BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Το μπλοκάκι του εκτιμητή δείχνει το υπουργείο για πληρωμές ΕΛΓΑ

Προϋπόθεση για την επίσπευση των πληρωµών είναι να εγκαταλείψει ο ΕΛΓΑ την εποχή του χαρτιού, εξήγησε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, µε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, να υποστηρίζει ότι ο κύκλος εκτιµήσεων και εκθέσεων από την καταγραφή της ζηµιάς έως την οριστικοποίησή της κρατάει έναν χρόνο.

IMGP9655

53
13

«Χρειάζεται να περάσουµε στον ψηφιακό ΕΛΓΑ. Να κάνουµε πολύ πιο γρήγορες τις οριστικοποιήσεις των ζηµιών και άρα πολύ πιο γρήγορα να µπορούµε να πληρώνουµε» σχολίασε ο  ίδιος, ανακοινώνοντας πως πιλοτικά αυτό το σχήµα, δηλαδή η µετάβαση σε αυτήν την ψηφιακή εποχή του ΕΛΓΑ, θα αρχίσει να δουλεύει περίπου στο πρώτο εξάµηνο του 2021.

Μαζί µε αυτό έρχεται και η διαµόρφωση ενός αξιόπιστου συστήµατος εκτιµήσεων. «Να βγάλουµε από την εκτίµηση το υποκειµενικό στοιχείο, κατά το δυνατόν» είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας «Θα χρησιµοποιήσουµε τις σύγχρονες τεχνολογίες. Έχουµε δορυφορικές εικόνες, έχουµε ντρόουνς. Αυτά είναι πράγµατα που χρησιµοποιούνται παντού, προκειµένου να έχουµε αξιόπιστα στοιχεία και να βγάλουµε τον υποκειµενισµό και να διαµορφώσουµε ένα αντικειµενικό σύστηµα εκτιµήσεων».

«∆εν γίνεται να πηγαίνουµε ακόµα µε το τετράδιο στο χωράφι και να περιµένουµε να καθαρογραφούν, να καταχωρηθούν και στο τέλος να πάµε να αποζηµιώσουµε. Χρειάζεται ταχύτητα, χρειάζεται αντικειµενικότητα, οι εκτιµήσεις θα υπογράφονται και από τον εκτιµητή γεωπόνο και από τον αγρότη και θα συνοδεύονται µε οπτικό υλικό» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται η έκδοση του ατοµικού ασφαλιστικού συµβολαίου.

«Προχωράµε σε µία κατεύθυνση αναµόρφωσης του όλου ζητήµατος, δηλαδή της ανάγκης ανάπτυξης πληροφοριακού συστήµατος, που θα λύνει τα προβλήµατα της καταγραφής, της αποτύπωσης, της καταχώρησης, της καταβολής και βεβαίως µέσα στο πλαίσιο αυτό θα µπορεί, να ξέρει ο αγρότης για τι πράγµα ασφαλίστηκε και τι δικαιώµατα έχει» συµπλήρωσε ο ίδιος.

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

08-08-2020 17:00Βάσος Καβ.

Μας κοροϊδεύετε από τον Ιούλιο! Μας πήγατε Αύγουστο. Μας είπατε την Πρώτη Εβδομάδα του Αυγούστου. Μετά μας λέτε για Δεκαπενταύγουστο. Δε ξέρω που το πάτε το βιολί αλλά ο κόσμος που έχει πληρώσει την ασφάλεια του ΕΛΓΑ περιμένει να πληρωθεί κι εσείς παίζεται τον ΠΑΠΑ!!! Κύριοι , τα ελληνικά νοικοκυριά των αγροτών ψυχορραγούν κι εσείς παίζετε με τον πόνο του Αγρότη. Αίσχος και ντροπή!!!

Απάντηση

07-08-2020 17:17Μανώλης

Κάτι για 25% για μετά της 15 Αυγούστου, και 10% για ποίο μετά διαβάζω τώρα, δηλαδή να κοπή σε δύο δώσεις το υπόλοιπο 35% για το χαλάζι τού 2019... Άρε Σκυλακακι, θα έρθει η ώρα της ψήφους.... ..

Απάντηση

07-08-2020 13:15Αγρότης

Ελγα, άσε τα μπλοκάκια και βάλε επιτέλους το 35% η κυβέρνηση σας στήριξε με 35 έκατ.. Για να πληρώσετε τους αγρότες, τι τα κάνατε λειτουργικά έξοδα... .? Λαμογια Ε λαμογια

Απάντηση

06-08-2020 21:13, jefi

Τόσο έγκυροι είστε στις ειδήσεις σας, αυτή την εβδομάδα θα έδινε το 35% ο ελγα. Αυριο παπαλα η βδομάδα! Που είναι το 35% οεο?Πόσο γελοίοι είστε?

Απάντηση

06-08-2020 18:23Πανος

Ο ελγα ξέρει μόνο το πάρε με το δώσε είναι μαλωμένος, από τις παγωνιες του 2017 στα ελαιόδεντρα μου ήρθαν το 2019 να τσεκάρουν αν έχω ζημιά, από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση, Το χαρτί όμως για να πληρώσω την ασφάλειά δεν ξεχνάνε να το στείλουν!

Απάντηση

05-08-2020 15:45Παναγιώτης τσαουσογλου

Πότε θα πάρουμε το 35, % 2019

Απάντηση

05-08-2020 15:32Gp

Πρέπει να είσαι πολύ άσχετος ρε φίλε που λές ότι οι εκτιμήσεις θα γίνονται με drone και με δορυφόρους.οι εκτιμήσεις γίνονται επιτόπου 2-3 μέρες πριν την συγκομιδή για να φαινετε η πραγματική ζημεια κυρίως από το χαλάζι και όχι 15-20 μέρες νωρίτερα που μας ήρθανε οι γεωπόνοι φέτος.να δούνε τι 20 μέρες νωρίτερα???που ήτανε τα ροδάκινα ακόμη σαν κωρομηλα?μεγάλη σφαγή βλέπω φέτος να γίνετε.και κάτι άλλο κ,Βορίδη είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε ποτέ γεωπόνος και παραγωγός μέσα στο χωράφι για το ποσοστό ζημιάς?ο ένας θα κόβει και ο άλλος θα θέλει περισσότερο.μεχρι και φασαρίες θα γινοντε.τα πράγματα είναι απλά.τελος ο ελγα.ιδιωτικη ασφάλιση και να ασφαλίσει το προϊόν του οποίος θέλει.δεν υπάρχει λόγος να πληρωνουμε έλγα για να έχουνε τον μισθουλακο τους οι εργαζόμενοι του.δεν προσφέρει τίποτα απόλυτος στον παραγωγό ίσα ίσα τον φρενάρει συνεχώς με λανθασμένες και πάρα πολύ καθυστερημένες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.οποιος υπουργός το καταλάβει επιτέλους αυτό και τον καταργήσει το όνομα του θα μείνει στην ιστορία.απο εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε drone,tablet κτλ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

05-08-2020 13:52neos agrotis

ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??????ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 65%....ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΕΝΙΚΩΣ....ΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ ΑΥΤΕΣ!!!ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ???????ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

Απάντηση

05-08-2020 12:23asdaasad

a

Απάντηση

05-08-2020 11:49 Koula lianeri

Ασφάλεια πληρώνω στον ΕΛΓΑ δεν καταλαβαίνω και τον λόγο. Αποζημίωση μηδέν.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία