BACK TO
TOP
Προγράμματα

Πηγή εισοδήματος για νέους αγρότες τα νέα οικοσυστήματα

Το νέο καθεστώς ενισχύσεων του Α’ Πυλώνα, τα «οικοσυστήµατα» θα αποτελέσουν ένα σηµαντικό κίνητρο, ιδιαίτερα για νεοεισερχόµενους αγρότες, κατά τον Άλαν Μάθιους, καθώς οι πληρωµές ανά στρέµµα ή ανά ζώο δεν θα είναι περιορισµένες όπως στα αγροπεριβαλλοντικά το Β’ Πυλώνα.

4_32

16
4

Έτσι, τα οικοσυστήµατα «δεν θα είναι απλώς κάτι που κάνετε για να καλύψετε το κόστος σας, αλλά θα µπορούσε να αποτελέσει πηγή εισοδήµατος. Το ποσοστό πληρωµής µπορεί να είναι υψηλότερο από εκείνο του Πυλώνα 2», αναφέρει ο Ιρλανδός, υποστηρίζοντας, πως το παραπάνω µοντέλο, ίσως και να αποτελεί µία έµµεση προσπάθεια αύξησης του προϋπολογισµού των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης: «Είναι σαν να έχουµε διατηρήσει το µέγεθος του προϋπολογισµού του Α’ Πυλώνα, αλλά τα κράτη µέλη θα πρέπει να ξοδέψουν µερικά από αυτά τα χρήµατα για δράσεις που κανονικά βρίσκονται στον Β΄Πυλώνα».

Εφόσον όµως τώρα τα κράτη-µέλη δεν διαθέτουν σηµεία αναφοράς, όπως έχουν στα πλαίσια των αγροπεριβαλλοντικών προγραµµάτων, σχετικά µε το τι µπορεί να αξιώνει πριµ για την παροχή αυτών των υπηρεσιών, τότε διατρέχουν τον κίνδυνο το πράγµα να γίνεται σαν τ

ο σηµερινό πρασίνισµα, προσθέτει ο Άλαν Μάθιους, θεωρώντας πάντως ότι οι πιο εντατικοί αγρότες δεν θα ενδιαφέρονται για τα οικοσυστήµατα.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

 

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

16-01-2020 21:58oursaros

Οι μπουκωμενοι απο τα χρηματα μας Βρυκολακες των Βρυξελλων, ξαναβγαινουν στο σεργιανι. Ενα σεργιανι θανατου για τον πρωτογενη τομεα. Την ιδια ωρα που κοπτονται για την διατηρηση των ανθρωπων στα χωρια και την αποφυγη της ερημοποιησης της υπαιθρου ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, καταστρεφουν πληρως την παραγωγικη ικανοτητα του πρωτογενους τομεα μετατρεποντας τον, σε ενα συγχρονο σκλαβοπαζαρο..Ατελειωτοι σκλαβοι που θα δουλευουν για να πληρωνουν φορους και εισφορες. Σκλαβοι που ζουνε και πεθαινουνε με ενα δανειο που θα γραφει το ονομα τους και θα το πληρωνουν μεχρι να παραδωσουν την ψυχη τους τον Κυριο. Σκλαβοι, που θα ξοδεψουν τα νιατα τους και την ζωη τους εν γενει, για να καταναλωνουν τα προιοντα των ευρωπαικων(και οχι μονο) εργοστασιων χωρις να τους απομενει τιποτα στην τσεπη για να μπορεσουν να ζησουν με αξιοπρεπεια την οικογεια τους.Σκλαβοι, που δεν θα πρεπει να μιλανε, ουτε να να διεκδικησουν τιποτε περισσοτερο για τους εαυτους τους. ΥΓ1 Βαμβακι τιμη παραγωγου 0,39/κιλο- Κουτι βατονετες για τον καθαρισμο των αυτιων 0,35 σεντς τα 15 γραμμαρια...Πετρελαιο κινησης με βιοντιζελ 1,35/λιτρο- Ηλιοσπορα 0,35/κιλο..Σιταρι σκληρο 0,18/κιλο-Μακαρονια 1,40/κιλο..Μοσχαρισιο κρεας τιμη παραγωγου 3 ευρω/κιλο-Μοσχαρισιο κρεας σε καταστημα 10 ευρω/κιλο...ΥΓ2 Συγχαρητηρια στην ηγεσια του ΥΠΑΑΤ..Τελικα η μειωση του κοστους παραγωγης επετευχθη.Απλως εμεις οι ιθαγενεις του πρωτογενους τομεα δεν το πηραμε πρεφα..ΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ρε κοπανοι...

Απάντηση

13-01-2020 17:25ΤΡΑΚΩΝ

Φίλε μου, χρεο- ευρώ δεν ήθελαν (όχι θέλαμε), επιδοτήσεις στο στρέμμα δεν θέλανε (όχι ανά κιλό προϊόντος); Έδιωξαν τον κόσμο από την παραγωγή, δεν μπορούν (σαν κράτος) να έχουν παρέμβαση (ελεύθερη αγορά-πανάθεμα τους-σε ένα επάγγελμα άκρως ασταθές) και αυτοί που έμειναν φορολογούνται μέχρι τελικής πτώσεως, εργάτες δεν υπάρχουν πλέον, και για να τους ασφαλίσεις απαιτείται εισόδημα και γραφειοκρατία, χώρια τα πρόστιμα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι είμαστε υπό κατοχή, μέσω μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, το ταμείο του κράτους πέρασε σε ιδιώτες (ΑΑΔΕ) και τα τιμαλφή στο υπερταμείο. Θα υποστούμε και ακρωτηριασμό εθνικού εδάφους από φίλους και εταίρους και θα σβήσουμε σαν χώρα και σαν λαός. Αν δεν πάρουμε, σαν λαός γρήγορα τις αποφάσεις μας, δεν έχουμε ούτε παρόν, ούτε μέλλον.

Απάντηση

13-01-2020 04:51Giorgos

Γαμο την ώρα Και τη στιγμή που μπήκα στο πρόγραμμα τριπλάσια μας τα πήρατε.

Απάντηση

13-01-2020 01:4121041967

Ρε μας δουλεύετε?????? Από 90€ που ήταν το τσεκ το 2005, σήμερα μόλις και μετά βίας φτάνει τα 45€. Μιλάμε για μια μείωση της τάξης 50% κάτω. Από το 2021 το τσεκ θα είναι από 26-28€ ανά στρέμμα. Για πια ανάπτυξη μιλάτε???? Για ποια πηγή εισοδήματος????? Όταν ένα μέσο ενοίκιο σε χωράφι παίζει από 60-80€ το στρέμμα, τι ακριβώς κέρδος θα μείνει στην τσέπη ενός μέσου παραγωγού??? Όταν το πετρέλαιο έχει πάρει φωτιά στην τιμή σε σχέση με το 2005 και γενικά όλα τα εφόδια μόνο ανεβαίνουν και οι τιμές πώλησης σε αγροτικά αγαθά μειώνονται (π.χ. βαμβάκι) για ποια ανάπτυξη μιλάτε???? Μας δουλεύετε ψιλό γαζί. Όταν τα ασφάλιστρα το 2005 ήταν τα μισά απ' όσο πληρώνουμε σήμερα στο γαμωεφκα???? Αμ δεν είναι πηγή εισοδήματος.....αλλά με μαθηματική ακρίβεια πάμε απ' το κακο προς το χειρότερο. Δεν είναι τυχαίο που λέμε κάθε φέτος και χειρότερα κάθε πέρσι και καλύτερα. Α! Και ένα τελευταίο, γιατί όλο και κάποιος έξυπνος θα πεταχτεί σαν την κλανιά στη σιωπή και θα πει τη λαλακια του ότι οι αγρότες δουλεύουν 2-3 μήνες και μετά κάθονται, και τον χειμώνα που βαριουνται βγαίνουν στα μπλόκα....λοιπόν αφού περνάμε τόσο υπέροχα εμείς οι αγρότες κι αφού δουλεύουμε τόσο λίγο κι αφού βγάζουμε τα άντερα μας από χρήμα, γιατί δεν γίνονται όλοι αγρότες να τρώνε με χρυσά κουτάλια????

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις