-2022 13:26Μιχάλης Παρανέστι

Αγαπητέ αρθρογραφε η γυναίκα σου τσιμπούκι κάνει; Ξέρεις αυτό που γεμίζει το στόμα..Με καπνό

Απάντηση

11-12-2022 09:29Αντωνια

Ακόμη στον Έβρο να βάλουν τα βιολογικά !!τι γίνεται μηπως γνωρίζει κάποιος γιατι ;;;

Απάντηση

06-12-2022 13:03Χαρα

Κανενα νέο για βιολογικά έχουμε ?

Απάντηση

04-12-2022 17:19Δώρα

Καμία πληρωμή στην Μεσσηνία για τις πυρκαγιές θα δούμε στον ορίζοντα πως την βλέπεται τελικα

Απάντηση

04-12-2022 09:04Κώστας

Καμιά ενημέρωση για πληρωμή νέων αγροτών έχουμε από Οκτωβρίο όλο αναβολή είμαστε?μετά θέλουν να καλλιεργήσουμε και να πιάσουμε τα απαιτούμενα..

Απάντηση

03-12-2022 18:11Αλέξανδρος

Καμία ενημέρωση για β δόση 14χιλιαρου?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

03-12-2022 18:06Νίκος

Καμία ενημέρωση για τα βιολογικά έχουμε

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

03-12-2022 11:23Περίλυπος Αγρότης

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΝΔ,ΓΙΔΟΞΟΥΡΙΑ...

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία