BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δέσμευση Γεωργαντά για ένταξη των επιλαχόντων Σχεδίων Βελτίωσης

Ανοίγει ο δρόμος για ένταξη των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς δεσμεύτηκε πως θα αξιοποιηθεί το 100% των αδιάθετων κονδυλίων που θα προκύψουν από τις απεντάξεις όσων δεν προχωρήσουν σε α' αίτημα πληρωμής μέχρι τη λήξη της σχετικής διορίας.

IMG_4505_jpg

3746
4

Όπως είχε γράψει έγκαιρα το Agronews, μέσα στον Απρίλιο λήγει το 24μηνο περιθώριο από την ημερομηνία ένταξης στο Μέτρο για την υποβολή του πρώτου αιτήματος πληρωμής Σχεδίων Βελτίωσης σε Ήπειρο, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. O υπουργός δεσμεύτηκε στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με την επιτροπή των Επιλαχόντων πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση ώστε να ανοίξει το δρόμο των νέων εντάξεων πιο γρήγορα.

Στη συνάντηση με την πρόεδρο των Επιλαχόντων, Μαρία Μπότη παρευρέθηκαν επίσης ο προϊστάμενος των διαχειριστικών Νίκος Μανέτας. Η κα. Μπότη ζήτησε επίσης την εξεύρεση επιπλέον πόρων και τρόπων όπως αδιάθετα κονδύλια ΠΑΑ, «γέφυρα» ή συμπερίληψη στο Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να διασφαλιστεί η ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραμμα 4.1.

Σημειώνεται εδώ πως η προκήρυξη όπως έχει τροποποιηθεί στο άρθρο 26 παράγραφος 2.1 αναφέρει ότι «Η πρώτη αίτηση πληρωμής υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ από τον δικαιούχο το αργότερο εντός εικοσιτεσσάρων μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης πράξεων.», οπότε μένει να φανεί αν θα ισχύσει αυτό το περιθώριο των 2 ετών για υλοποίηση και για τους επιλαχόντες.

Ο δικαιούχος με βάση την πρόοδο υλοποίησης του επενδυτικού του σχεδίου, δύναται να καταθέσει έως και τέσσερις αιτήσεις πληρωμής, στα Σχέδια Βελτίωσης. Κάθε αίτηση µερικής πληρωµής γίνεται δεκτή εφόσον µετά την υποβολή της αποµένει προς υλοποίηση τουλάχιστον 20% του συνολικού εγκεκριµένου προϋπολογισµού.

Σύμφωνα με στοιχεία των διαχειριστικών αρχών έως τα τέλη του περασμένου έτους, είχαν οριστικοποιηθεί αιτήματα για πληρωμές 170 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

28-03-2022 01:35Νατασα

Η κεντρική Μακεδονία γιατί να είναι από έξω η θα πάρουν όλοι η κανεις αυτό είναι άδικο

Απάντηση

23-03-2022 18:55Παντελης

Την ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ γιατί δεν την έχει;;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

23-03-2022 18:05Στεφανος

Νεα σχεδια ποτε θα εχουμε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις