BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δεν θα δωθούν λεφτά για επιλαχόντες στα Σχέδια λέει ο Παπαγιαννίδης

«Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να διπλασιάσει το ποσό των Νέων Αγροτών. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να πάει στα 705 εκατ. ευρώ τα Βιολογικά. Και η κυβέρνηση πήρε την απόφαση ότι οι επιλαχόντες του 2017 (σ.σ Σχεδίων Βελτίωσης) δεν υφίστανται. ∆εν πρόκειται να δοθούν επιπλέον λεφτά. Το έχω απαντήσει δεκάδες φορές. Όποιος θέλει να κάνει αίτηση στα καινούργια».Τα παραπάνω λόγια χρησιµοποίησε ο γενικός γραµµατέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδοµών, ∆ηµήτρης Παπαγιαννίδης ώστε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέµα ένταξης των επιλαχόντων στο πρόγραµµα των Σχεδίων Βελτίωσης.

Sxedia876_2

Γιώργος Κοντονής

5792
27

«Οι όροι, είναι ξεκάθαροι, δεν υπάρχει τέτοιο θέµα. Τι πάει να πει σύλλογος επιλαχόντων; Αυτά είναι σε κάθε γωνία να υπάρχει ένας πρόεδρος» συµπλήρωσε ο κ. Παπαγιαννίδης µιλώντας στο συνέδριο των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Επικράτειας που διοργανώθηκε την περασµένη εβδοµάδα στο Λουτράκι Αλµωπίας. «Όπως και δεν τίθεται θέµα, τουλάχιστον µέχρι στιγµής, για επιλαχόντες Νέων Αγροτών. Τα προγράµµατα δεν είναι για να δίνονται σε όλους», πρόσθεσε ο γενικός.

Όπως φαίνεται, παρά το γεγονός πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, είχε κρατήσει ανοιχτό το παράθυρο για ένταξη επιλαχόντων Σχεδίων Βελτίωσης µετά το τέλος Νοεµβρίου (τελευταία διορία για αιτήµατα πληρωµής στο 20% της δαπάνης), για τον κ. Παπαγιαννίδη δεν τίθεται τέτοιο θέµα.

Επισηµαίνεται ότι ο προϋπολογισµός της τελευταίας προκήρυξης των Σχεδίων Βελτίωσης ήταν 315 εκατ. ευρώ, που αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ (υπερδέσµευση) για να ενταχθούν περισσότεροι αγρότες. Ωστόσο, η υπερδέσµευση δεν σηµαίνει ότι και τα λεφτά αυτά πράγµατι υπάρχουν, καθώς οι διαχειριστικές αρχές υπολογίζουν στη µη υλοποίηση ορισµένων επενδύσεων, κάτι που φάνηκε και στην τελευταία Επιτροπή Παρακολούθησης ΠΑΑ.

Απαιτούνται 90 εκατ. για να χωρέσουν όλοι στους Νέους Αγρότες

Ανοιχτό το ενδεχόµενο για µία νέα υπερδέσµευση ποσού ώστε να ενταχθούν στο πρόγραµµα Νέων Αγροτών 2021 και κάποιοι επιλαχόντες, άφησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι «απτό» προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως ανέφερε στη Βουλή, οι επιλαχόντες φτάνουν τους 3.500 περίπου και θα απαιτηθούν 90 εκατ. ευρώ. «∆εν υπάρχει κάτι συγκεκριµένο αυτήν τη στιγµή, για να αναφέρω. ∆εν ξέρω αν θα µπορέσει να υπάρξει. [...] Βεβαίως, υπάρχουν και άλλα προγράµµατα τα οποία στηρίζουν ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν µε τον πρωτογενή τοµέα, όπως είναι και τα σχέδια βελτίωσης, όπως είναι και ό,τι άλλο θα ακολουθήσει. [...] Όµως, θα εξαντλήσουµε, όπως είναι και οι εντολές οι οποίες έχουν δοθεί, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο τα περιθώρια τα οποία υπάρχουν προς κάθε κατεύθυνση», ανέφερε ο υπουργός.

Σχόλια (27)
Προσθήκη σχολίου

14-11-2022 17:54Γάμω τη νέα δημοκρατια

Παπαγιαννιδης Γαμιεται η μάνα του. Μετά τις εκλογές έξω απ τη παραγκα πουστη παπά αρχιδι και μισο

Απάντηση

06-10-2022 16:18thanasis

εμεις μερικοι που προκοψαμε και αγορασαμε τρακτερ γιατι νομιζαμε οτοι δουλεβει αυτο το μπουρδελο το κρατος(να με συμπαθανε τα κανονικα αυτα εχουν νομους και τουσ τιρουν) και κοντεβουμε να βγουμε στο δρομο γιατι εχουμε χρεοθει για να μπορουμε να κανουμε τι δουλιαμας ολα καλλα ε? δεν μπιραζει οπισο εχει η αχλαδα την ουρα ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Απάντηση

18-09-2022 23:57Γιωργος

Έτσι ακριβως , γιατί είναι όλοι αχετοι

Απάντηση

18-09-2022 21:03Μελλοντικος εργάτης στο εξωτερικό

Κανετε νεους αγροτες κατι γυναικες του καναπε, τα παιδακια που συμπληρωσαν τα 18 και γυριζουν όλοι μερα και πεταξατε εξω αυτους που θελουν να δουλέψουν, να παράγουν και να προσφερουν.. Συγχαρητήρια για τις αξιολογήσεις σας και εύχομαι να πέσει μια βόμβα μεσα στη βουλή.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

18-09-2022 14:36Θανος

Το κάνατε και αυτό ρε αχρηστοι

Απάντηση

18-09-2022 14:31Γιωργος

Για σου ρε μεγαλοαγροτη που με ένα στρέμμα σπανάκι πήρες τα φράγκα και αύριο τιν κάνεις κοπάνα, ενός ο παλιός του 1821 γαμιεται με 500 και 1000 στρέμματα , κλείστε το στόμα τουλάχιστο θρασυτατοι

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

17-09-2022 20:40Manolis

Min mas dosoyn ta Leyte mexri telos your oktombri Kai tha paroun ta arxidiamas stis ekloges Kirie mitsotaki apo emas toys epilaxontes ena xrono mas koroideyete

Απάντηση

17-09-2022 18:11ΝεοςΑγροτης2021

Συμφωνώ απόλυτα. Απο τη στιγμη που μιλάμε για ανταγωνιστικα προγράμματα, δε γίνεται να ψαχνουμε καθε φορα εξτρα χρηματα προκειμένου να μπουνε ολοι. Θες να μπεις? Κανεις οτι ειναι δυνατόν για να συγκεντρώσεις τα περισσοτερα μόρια. Αν δεν ειναι αρκετό, προσπαθείς στο επόμενο. Και στο κατγ κατω, κανενας δε σας ειπε ξα αγοράσετε μηχανήματα με λεφτα που δεν ειχαυε στη τσεπη σας. Εχει λογική, να αγοραζεις μηχανηματα με προγραμμα που ΜΠΟΡΕΙ να εγκριθεί στο μελλον? Δουλέψτε τεμπέληδες, και σταματήστε να γκρινιάζετε για τα παντα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

17-09-2022 15:08Epilaxwn

Ε που να σε παρει ο διαολος κερατα!!

Απάντηση

17-09-2022 14:20Βασίλης

Αρε κοπρόσκυλα,αλλά εμείς φταίμε που σας βάλαμε σε αυτήν τι θέση αλλά έρχονται εκλογές τότε να σας δω που θα έρχεστε να ζητάτε ψήφο.....

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις