BACK TO
TOP
Προγράμματα

Πλησιάζει η αξιολόγηση στο πρόγραμμα Μεταποίησης

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση των επενδυτικών φακέλων στο Μέτρο 4.2.1 για τη Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν (πρώτη μεταποίηση) και απομένει η συγκατάθεση της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να γίνει η ανάρτηση των στοιχείων στο διαδίκτυο.

Lemonia_metapoiisi

Γιάννης Πανάγος

50
1

Οι πληροφορίες θέλουν την ιδιωτική εταιρεία που είχε επιφορτισθεί με τη σχετική επεξεργασία να έχει παραδώσει το 100% του όγκου δουλειάς που είχε αναλάβει, επομένως είναι καθαρά θέμα της πολιτικής αρχής η δημοσιοποίηση των στοιχείων, με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι Φάκελοι.

Λέγεται ότι η βάση για την εξασφάλιση της έγκρισης έχει πιάσει το 14, καθώς οι αιτήσεις ήταν πολλές και η αξιολόγηση δύσκολη.

Το συνολικό πρόγραμμα ενίσχυσης της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων για επενδύσεις πάνω από 600.000 ευρώ υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και έχει συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον. Στην τελευταία προκήρυξή του, ύψους 150 εκατ. ευρώ υπήρξε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπερκάλυψε περίπου τέσσερις φορές το διατιθέμενο ποσό δημόσιας δαπάνης.

Σημειωτέον ότι για επενδύσεις στη μεταποίηση κάτω των 600 χιλ. ευρώ οι πόροι και οι αρμοδιότητες προκήρυξης έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες και οι προκηρύξεις θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα κυρίως μέσω των τοπικών προγραμμάτων LEADER από τις Αναπτυξιακές Εταιρίες ΟΤΑ κάθε Περιφέρειας.

Σ´ αυτή την περίπτωση η ενίσχυση κάθε επενδυτικού σχεδίου φτάνει έως το 60% και οι επιλέξιμες επενδύσεις, πέραν από τους παραδοσιακούς κλάδους γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, έχουν διευρυνθεί περαιτέρω σε κλάδους όπως της ζυθοποιίας, αλευροποιίας, αιθέριων ελαίων, κοσμετολογίας και διατροφής, επεξεργασίας καπνού, παραγωγής προϊόντων θρέψης φυτών, παραγωγής αποσταγμάτων κλπ.

Τον Μάιο του 2018 ξεκίνησε η αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο ΥΠΑΑΤ στο πλαίσιο του Υπομέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας, περιόδου 2014-2020. Οι δυνητικοί δικαιούχοι  υπέβαλαν αιτήσεις στήριξης κατόπιν προσκλήσεων στο πλαίσιο των δράσεων:

- 4.2.1 «Μεταποίηση, εµπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων µε τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν).

- 4.2.2: «Μεταποίηση, εµπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων µε τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήµατος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (µη γεωργικό προϊόν). Η συντριπτική πλειοψηφία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την πρώτη περίπτωση.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-12-2018 21:08investor_in_greece

Πως γίνεται να βγάζετε τέτοια δημοσιεύματα και να δημιουργείτε πανικό στους επενδυτές, όταν: - Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωμοδοτικές επιτροπές από τη Δ/νση Προγραμματισμού, - Δεν έχει αξιολογηθεί η ίδια συμμετοχή των προτάσεων, - Δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα γίνει διαχωρισμός ιδρύσεων-εκσυγχρονισμών & περιοχών, - Δεν έχουν οριστεί πόσα χρήματα θα προστεθούν στα ήδη 120 εκατομμύρια της προκήρυξης. Η μπακαλίστικη δημοσιογραφία στα χειρότερά της!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις