BACK TO
TOP
Προγράμματα

Μένουν εκτός ενίσχυσης αρδευτικών όσοι δήλωσαν στάγδην στο ΟΣΔΕ

Χάνουν κατ’ όπως φαίνεται την ευκαιρία να ενταχθούν στην επικείµενη πρόσκληση του Μέτρου 4.1.2 για την επιδότηση αρδευτικών συστηµάτων έως 150.000 ευρώ, αγρότες που από λάθος δήλωσαν στο ΟΣ∆Ε 2020 πως για τις ποτιστικές καλλιέργειες χρησιµοποιούν σύστηµα στάγδην άρδευση.

ardeutika_2

57
4

Η διαδικασία αποσφαλµάτωσης για τις φετινές δηλώσεις έληξε στις 22 Ιουλίου και όσοι δεν το αντιλήφθηκαν νωρίς το λάθος, όταν βγει η πρόσκληση το Σεπτέµβριο δεν θα µπορέσουν να διεκδικήσουν επιδοτήσεις. Σηµειώνεται εδώ πως η ενίσχυση για αντικατάσταση συστήµατος άρδευσης µε ίδιου τύπου σύστηµα θα επιδοτείται κανονικά, ωστόσο θα πρέπει να αποδείξει ο αγρότης ότι ο εξοπλισµός που διαθέτει παρουσιάζει µεγάλη απώλεια υδάτων, είναι παλιός και δεν λειτουργεί σωστά.

Υπενθυµίζεται ότι το Μέτρο 4.1.2 θα επιδοτεί έργα στάγδην άρδευση µε ποσά από 170 ευρώ το στρέµµα έως 410 ευρώ αναλόγως την καλλιέργεια, δεξαµενές νερού µε 105 ευρώ ανά κυβικό µέτρο, γεννήτριες πετρελαίου από 2.350 ευρώ για τα 8 KVA και δαπάνες σε γεωτρήσεις µε έως 120 ευρώ το µέτρο. Παράλληλα θα επιδοτούνται και συστήµατα ψηφιακής άρδευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, τον ερχόµενο Σεπτέµβριο τοποθετείται η πρόσκληση για τη ∆ράση 4.1.2 που επιδοτεί τα αρδευτικά συστήµατα, σύµφωνα µε πηγές από τη Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκµεταλλεύσεις της ΕΥΕ ΠΑΑ. Τα τελευταία νέα θέλουν να απλοποιούνται περαιτέρω οι διαδικασίες για τη συμμετοχή στην εν λόγω δράση και να μην είναι απαραίτητη η σύνταξη τεχνικής μελέτης που να τεκμηριώνει με ακρίβεια τα στοιχεία που σχετίζονται με την οικονομία στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Όπως αναφέρουν στην Agrenda οι αρµόδιοι της ειδικής υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η πρόσκληση θα έχει προϋπολογισµό 37 εκατ. ευρώ, ενώ το εφαρµοστικό πλαίσιο αναµένεται να εξειδικευτεί άµεσα µέσα στον Ιούλιο και θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόµενων αγροτών που θέλουν να προετοιµάσουν τα χαρτιά τους για τις αιτήσεις.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

03-08-2020 14:05Δημητρης

Το μέτρο αυτό αφορά μόνο τους κατά επάγγελμα αγρότες

Απάντηση

25-07-2020 12:39Γιάννης ροτ

Τιμωρούνται καιΜένουν εκτός, αυτοί που έχουν δείξει φιλοπεριβαλλοντικη στάση, και έβαλαν σταγδην για εξοικονομηση νερου ενώ αυτοί που κατανάλωναν υπερβολικα κυβικά νερού επιβραβεύονται. Τα σχόλια δικά σας.

Απάντηση

25-07-2020 08:58γιαννης

Δηλαδή, αυτοί που αποδειγμενα Έχουν φιλοπεριβαλλοντικη στάση και Έχουν φροντίσει να βάλουν σταγδην άρδευση και να κάνουν εξοικονόμηση ύδατος, τιμωρούνται σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν άσκοπα νερό. Μπράβο , ωραίο μήνυμα στέλνετε.

Απάντηση

24-07-2020 19:56ελληνας αγρότης

Oσοι έχουν δηλώσει ξηρική καλλιέργεια αποκλείονται?Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις