Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Πρόγραμμα ενισχύσεων 19,6 εκατ. για ζωονόσους και προστασία ζωικού κεφαλαίου

Πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων ύψους 19 εκατ. ευρω ξεκλειδώνει ΚΥΑ που προβλέπει την αποζημίωση κτηνοτρόφων για νοσούντα ζώα καθώς και την ενίσχυση κτηνοτρόφων για τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να αποφευχθούν νόσοι που πλήττουν το ζωικό κεφάλααιο.

provata-zwonosos

1436
2

 Το συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων, ενισχύσεων και λειτουργικών δαπανών που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας προβλέπεται σε σχετική ΚΥΑ που υπέγραψε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 19,6 εκατομμύρια  ευρώ και προβλέπει την αποζημίωση κτηνοτρόφων για νοσούντα ζώα, την ενίσχυση κτηνοτρόφων για τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να αποφευχθούν νόσοι που πλήττουν το ζωικό κεφάλαιο καθώς και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των στελεχών των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου και των Περιφερειών όλης της χώρας.

 Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των ασθενειών των ζώων.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σε ποσοστό 28%) ενώ το υπόλοιπο ποσό (72%) αποτελεί εθνική συμμετοχή. 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

31-07-2020 16:19Asimenia

Σιγά μη το πιστέψω εδώ δεν γίνανε αλλά και αλλά και θα γίνει αυτό???

Απάντηση

31-07-2020 16:16Ασημενια

Να το πιστέψω .?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία