Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δικαιώνεται μία στις τρεις ενστάσεις των δικαιούχων στα Σχέδια Βελτίωσης

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκδοση των νέων πινάκων με τους δικαιούχους στα Σχέδια Βελτίωσης καθώς η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων έχει τελειώσει στις περισσότερες περιφέρειες.

trattore-same-virtus-100-110-120

3169
1

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στην Ήπειρο, από τις 102 ενστάσεις παραγωγών που οριστικοποιήθηκαν, δικαιώθηκαν οι 30, που είχαν να κάνουν κυρίως με θέματα ασφαλιστικής ενημερότητας. Παράλληλα, δικαιώθηκαν και αρκετοί πτηνοτρόφοι που είχαν ζητήματα όσον αφορά τα μόρια της καινοτομίας και γι' αυτό το λόγο βρέθηκαν στους πίνακες των επιλαχόντων. Επιπλέον, να σημειωθεί, ότι ξεκίνησε κάπως να λειτουργεί και το καθεστώς των προκαταβολών και ήδη έχει εκταμιευθεί σε συλλογικό σχήμα της Περιφέρειας Ηπείρου το ποσό που δικαιούται για να υλοποιήσει την επένδυση. Αντίστοιχα στην Πελοπόννησο, από τις 205 ενστάσεις, φαίνεται πως δικαιώθηκαν γύρω στις 80. 

Στη Στερεά Ελλάδα, συνολικά 51 νέοι δικαιούχοι προστέθηκαν στη σχετική λίστα μετά τις ενστάσεις. (Δείτε ΕΔΩ).

Όσον αφορά το θέμα των τροποποιήσεων του φυσικού αντικειμένου των φακέλων που απασχολεί μεγάλη μερίδα των δικαιούχων στα Σχέδια Βελτίωσης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα βρίσκεται ακόμα κλειστή, με τους αρμοδίους να δηλώνουν άγνοια ως προς το πότε θα μπορέσει να ενεργοποιηθεί. Το ίδιο ισχύει και για την πλατφόρμα της αίτησης πληρωμών, το άνοιγμα της οποίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, έχει τοποθετήσει για μέσα στον Ιούλιο. Σημειώνεται εδώ, πως αυτές οι δύο πλατφόρμες (τροποποιήσεις και αιτήσεις πληρωμών), σχεδιάζεται να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο «κοντά» η μία με την άλλη. 

Σημειώνεται εδώ πως θα πρέπει παράλληλα να ξεκαθαριστεί και το θέμα της εκχώρησης ενίσχυσης που είχε ανακινήσει ο ΣΕΑΜ προ ολίγων ημερών σε συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος υποσχέθηκε να υπάρξει σύντομα μία οριστική απάντηση στο πάγιο αυτό αίτημα επενδυτών και εταιρειών μηχανημάτων.

Τέλος, με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε διαδικτυακό σεμινάριο που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)  το πολυαναμενόμενο Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο Αύγουστο.    

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-07-2020 17:00Φωτιάδης Κωνσταντίνος

Με το αντιχαλαζικο πρόγραμμα 5.1.1 τι γινεται. Ποτε θα αρχισουν οι πληρωμές.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία