BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Προς Απρίλιο ο 2ος γύρος αποζημιώσεων ΕΛΓΑ και τρίτη πληρωμή τον Ιούνιο

Η ροή των πορισμάτων από τα τοπικά υποκαταστήματα προς τα κεντρικά του ΕΛΓΑ και κυρίως η προϋπόθεση εξόφλησης της ειδικής εισφοράς φαίνεται να διαμορφώνουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Οργανισμού, έπειτα από την πίστωση του πρώτου πακέτου αποζημιώσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ τα προηγούμενα 24ωρα.

plirwmes-Elga_Zimies_2023

Πέτρος Γκόγκος

11346
27

Προς Απρίλιο ένας δεύτερος γύρος αποζημιώσεων ΕΛΓΑ και τρίτη πληρωμή τον Ιούνιο

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές φυτικής και ζωικής παραγωγής έτους 2023, με τις πληροφορίες να τοποθετούν στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ το απαιτούμενο ποσό για την κάλυψη όλων των αναγκών, δηλαδή υπολείπονται επιπλέον 130 εκατ. ευρώ για να κλείσει ο ΕΛΓΑ τις υποθέσεις της περσινής χρονιάς, χωρίς να υπολογίζονται εδώ οι εξοφλήσεις για τις ζημιές του 
Daniel.

Για την πληρωμή που ανακοινώθηκε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ύψους 70 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με την κατανομή των ποσών σε επιμέρους περιοχές της επικράτειας, με πηγές από τον ΕΛΓΑ να αναφέρουν πως πληρώθηκαν ζημιές από υποκαταστήματα που είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες και είχαν ετοιμάσει εγκαίρως τα πορίσματα.

Ξεφυλλίστε το φύλλο 954 της Agrenda

 

Για τον επόμενο γύρο αποζημιώσεων, φαίνεται πως ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ κατευθύνεται προς κάποια ημέρα εντός του Απριλίου, αφού ο Οργανισμός θέλει να πιέσει για την έγκαιρη πληρωμή των εισφορών που καταβάλουν οι αγρότες, η καταληκτική ημερομηνία της οποίας είναι η 31η Μαρτίου του 2024 για το προηγούμενο έτος. Έτσι,  αν και «λεφτά υπάρχουν» όπως σχολιάζει στο agronews.gr πηγή που γνωρίζει εκ των έσω τις διαδικασίες, δεν αποκλείεται ο ΕΛΓΑ να θέλει να εξασφαλίσει τις δικές του ταμειακές ροές. Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε διαρρεύσει και τον περασμένο Νοέμβριο του 2023, όταν ήταν καυτή η συζήτηση για την επερχόμενη μεταρρύθμισή του, με αρκετούς να επισημαίνουν πως δεν γίνεται να καταβάλλονται αποζημιώσεις σε όσους χρωστούν ακόμα τις εισφορές τους. 

Σημασία έχει η εξής αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου για την πρώτη πληρωμή, αφού έρχεται να ενισχύσει την παραπάνω ανάγνωση:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πληρωμές του Οργανισμού θα έπρεπε να ξεκινήσουν μετά την 15η Απριλίου 2024 και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι αγρότες οφείλουν να έχουν εξοφλήσει την καταβαλλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά στον ΕΛ.Γ.Α.»

Με βάση και τον στόχο για πληρωμή όλων των αποζημιώσεων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024, που έχει θέσει η ηγεσία του Αγροτικής Ανάπτυξης στον ΕΛΓΑ, τότε δεν αποκλείεται τα υπόλοιπα 130 εκατ. ευρώ, να δοθούν σε δύο δόσεις, μια τον Απρίλιο, με μια ακόμα πληρωμή τον Ιούνιο, δηλαδή σε αποστάσεις των δυο μηνών η μια πληρωμή από την επόμενη (Φεβρουάριος – Απρίλιος – Ιούνιος).


Σχόλια (27)
Προσθήκη σχολίου

05-03-2024 23:18Αρίσταρχος

Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Εάν κάποιος οφείλει εισφορές στον ΕΛΓΑ είναι τόσο δύσκολο να αφαιρεθούν από την αποζημίωση; Μπανανία η Κολομβία της ΕΕ;

Απάντηση

01-03-2024 00:50Δημήτρης

41% τα κα τα κα το. Έτσι το αγγουράκι να μπαίνει βαθειά Αγροτικά κομματοσκυλα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

29-02-2024 11:50Τ

ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΟ 41 ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ 21. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

Απάντηση

28-02-2024 23:22Τσιαχτης βαιος

Λογια, λογια, λογια. Ακατανοητες διακρισεις στα "ΚΥΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ" Αυτο το αλαλουμ δεν ξαναγινε, πληρωμες με βαση το κυμα, με βαση δηθεν το πότε το καθε περιφερειακό τμημα ΕΛΓΑ ολοκληρώνει τα πορισματα, το πότε εξοφλουνται οι εισφορες κλπ. Και για τους πολλους που οι εισφορες εχουν ήδη πληρωθει με παρακρατηση απο την καταβολη της βασικης οκτωβριο κσι δεκεμβριο, θα έπρεπε να γινει η πληρωμή τωρα , 27/2 , αλλά δεν έγινε.

Απάντηση

28-02-2024 21:23Νικος

Μαύρο.καταμαυρο.μουτζουρα. Όλοι.το.ιουνιο.τετοι.που.ειναι. Αυτό.τους.ανηκη.να.καταλαβουνε Ότι.ο.λαος.δεν.παιζι.τα.σηχαματα.

Απάντηση

28-02-2024 18:30Γιωργος

Καμαρωσε ελληνα,τον φονια που εχεις ψηφισει για πρωθυπουργο.τον φονια των τεμπων,τον φονια των πλημμυρων,το φονια των πυρκαγιων,τον φονια των 2 πιλοτων του πολεμικου μαχητικου,τον φονια των 2 πιλοτων του καναντερ,τον φονια των χιλιαδων εμβολιων,τον φονια,των αυτοκτονιων λογω φτωχιας καταθλιψης και ανεχειας,τον φονια της πιστεως μας και της πατριδας μας,τον φονια που στελνει οπλα στην ουκρανια,στον φονια που ειχε βαλει με ανωθεν εντολες μεσα στο τρενο εκρηκτικο υλικο τολουολιο και ξυλολιο με προορισμο την ουκρανια μεσω ενδιαμεσων χωρων.καμαρωστε τον και ξαναψηφιστε τον,σας αξιζει.τετοιοι ειστε κι εσεις.ιδιοι ειστε,αυτος σας αξιζει,αυτος σας πρεπει,αυτος σας ταιριαζει,αυτος σας παει γαντι.κατεβαστε τα σωβρακα,σκυψτε και κρατηθητε....σας ερχεται.......παρτε βαθια ανασα και απολαυστε το!!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

28-02-2024 17:49Μαρινα

Ηλίθιοι εδώ στον Έβρο αποζημιώσεων τις ακακίες κ όχι τις ελιές κ τα αμπέλια όλα συνενοημενα μ αυτούς που είναι του κόμματος!!!

Απάντηση

28-02-2024 13:49Αγανακτισμένος

Παιδιά δεν υπάρχει Φράγκο ούτε στον ΕΛΓΑ ούτε στον ΟΠΕΚΕΠΕ κοροϊδεύουν τον κόσμο στις ευρωεκλογές πρέπει να πάρουν το μύνημα δεν γίνεται αλλιώς αν ο κόσμος δεν αντιδράσει δεν βλέπω φως

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

28-02-2024 13:21ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ .ΕΠΑΝΑΣΠΟΡΕΣ ΠΛΥΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ. ΑΠΛΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ . <ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ> ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ? ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 10 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΕΡΗΜΩΣΕ? ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ? ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΗΠΕΡΙΛΗΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.

Απάντηση

28-02-2024 11:29Eleos zwa

Εγώ περιμένω από το 2020 και δεν χρωστάω δραχμή στον έλεγα,γμω τα άπαντα σας πτανας γιοι.....

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία