BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Eιδική αποζημίωση 600 ευρώ ανά χοιρομητέρα και 15 ευρώ ανά κυψέλη

Σε τροχιά πληρωμής εισέρχονται οι έκτακτες ενισχύσεις μέσα από το αγροτικό ταμείο (αποθεματικό κρίσης) της ΕΕ, έτους 2023, συνολικού ύψους 15,7 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για αποζημιώσεις σε κλάδους της πορωτογενούς παραγωγούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στον Έβρο και τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλία και υπόλοιπα κέντρα της κεντρικής Ελλάδας.

apozhmioseis_site

2349
6

Σε ΦΕΚ ειδική αποζημίωση 600 ευρώ ανά χοιρομητέρα και 15 ευρώ ανά κυψέλη

Τα ποσά αποζημίωσης αφορούν σε 15 ευρώ ανά κυψέλη για τους μελισσοκόμους, 600 ευρώ ανά χοιρομητέρα, 160 ανά χοίρο, 3 ευρώ ανά ζώο στις πτηνοτροφικές μονάδες, μεταξύ άλλων.

Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί), στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνι- ας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοι- πών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου - Αυγού- στου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρόδου, Ρο- δόπης, Τρικάλων και Φθιώτιδας, καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ.

 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

09-02-2024 09:37ΤΙΜΟΣ

Την Ρόδο γιατί δεν την συμπεριλαμβάνετε στις πυρόπληκτες περιοχές για ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ μιλάω

Απάντηση

29-01-2024 22:15ΛΟΚΑΤΖΗΣ

αλητες μας καταστρεψατε,ολη την χρονια δεν μπορουσαμε να εργαστουμε εξαιτιας σας με τους ηλιθιους νομους πυρασφαλειας και τωρα δεν μας πληρωνουν κιολας αλλα μονο τους μελισσοκομους που εχουν πληγει απο φυσικα φενομενα,ντροπη σας κατσαπλιαδες...

Απάντηση

29-01-2024 21:11Νικος

Ρε.κυβερνοντες.μειοσατε.της. Επιδοτήσεις.μειοσατε.το.γαλα. Η.τροφες.στο.θεο.η.ενησχυση. Για.τροφες.που.ειναι.που.δοσατε. Πέρση.πως.θα.τα.ζησουμε.

Απάντηση

29-01-2024 17:35ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΘΑ ΒΓΟΎΜΕ ΣΤΗ ΒΙΖΗΤΑ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΡΕ ΚΟΘΟΝΙΑ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΦΤΥΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ .

Απάντηση

29-01-2024 14:55Έλλην

Μπα ξαφνικά θυμήθηκαν να δώσουν αποζημίωσεις η ξεφτίλες τι νομίζουν θα κάνουμε πίσω είστε πολύ γελασμενοι εκεί στην κυβέρνηση και κάτι ακόμα όταν κάνεις κύριε Μητσοτάκη σύσκεψη για τα προβλήματα την κάνεις με αυτόν που έχει τα προβλήματα όχι με αυτόν που τα δημιούργησε

Απάντηση

29-01-2024 14:46Φίλοι

Για της ελιές από της πυρκαγιάς πότε?? Δώστε τουλάχιστον προκαταβολή

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία