BACK TO
TOP
Προγράμματα

Από Σεπτέμβρη οι εγκρίσεις των φακέλων για αρδευτικά συστήματα

Πρώτα να τελειώσουν οι αξιολογήσεις και οι πληρωµές των Νέων Αγροτών και µετά θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των αιτήσεων της δράσης 4.1.2 για τις επενδύσεις στα αρδευτικά συστήµατα.

ardeutika

Γιώργος Κοντονής

2365
0

Τα παραπάνω διεµήνυσαν στην Agrenda στελέχη περιφερειών που έχουν στήσει τις γνωµοδοτικές επιτροπές εδώ και µήνες, ωστόσο µόλις πρόσφατα έλαβαν στα χέρια τους τον οδηγό αξιολόγησης του Μέτρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο όγκος των φακέλων προς αξιολόγηση δεν είναι µεγάλος και η διαδικασία θα τελειώσει γρήγορα αρκεί να ξεκινήσει.

Επιπλέον, οι περιφέρειες ασχολούνται και µε τις εκκαθαρίσεις της β’ δόσης των Νέων Αγροτών 2016 µε τα περιθώρια να στενεύουν καθώς πρέπει να σταλούν οι σχετικές λίστες πληρωµής στον ΟΠΕΚΕΠΕ µέχρι τέλος του µήνα. Όπως και να έχει, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές ο δεσµευµένος προϋπολογισµός των 37 εκατ. ευρώ µοιάζει να είναι υπεραρκετός για να ενταχθούν στο Μέτρο 4.1.2 όλοι όσοι τηρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Τελικά αποτελέσµατα πάντως, πέραν συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα πρέπει να περιµένουν οι ενδιαφερόµενοι πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Σηµειώνεται εδώ πάντως πως όποιος θέλει να προχωρήσει στην επένδυση (αγορά αρδευτικών κ.λπ) µπορεί να το κάνει µε δική του ευθύνη πριν την τελική έγκριση από τους αξιολογητές. Σε κάθε περίπτωση, το φετινό καλοκαίρι θα τη βγάλουν οι ενδιαφερόµενοι προς ένταξη στο Μέτρο µε τον παλιό εξοπλισµό. Συγκεκριµένα η προκήρυξη του προγράµµατος αναφέρει: «Εφόσον η υλοποίηση των επενδύσεων προηγείται της απόφασης ένταξης, αυτές πραγµατοποιούνται µε αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου, χωρίς η υλοποίηση αυτή να υποχρεώνει το Ελληνικό ∆ηµόσιο σε συγχρηµατοδότησή τους».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις