BACK TO
TOP
Δρώμενα

Το Σπήλαιο στο Monitor Fest 2018 στο Ηράκλειο

Για δύο συναπτά έτη, το Monitor Fest διοργανώνεται στην Κρήτη, με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων μορφών τέχνης, μέσω ενός διαλόγου μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, εντοπιότητας και εξωστρέφειας, προσδοκώντας να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης νέων ανθρώπων.

asphlaio

21
0

Το Φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί κυρίως στους χώρους του πρώην εργοστασίου ‘Αθηνά’, το οποίο στις αρχές του 20ου αιώνα λειτούργησε ως χώρος παραγωγής της Σαπουνοποιίας Αλεπουδέλη, της οικογένειας του γεννημένου στο Ηράκλειο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μέρος του οποίου ανακαινίστηκε πρόσφατα και αποτελεί τον κεντρικό επιβατικό σταθμό των ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο.



Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί σε δύο μοναδικές μουσικές παραστάσεις, την Παρασκευή 12/10 στις 22:00 και το Σάββατο 13/10 στις 21:15 το Σπήλαιο.

Συμμετέχουν τραγουδιστές, μουσικοί, περφόρμερ – ανάμεσά τους και ο Blaine L. Reininger, ιστορικό στέλεχος των Tuxedomoon. Στην εκδοχή αυτή συμμετέχει κατ’ εξαίρεση και ο μουσικοσυνθέτης Τηλέμαχος Μούσας. Πρόκειται για ένα cyber pank ορατόριο για τέσσερις φωνές, σαντούρι, πιάνο, ηλεκτρική κιθάρα και live electronics σε σύλληψη και λιμπρέτο Έλλης Παπακωνσταντίνου και μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση Τηλέμαχου Μούσα.
Στην παράσταση το Σπήλαιο η Ομάδα ODC (ODC Ensemble), που ιδρύθηκε από την Έλλη Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζει τη σύγχρονη εκδοχή της σχέσης Γνώσης και Αλήθειας με την παραμόρφωσή τους στον χαοτικό κόσμο των fake news και του διαδικτύου.

Συνεχίζοντας την έρευνα στις νέες τεχνολογίες και τη σύγχρονη όπερα, η Έλλη Παπακωνσταντίνου έχει προσκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες (CCRMA, Stanford University) με βραβείο Fulbright 2018-2019, για την προετοιμασία της νέας παράστασης 'Oedipus, Sex with Mum was blinding' που υποστηρίζεται από διεθνείς φορείς και το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Εισιτήρια
Προπώληση: 12 ευρώ / Ανέργων - φοιτητών: 12 ευρώ / κανονικό 14 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Βιβλιοπωλείο Λέξις

Συντελεστές
Σύλληψη, λιμπρέτο: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική σύνθεση–ενορχήστρωση: Τηλέμαχος Μούσας
Περφόρμερ–μουσικοί: Blaine L. Reininger (pedals & effects), Τηλέμαχος Μούσας (ηλεκτρική κιθάρα & effects), Αναστασία Κατσιναβάκη (πιάνο, μουσική διδασκαλία), Βιβή Πέτση, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη (σαντούρι).
Δραματουργική συνεργασία: Στέλλα Ράπτη, Tanja Diers
Μια διεθνής συμπαραγωγή που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Creative Lenses) και του Danish Arts Council
Περισσότερες πληροφορίες:
https://el-gr.facebook.com/monitorfest.gr/

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία