Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Το μπλοκάκι του εκτιμητή δείχνει το υπουργείο για πληρωμές ΕΛΓΑ

Προϋπόθεση για την επίσπευση των πληρωµών είναι να εγκαταλείψει ο ΕΛΓΑ την εποχή του χαρτιού, εξήγησε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, µε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, να υποστηρίζει ότι ο κύκλος εκτιµήσεων και εκθέσεων από την καταγραφή της ζηµιάς έως την οριστικοποίησή της κρατάει έναν χρόνο.

IMGP9655

7161
13

«Χρειάζεται να περάσουµε στον ψηφιακό ΕΛΓΑ. Να κάνουµε πολύ πιο γρήγορες τις οριστικοποιήσεις των ζηµιών και άρα πολύ πιο γρήγορα να µπορούµε να πληρώνουµε» σχολίασε ο  ίδιος, ανακοινώνοντας πως πιλοτικά αυτό το σχήµα, δηλαδή η µετάβαση σε αυτήν την ψηφιακή εποχή του ΕΛΓΑ, θα αρχίσει να δουλεύει περίπου στο πρώτο εξάµηνο του 2021.

Μαζί µε αυτό έρχεται και η διαµόρφωση ενός αξιόπιστου συστήµατος εκτιµήσεων. «Να βγάλουµε από την εκτίµηση το υποκειµενικό στοιχείο, κατά το δυνατόν» είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας «Θα χρησιµοποιήσουµε τις σύγχρονες τεχνολογίες. Έχουµε δορυφορικές εικόνες, έχουµε ντρόουνς. Αυτά είναι πράγµατα που χρησιµοποιούνται παντού, προκειµένου να έχουµε αξιόπιστα στοιχεία και να βγάλουµε τον υποκειµενισµό και να διαµορφώσουµε ένα αντικειµενικό σύστηµα εκτιµήσεων».

«∆εν γίνεται να πηγαίνουµε ακόµα µε το τετράδιο στο χωράφι και να περιµένουµε να καθαρογραφούν, να καταχωρηθούν και στο τέλος να πάµε να αποζηµιώσουµε. Χρειάζεται ταχύτητα, χρειάζεται αντικειµενικότητα, οι εκτιµήσεις θα υπογράφονται και από τον εκτιµητή γεωπόνο και από τον αγρότη και θα συνοδεύονται µε οπτικό υλικό» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται η έκδοση του ατοµικού ασφαλιστικού συµβολαίου.

«Προχωράµε σε µία κατεύθυνση αναµόρφωσης του όλου ζητήµατος, δηλαδή της ανάγκης ανάπτυξης πληροφοριακού συστήµατος, που θα λύνει τα προβλήµατα της καταγραφής, της αποτύπωσης, της καταχώρησης, της καταβολής και βεβαίως µέσα στο πλαίσιο αυτό θα µπορεί, να ξέρει ο αγρότης για τι πράγµα ασφαλίστηκε και τι δικαιώµατα έχει» συµπλήρωσε ο ίδιος.

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

08-08-2020 17:00Βάσος Καβ.

Μας κοροϊδεύετε από τον Ιούλιο! Μας πήγατε Αύγουστο. Μας είπατε την Πρώτη Εβδομάδα του Αυγούστου. Μετά μας λέτε για Δεκαπενταύγουστο. Δε ξέρω που το πάτε το βιολί αλλά ο κόσμος που έχει πληρώσει την ασφάλεια του ΕΛΓΑ περιμένει να πληρωθεί κι εσείς παίζεται τον ΠΑΠΑ!!! Κύριοι , τα ελληνικά νοικοκυριά των αγροτών ψυχορραγούν κι εσείς παίζετε με τον πόνο του Αγρότη. Αίσχος και ντροπή!!!

Απάντηση

07-08-2020 17:17Μανώλης

Κάτι για 25% για μετά της 15 Αυγούστου, και 10% για ποίο μετά διαβάζω τώρα, δηλαδή να κοπή σε δύο δώσεις το υπόλοιπο 35% για το χαλάζι τού 2019... Άρε Σκυλακακι, θα έρθει η ώρα της ψήφους.... ..

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία