BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αποζημίωση 150 ευρώ το στρέμμα στα αχλάδια και 120 σταφυλιών Τυρνάβου

Δύο νέες προσθήκες στη λίστα των προϊόντων που θα αποζημιωθούν εκτάκτως έγιναν στις 23 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου. Τα τοπικά οινοποιήσιμα σταφύλια θα αποζημιωθούν με 120 ευρώ το στρέμμα και τα αχλάδια σε όλη τη χώρα με 150 ευρώ ανά στρέμμα.

202303240836313380

50
5

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, μεταξύ του υπουργού Γιώργου Γερωργαντά, της Δημοτικής Αρχής του Τυρνάβου και των Προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Δήμου, σχετικά με τις ενισχύσεις για τους παράγωγους του Δήμου και πιο ειδικά  για τα αχλάδια και τα σταφύλια.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σακούτσιο, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν εμπεριστατωμένα και αιτιολογημένα τα προβλήματα των παραγωγών των συγκεκριμένων καλλιεργειών, να τονίσουν πως ο Δήμος Τυρνάβου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επισημάνουν την ανάγκη για σημαντικές και ικανοποιητικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου «με ικανοποίηση, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι Πρόεδροι των Συνεταιρισμών άκουσαν τις ανακοινώσεις του υπουργού κυρίου Γεωργαντά ο οποίος ανακοίνωσε σημαντικές ενισχύσεις και συγκεκριμένα 150 ευρώ το στρέμμα για όλες τις ποικιλίες αχλαδιών και 120 ευρώ το στρέμμα για τα οινοποιήσιμα σταφύλια».

Η συνάντηση αυτή ήρθε σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16-03-2023. Στις συναντήσεις  παρέστησαν και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Λάρισας κκ Χαρακόπουλος Μ., Κέλλας Χ., Μπίζιου Στ., ο Θεματικός Αντιπεριφεριάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Μπίλης Απόστολος και οι Πρόεδροι Χ.Τσιτσιρίγκος – Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Ταμπόσης Σωτήρης-ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, Μαλάκος Κώστας-Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων ‘’ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ’’, Κατσής Αθανάσιος –Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων, Μπαντραλέξης Αλεξανδρος –Αγροτικός Συνεταιρισμός Δένδρων –ΑΡΓΙΣΣΑ, Τασιούλας Χρήστος-Αγροτικός Συνεταιρισμός Δένδρων ‘’ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ’’,Λούτσος Εμμανουήλ- Αγροτικός Συνεταιρισμός Δαμασίου – Χατζής Κωνσταντίνος – Συνεταιρισμός Παραγωγών Αργυροπουλίου, Φράγκος  Ιωάννης- Αγροτικός Συνεταιρισμός Δελερίων και Αστέριος Κοροβέσης -Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελώνα.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σακούτσιο, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν εμπεριστατωμένα και αιτιολογημένα τα προβλήματα των παραγωγών των συγκεκριμένων καλλιεργειών, να τονίσουν πως ο Δήμος Τυρνάβου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επισημάνουν την ανάγκη για σημαντικές και ικανοποιητικές ενισχύσεις.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τυρνάβου ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την κυβέρνηση και τον Υπουργό Γ. Γεωργαντά για την ενίσχυση που ανακοινώθηκε για τους παράγωγους του Δήμου μας αλλά και τους Βουλευτές κκ Χαρακόπουλο, Μ., Κέλλα Χ., Μπίζιου Στ., τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπυρόπουλο Σπ.   για τη συμβολή στον αγώνα μας και την πολύτιμη βοήθειά τους. Είναι πολύ σημαντικό που οι αγρότες της περιοχής μας βρήκαν «ευήκοα ώτα». Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τα ποσά της ενίσχυσης που θα καταβληθούν στα προϊόντα του Δήμου μας, ο οποίος ως σεισμόπληκτος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα χρήματα αυτά θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τις καλλιέργειες περίοδο.»

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

14-05-2023 22:43 Panos

Καρντιναλ δεν ισχύει η επιδότηση;

Απάντηση

24-03-2023 21:29Αγροτης

Γιατί ρε πουστηδες εμείς εδώ στη Σέρρες που έμειναν τα σταφύλια μας στο κουρβουλο δεν είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε το ίδιο?αλλά μαύτα τα κουθονια που έχουμε εδώ στη Σέρρες τη περιμένεις.θα πάρετε τα τρία μας όταν θα έρθει η σειρά μας κ να ΣτΕ συγουροι

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία