BACK TO
TOP
Προγράμματα

Με επτά προκηρύξεις το ΠΑΑ, μέσα στο έτος η επιδότηση Δάσωσης

Με έξι προκηρύξεις στο καλεντάρι και µε ερωτηµατικό την Απονιτροποίηση, πορεύεται ο σχεδιασµός των διαχειριστικών αρχών για το µεταβατικό Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2022. Νέοι Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης, Επενδύσεις Χοιροτρόφων, Επιδότηση Πιστοποίηση, Βιολογικά και ∆άσωση Γεωργικών Γαιών θα έχουν προκηρυχθεί έως τις αρχές του 2022, ενώ ερωτηματικό παραμένει το πρόγραμμα Απονιτροποίησης.

news-6-high_5_2

70
0

Συγκεκριµένα o προγραμματισμός έχει ως εξής:

Νέοι Αγρότες: Έχει εκδοθεί η προδηµοσίευση του Μέτρου, προϋπολογισµού 420 εκατ. ευρώ. Πρόσκληση αναµένεται τον Σεπτέµβριο.

Σχέδια Βελτίωσης: Γνωστός επισήµως έχει γίνει µόνο ο προϋπολογισµός των 180-200 εκατ. ευρώ. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, σχεδιάζεται η προκήρυξη του Οκτωβρίου κυρίως για µικρού προϋπολογισµού έργα. 

Βιολογικά: Έχει εκδοθεί η προδηµοσίευση και έχουν αποσταλεί προς έγκριση στις Βρυξέλλες οι προσθήκες των νέων καλλιεργητικών οµάδων του Μέτρου. Αρµοδίως έχει δηλωθεί, πως ο προϋπολογισµός θα είναι 400 εκατ. ευρώ και θα αφορά 3ετεις δεσµεύσεις διατήρησης των βιολογικών πρακτικών για αγρότες, κτηνοτρόφους, µελισσοκόµους. Η πρόσκληση αναµένεται τον Σεπτέµβριο σύµφωνα µε την διεύθυνση Συστηµάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων του ΥΠΑΑΤ.

∆άσωση Γεωργικών Γαιών: Ανατέθηκε η µελέτη επαναϋπολογισµού της ενίσχυσης (δαπάνες αναφύτευσης, τιµές ενίσχυσης) µε διορία έως τις 31 Αυγούστου 2021. Η πρόσκληση αναµένεται τέλη του 2021 ή αρχές του 2022. Ο προϋπολογισµός δεν αναµένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Επιδότηση κόστους πιστοποίησης (Μέτρο 3.1): Kάλυψη 100% των εξόδων πιστοποίησης αγροτών για το σύστηµα AGRO 2, η µελέτη για να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό της µέγιστης ενίσχυσης θα ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου. Η πρόσκληση αναµένεται αρχές του 2022.

Πρόγραµµα προστασίας της χοιροτροφίας (Μέτρο 5.1.2): Το Μέτρο «Επενδύσεις πρόληψης και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου από µεταδοτικές ασθένειες και φυσικές καταστροφές» εκχωρήθηκε προς την αρµόδια διεύθυνση ∆ιεύθυνσης Κτηνιατρικής. Πρόκειται για πρόγραµµα που αφορά µόνο χοιροτρόφους και επιδοτεί δαπάνες στο 80% του κόστους, για διάφορα έξοδα εκσυγχρονισµού στάβλων µε στόχο την πρόληψη ζωονόσων. H σχετική προκήρυξη αναµένεται εντός του έτους.

Απονιτροποίηση (Μέτρο 10.1.4): Αποτελεί Μέτρο που είχε προαναγγείλει ο Κωνσταντίνος Μπαγινέτας από τη θέση του γενικού γραµµατεία πριν τη διάσπαση της γραµµατείας. Πλέον, το ΠΑΑ είναι ευθύνη Παπαγιαννίδη, και παραµένει άγνωστο αν τελικά θα ενεργοποιηθεί ξανά στη µεταβατική περίοδο. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις