Η κορυφή των Χρυσών Σκούφων, χάρη στην ανακήρυξη για άλλη μια χρονιά του «Etrusco» ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2019 διατήρησε το κερκυραϊκό της χρώμα. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η «Σπονδή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s». Το Βραβείο Κοινού «by Kaiser» το οποίο ανέδειξαν οι αναγνώστες του Αθηνοράματος μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, κέρδισε το εστιατόριο «Χαρούπι» της Θεσσαλονίκης.
Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων
18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα
16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά
15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά
Αναλυτικότερα:
Etrusco > 17/20
Botrini’s > 16/20
Σπονδή > 16/20
Varoulko Seaside > 16/20
Fresco > 15.5/20
Lycabettus Restaurant > 15.5/20
Matsuhisa Mykonos > 15.5/20
Premiere > 15.5/20
Squirrel > 15.5/20
Treehouse > 15.5/20
Tudor Hall > 15.5/20
Aleria > 15/20 (new entry)
Alfredo’s Grand Dining > 15/20
Calypso > 15/20
CTC > 15/20
Dionysos > 15/20
GB Roof Garden > 15/20
Grandma’s > 15/20 (new entry)
Hytra > 15/20
Κουκούμαβλος > 15/20
La Veranda > 15/20 (new entry)
Matsuhisa Athens > 15/20
Noble Gourmet Restaurant > 15/20
Ντομάτα > 15/20
Ovac > 15/20
Patio > 15/20
Σελήνη > 15/20
Water Restaurant > 15/20
Πηγή: athinorama.gr