BACK TO
TOP
Προγράμματα

Έως 15 Οκτωβρίου τελειώνει η αξιολόγηση εν δυνάμει Νέων Αγροτών

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την τύχη που θα έχει η δεύτερη ομάδα νέων αγροτών από την Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι έχουν προσδιοριστεί ως επιλαχόντες στην τρέχουσα προκήρυξη και τους έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά έγγραφα προκειμένου να κριθεί οριστικά το αίτημά τους.

KV-s-drill-pro-0006-jpg-jpg-g19b9ul474

Λεωνίδας Λιάμης

2243
6

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 625 νέοι αγρότες από τους επτά νομούς της Περιφέρειας, οι οποίοι κλήθηκαν από την αρμόδια Αρχή, για να συμπληρωθεί ο φάκελός τους να προσκομίσουν είτε ένα αποδεικτικό ανεργίας, είτε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ιδιοκτησία γης.

Από τη διαδικασία αυτή είναι πιθανότατα θα αλλάξει η σειρά κατάταξης καθώς όσοι δεν παρουσιάσουν τα έγγραφα που έλειπαν από τον αρχικό φάκελο, θα απορριφθούν αυτομάτως και οι υποψήφιο θα απενταχθούν ως έχοντες τυπικό κόλλημα, ενώ στη θέση τους θα ανέβουν υποψήφιοι, που είναι χαμηλότερα στη σχετική κατάταξη της λίστας επιλαχόντων, αλλά θα διαθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

«Η διαδικασία του ελέγχου των δικαιολογητικών έχει ήδη ξεκινήσει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και το πλάνο είναι έως τις 15 Οκτωβρίου να έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα για τους επιλαχόντες, ώστε να ενταχθούν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις στο καθεστώς νέων αγροτών και να λάβουν την προβλεπόμενη επιδότηση», ανέφερε στην Agrenda ο Γιώργος Κεφαλάς, αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ίδιος μας διευκρίνισε πως το ποσό που έχει προβλέψει η Περιφέρεια για να μοιράσει στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας αξιολόγησης των επιλαχόντων, είναι της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τον προϋπολογισμό που έχουμε για το πρόγραμμα μέχρι το τελευταίο ευρώ και να στηρίξουμε όσους νέους αγρότες της Περιφέρειάς μας, μπορούμε περισσότερους», σημειώνει ο κ. Κεφαλάς, θυμίζοντας πως ήδη η Κεντρική Μακεδονία, για την πρώτη παρτίδα των περίπου 1.500 νέων αγροτών, που έχουν πάρει το πράσινο φως για ένταξη στο πρόγραμμα, διέθεσε κονδύλια 35 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην κατηγορία των νέων αγροτών οι οποίοι «κόπηκαν» σε πρωθύστερο στάδιο αξιολόγησης και έχουν ζητήσει να επανεξεταστούν τα αιτήματά τους, πρόθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά, είναι να τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ποσό που θα απαιτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση και να αναζητηθούν οι απαιτούμενοι πόροι. Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων, που καλύπτουν τις τυπικές προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, απαιτούνται άλλα περίπου 8-10 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

26-10-2022 13:00Αγροτης

15 Οκτωβρίου ναι αλλά δεν διευκρινίζει ποιου έτους. Ίσως να εννοεί του χρόνου . Αααα ρε καραγκιόζηδες

Απάντηση

25-10-2022 11:21Μητσοτακη γ…….ε

25 ο μήνας ακόμα πληρώνουν … κλείστε την πετσοταισμενη φυλλάδα σας νούμερα

Απάντηση

16-10-2022 23:18Neos

Τί έγινε Ρε παιδιά εκεί στην περιφέρεια ακόμα αξιολόγησης γίνονται αφού είπατε 15του μήνα θά τελειωανατε κ μετά θά πιγενατε σέ πληρωμές....δεν πειράζει λίγο ακόμη έμεινε έτσι κ αλιοσ για τησ καλπεσ

Απάντηση

10-10-2022 11:13Κώστας

Μήπως ξέρει κανείς τίποτα για τους επιλαχόντες νέους τι θα γίνει

Απάντηση

07-10-2022 00:14Ρενα

Αν κάποιος αντι για συμβόλαιο για τα ιδιόκτητα δώσει το χάρτη από τοκτηματολογιο που δείχνει ότι του ανήκει το χωράφι θα αποδειχθεί τελείως η θα πέσει η βαθμολογία του

Απάντηση

06-10-2022 17:36Γιώργος

Θα περάσουν όλοι? Τι γίνεται ρε παιδιά δηλαδή έλεος

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις