BACK TO
TOP
Πληρωμές

Έως τέλος του μήνα ξανά αποζημιώσεις Θεσσαλίας προτεραιότητα αμύγδαλα

Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων για καλλιέργειες οι οποίες είχαν υποστεί ζημιές το 2023, που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, πριν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, καθώς ολοκληρώνονται τα πορίσματα.

6b

3134
5

Ως το τέλος του μήνα ξανά αποζημιώσεις στη Θεσσαλία προτεραιότητα τα αμύγδαλα       

Επιπλέον, καλλιέργειες, οι οποίες επλήγησαν πέραν των προηγούμενων ζημιών και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν έλαβαν προκαταβολή αποζημιώσεων, προγραμματίζεται να την λάβουν στο τέλος Ιανουαρίου. Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διυπουργική σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Δημαρχείο της Καρδίτσας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν καταβληθεί προκαταβολές 150 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, ενώ το σύνολο των αποζημιώσεων που θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 260 εκατ ευρώ, ποσό εξασφαλισμένο από την κυβέρνηση.

Έμειναν εκτός αποζημιώσεων κορινθιακή και ντομάτα Ηλείας

Αγανάκτηση εκφράζουν οι αγρότες της Ηλείας μετά την κοινοποίηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ τα οποία δεν αποζημιώνουν κανέναν παραγωγό βιομηχανικής ντομάτας, αμπελιών και κορινθιακής σταφίδας που επλήγησαν από άκαιρες βροχοπτώσεις, χαλάζι και καύσωνα.

Σε ανακοίνωσή τους, την οποία συνυπογράφουν η Ομάδα Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας και Κορινθιακής Σταφίδας Αμαλιάδας Ν. Ηλείας, η Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας «Κήπος» Ν. Ηλείας και η Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Γαστούνης Ν. Ηλείας, τονίζουν  πως πρόκειται για ένα νομό που είναι αμιγώς αγροτικός και που το 70% του συνολικού εισοδήματός του προέρχεται από τους αγρότες. Τονίζουν δε, ο κλάδος τους θέλει στήριξη και πως σε αντίθετη περίπτωση θα σβήσει το αγροτικό επάγγελμα στις περιοχές.

Οι παραγωγοί μάλιστα τονίζουν ότι αν δεν βρεθεί κάποια λύση άμεσα ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας θα προβεί σε μεγάλες  κινητοποιήσεις. Μάλιστα, όπως επεσήμανε
ο πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Ντομάτας και Κορινθιακής Σταφίδας Χρήστος Βαλιανάτος, οι τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, δεν πρόκειται να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, αφού τα σχετικά πορίσματα που τους κοινοποιήθηκαν, τους στέρησαν και την παραμικρή ελπίδα που είχαν προκειμένου  να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν τα μεγάλα κόστη παραγωγής, χρήματα τα οποία οι περισσότεροι εξ αυτών εξακολουθούν να οφείλουν.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

15-01-2024 12:20Γιωργος

Αφηστε τους παντες απληρωτους.μην πληρωνετε κανεναν να παει η πεινα συννεφο.οχι μην πληρωνετε κανενα.μονο ετσι θα βαλουν μυαλο τα κομματοπροβατα που σας ψηφισαν.για να παρουν το μαθημα τους-αν δεν το'χουν παρει ηδη-αφηστε τους απληρωτους να τους καει ο κωλος.εμεις οι υπολοιποι ουτως η αλλως καμμενοι ειμαστε.ο νεοραγιας αξιζει μεγαλη τιμωρια.σαπισε ηθικα,πνευματικα,κοινωνικα,θρησκευτικα. δωστε κι αλλο πονο στα κομματοσκυλα γιατι τα βλεπουν ολα μια χαρα,ολα καλα και απο την αλλη γυρευουν δανεικα γιατι τους αφησε απληρωτους ο βοθροτακης.αφορισμενε ριξε ξυλο,πολυ ξυλο,δεν εχει καταλαβει ακομα το κοιμισμενο προβατο,ποιος εισαι.βαρα αλυπητα.βαρα σου λεω!!!!!!!!!!!!θα σε ψηφισω να μεινεις κι αλλα 4 και 14 και 104 χρονια,μεχρι να φτασει ο ολυμπος στην κρητη απο τα ριχτερ!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-01-2024 08:52ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΕ ΟΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΌΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΔΙΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΆΖΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΑΖΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΆΖΕΤΕ ΤΗΣ ΜΥΔΙΚΕΣ.ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΦΗΣΤΕΤΑ ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΛΙΤΣΑ ΝΑ ΦΙΛΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα