Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Για τέλη Μαρτίου η εξόφληση των ΠΣΕΑ του 2017 λέει ο ΕΛΓΑ

Eως τα τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ΠΣΕΑ του 2017 και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι πληρωμές.

MAJIMOS_DOUKAS

1304
2

Αυτό δεσμεύτηκε αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, σε επικοινωνία που είχαν για το ζήτημα της εκκρεμούσας εξόφλησης των ΠΣΕΑ του 2017.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της τηλεδιάσκεψης που είχαν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των πληγεισών περιοχών από την κακοκαιρία “Μήδεια” με την ηγεσία του ΕΛΓΑ (23.02.21), κατά την οποία ο Θεσσαλός πολιτικός αφού πρότεινε να υπάρξει καθαρός οδικός χάρτης για τις αποζημιώσεις, είτε από τον Οργανισμό για τις ζημιές που καλύπτει ο κανονισμός, είτε μέσω Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ή de minimis, έθεσε και το ζήτημα των καθυστερήσεων στα ΠΣΕΑ του 2017 που έχουν εξοργίσει τους αγρότες του νομού.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του Οργανισμού στη Λάρισα, κ. Μιχάλη Λιόντο,  ζητώντας να υπάρξει επίσπευση της ολοκλήρωσης της χρονίζουσας διαδικασίας. Ο κ. Λιόντος δεσμεύτηκε ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ΠΣΕΑ του 2017 και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι πληρωμές.  Όπως ειπώθηκε, οι καθυστερήσεις οφείλονται στην επιβάρυνση του υποκαταστήματος εξαιτίας της προτεραιότητας που δόθηκε στη διεκπεραίωση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία του “Ιανού” και στο γεγονός ότι και σήμερα ένα σημαντικός αριθμός του προσωπικού συμμετέχει στις εκτιμητικές επιτροπές της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις αποζημιώσεις έγγειου κεφαλαίου, αποθηκών και εγκαταστάσεων, όπως και αγροτικού εξοπλισμού, τρακτέρ και άλλων μηχανημάτων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει κατ’ επανάληψη ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ΠΣΕΑ του 2017, αλλά και των αποζημιώσεων για τον παγετό του περυσινού Μαρτίου, σε δήλωσή του σημείωσε ότι «οι αγρότες εύλογα αναμένουν από την πολιτεία να στέκεται δίπλα τους όταν χρειάζονται την αρωγή του κράτους. Η εμπειρία του Ιανού, έδειξε τον δρόμο για την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών. Είναι θετικό ότι ήδη δρομολογήθηκε σχέδιο νόμου για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων από τις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις. Ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να παρέμβω για τα ΠΣΕΑ του 2017».       

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

05-03-2021 14:59Βασίλης

Για την επικείμενη πληρωμή ΠΣΕΑ, τέλος Μαρτίου, για περιοχές της Λάρισας, μόλις έμαθα οτι Δεν θα αποζημιωθούν αγρότες ειδικού καθεστώτος. Γιατί?

Απάντηση

05-03-2021 14:59Βασίλης

Για την επικείμενη πληρωμή ΠΣΕΑ, τέλος Μαρτίου, για περιοχές της Λάρισας, μόλις έμαθα οτι Δεν θα αποζημιωθούν αγρότες ειδικού καθεστώτος. Γιατί?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία