BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Ξεκινούν οι έλεγχοι για πληρωμή ενίσχυσης κτηνοτρόφων Ιανουάριο

Στις 10 Ιανουαρίου έγιναν και οι τελευταίες οριστικοποιήσεις αιτήσεων στην ειδική πλατφόρμα που άνοιξε για την ειδική ενίσχυση των κτηνοτρόφων των 89 εκατ. ευρώ και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχων των δηλώσεων με σκοπό την πληρωμή των δικαιούχων εντός του Ιανουαρίου.

zwotrofesss

Πέτρος Γκόγκος

16108
7

Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για ενδεχόμενη παράταση στη διαδικασία υποβολής αιτημάτων, με την πλατφόρμα να μένει ανοιχτή για τροποποιήσεις και οριστικοποιήσεις των αιτημάτων μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Η όλη διαδικασία αποτελείται από οχτώ βήματα:

  • οριστικοποίηση της αίτησης. Εισέρχεστε στη διεύθυνση https://eae.opekepe.gov.gr επιλέγετε το «Υποβολή αιτήσεων Μέτρου 22».
  • Στην οθόνη που θα εµφανιστεί, επιλέγετε «Είσοδος» για να µεταβείτε στην υπηρεσία αυθεντικοποίησης του Taxisnet.
  • Μεταφέρεστε στη σελίδα της ΑΑ∆Ε για να καταχωρίσετε τους κωδικούς Taxisnet. Στη συνέχεια, επιλέγετε «Είσοδος».
  • Στη νέα οθόνη, επιλέγετε Εξουσιοδότηση
  • Μετά την επιτυχή είσοδο στο σύστηµα µεταφέρεστε αυτόµατα στη σελίδα των αιτήσεων. Για να δηµιουργήσετε µια νέα αίτηση επιλέγετε το κουµπί µε το σύµβολο + που βρίσκεται στο κάτω µέρος της σελίδας.
  • Στην αίτηση στην οποία θα µεταφερθείτε, συµπληρώνετε τα πεδία που είναι κενά ή είναι λάθος προσυµπληρωµένα (IBAN, στοιχεία επικοινωνίας και έδρα εκµετάλλευσης). Το ζωικό κεφάλαιο είναι προσυµπληρωµένο από τα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ (ΕΑΕ, ΟΠΣΚ, ΑΡΤΕΜΙΣ) και δεν επιδέχεται τροποποιήσεις.
  • Το επόµενο βήµα επιλέγετε οποιαδήποτε από της ενδείξεις ανάλογα µε την εκµετάλλευση στην οποία ανήκετε (Τύπος Α,Β κλπ).

  • Επιλογή σε κάποιο από τα πεδία της Αίτησης του Μέτρου 22, πρέπει να έχουν όσοι αιτούνται στο Υπομέτρο 2, Εντατική Κτηνοτροφία. Εάν κάποιος υπάγεται σε 2 κατηγορίες/πεδία, αρκεί να επιλέξει τουλάχιστον μία εξ αυτών.

    Ωστόσο, εάν κάποιος ανήκει στο Υπομέτρο 1, Eκτατική Κτηνοτροφία, και παρόλα αυτά επιλέξει κάποιο από τα πεδία, τότε θα αγνοηθεί αυτή η επιλογή κατά την επεξεργασία της αίτησης.

    Εάν η αίτηση αφορά εντατική αιγοπροβατοτροφία είναι υποχρεωτικό να επιλέξετε τουλάχιστον µία ένδειξη. Σύµφωνα µε διευκρινίσεις της ΕΘΕΑΣ, σχετικά µε την επιλογή των στοιχείων για τις σταβλικές εγκαταστάσεις για το Υποµέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους του τοµέα εκτατικής αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας, όσοι υπέβαλαν αίτηση ΟΣ∆Ε το 2021 και έλαβαν ενίσχυση για το πρασίνισµα επιλέγουν την 4η περίπτωση.
  • Για να υποβληθεί µια αίτηση οριστικά στο σύστηµα, επιλέγετε την αίτηση από την επιλογή (checkbox) που βρίσκεται στα αριστερά και στη συνέχεια, από τις επιλογές που εµφανίζονται στα δεξιά, επιλέγετε οριστικοποίηση.

Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας έως 31 Ιανουαρίου

Έως τις 31 Ιανουαρίου μπορούν να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία για το 2023 αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, με την ειδική πλατφόρμα στον διαδικτυακό τόπου του e-ΕΦΚΑ να βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε λειτουργία.

  • Μέσω αυτής, οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες, μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2023 (Ενότητα Ασφαλισμένοι-> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών από 1/1/2023).
  • Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους κύριας και επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος.
  • Η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η/1/2023.
  • Οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση επιλογής/μεταβολής, θα παραμείνουν για το έτος 2023 στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.
  • Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.
Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

06-04-2023 11:34Λυσίλαος

Πότε θα γίνει η πληρωμή στις ζωοτροφές για τους νεοεισερχομενους που έκαναν αίτηση 17 Μαρτίου;

Απάντηση

19-01-2023 16:59Ntina

Βέβαια όπως μας έφαγαν τα λεφτά του 2% του τζίρου έτσι θα φάνε και από αυτά...λαμογια 😡

Απάντηση

11-01-2023 21:52Τρώω σανό

Μ'αυτά τα κουτάκια να δείτε πανηγύρι που θα γίνει... Να δούμε πόσους θα κόψουν από αυτά τα κουτάκια...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

11-01-2023 07:48Θέμης

Γιατί έμειναν τα κονικλοτροφεία εκτός, αυτά δεν τρώνε,;;; Γνωρίζετε στο υπουργείο ότι υπάρχει αυτή η δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Απάντηση

10-01-2023 14:53Agrotisa

Αυτές οι πλατφόρμες , τεληκα δεν έχουν τελειωμό.Ο Τσίπρας σε μια πλατφόρμα είχε ανέβει πρεκλογηκα , και έταζε ,θα ,θα ,θα θα, , μόνο ο μαυροποταμος , από κάτω κατάλαβε ότι αυτά που έλεγε ήταν ψέματα , και ασπρησε ,. Όσο για τούτους εδώ , ότι λάθος γηνεται από ανευθυνότητα δικιά τους , πάλι μια πλατφορμα φταιει ,. Ότι είναι κάτι καινούργιο ,και λάθη γίνονται. ,. Σαν δεν ντρέπονται ,. Αλλά που να βρεθεί ντροπή , στα παρτάλια .

Απάντηση

10-01-2023 09:41ΖΩΟΤΡΟΦΗ

https://www.opekepe.gr/enimerosi/anouncements/4385-dieukrinisi-aitiseis-metrou-22-09012023 ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΟΡΝΙΑ. ΕΚΤΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΚΛΙΚΑΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΚΙ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία