Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δεύτερη ευκαιρία σε Νέους Αγρότες και επιλαχόντες 2021

Προκήρυξη Νέων Αγροτών εντός του φθινοπώρου του 2023 µε τους επιλαχόντες της πρόσκλησης του 2021 να έχουν αυξηµένη µοριοδότηση για ένταξη, επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύµφωνα µε τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός, Γεώργιος Στύλιος, ως µία λύση µπροστά στις αντιδράσεις των επιλαχόντων του Μέτρου.

neoi_11

Γιώργος Κοντονής

6454
114

Δεύτερη ευκαιρία σε Νέους Αγρότες, επιλαχόντες 2021,  επεξεργάζεται το υπουργείο

Εφόσον, προχωρήσει το σχέδιο αυτό, και δεν είναι απλά ένα προεκλογικό πυροτέχνηµα, σηµαίνει πως το ΟΣ∆Ε 2023 θα είναι και ΟΣ∆Ε αναφοράς για την ένταξη στο πρόγραµµα, και προφανώς, θα πρέπει να υπάρξει και η σχετική προδηµοσίευση για τους ενδιαφερόµενους εντός της Άνοιξης. Υπενθυµίζεται πως µε βάση το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ, επιλέξιµοι θα είναι όσοι αγρότες έκαναν πρώτη εγκατάσταση εντός 24µήνου από την προκήρυξη. Ως εκ τούτου, η λογική πίσω από την απάντηση Στύλιου, για να βολευτούν οι Νέοι Αγρότες του 2021 που έκαναν ουσιαστικά ΟΣ∆Ε προ 2ετίας, σηµαίνει πως το 24µηνο µπορεί να γίνει 36µηνο όπως ήδη έχει αποκαλύψει η Agrenda.
 

Αναλυτικότερα, για σχέδιο τριών εναλλακτικών για την ένταξη των επιλαχόντων Νέων Αγροτών του 2021, έκανε λόγο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Στύλιος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του Ιλχάν Αχµέτ που έθεσε το σχετικό ζήτηµα για τη Θράκη. Συγκεκριµένα ανέφερε τα εξής:

 «Τι δυνατότητες υπάρχουν από εδώ και στο εξής; Εµείς διαθέσαµε 527 εκατοµµύρια ευρώ. Στο παρελθόν είχαν διατεθεί 140 εκατοµµύρια ευρώ, 260 εκατοµµύρια ευρώ, 29 εκατοµµύρια ευρώ. Καταλαβαίνετε, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει σύγκριση στο ποσό -πώς να το πω-, δεν υπάρχει σύγκριση στο µέγεθος του προϋπολογισµού. ∆εν αµφισβητείται από κανέναν, ακόµα και από τον πιο δύσπιστο συνοµιλητή.

Έχει γίνει στο παρελθόν το εξής και θα προσπαθήσουµε, µέσα από όλες τις λύσεις που µας δίνει ο κανονισµός, να τις µελετήσουµε και να πάµε στην καλύτερη, για τους αγρότες µας πρώτα απ’ όλα. Σίγουρα θέλουµε και την καλύτερη λύση και για τη Θράκη.

Μία πρόταση είναι αυτή που λέτε εσείς, η οποία είναι σεβαστή και την µελετάµε, δηλαδή να αυξήσουµε τον προϋπολογισµό στη Θράκη -θα πρέπει να γίνει και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα-, για να ενταχθεί ένας αριθµός από τους εκατόν ενενήντα πέντε.

Μία άλλη σκέψη που συζητούν οι υπηρεσίες µας είναι να δώσουµε µια δεύτερη ευκαιρία. ∆ηλαδή, προς το τέλος του χρόνου, το φθινόπωρο, να δοθεί η δυνατότητα να ξανανοίξει, να ξανατρέξει το πρόγραµµα, πάλι για όλη την Ελλάδα και να µπορούν σε αυτό να ενταχθούν και όσοι δεν εντάχθηκαν τώρα ή απορρίφθηκαν, ώστε να βελτιώσουν την πρόταση που υπέβαλαν, να πάρουν µεγαλύτερη µοριοδότηση και έτσι να έχουµε και καλύτερα αποτελέσµατα.

Ίσως µια άλλη, τρίτη λύση θα ήταν να γίνει ένα ειδικό πρόγραµµα στοχευµένο για τη Θράκη. Με αίσθηµα προσυπογράφω και υιοθετώ την εισήγηση και την απάντηση που είχε δώσει ο Υπουργός σε εσάς εδώ.

Με το ίδιο αίσθηµα εθνικής ευθύνης και σίγουρα µε ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά αλλά και στον παραγωγικό κόσµο της χώρας, σας λέω ότι στην κυριολεξία ψάχνουµε να βρούµε την καλύτερη λύση, πάντοτε σεβόµενοι τον κανονισµό και πάντοτε λέγοντας και σε εσάς και σε όλους ότι η αξιολόγηση είναι συγκριτική. ∆εν εντάσσει όποιον θέλει η πολιτική ηγεσία, άρα απαιτείται µία καλή πρόταση από τον καθένα.

Περιµένουµε να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις, έχοντας βέβαια υπολογίσει και τα διαθέσιµα χρήµατα που υπάρχουν στο πρόγραµµά µας στο Υπουργείο.».

 

Σχόλια (114)
Προσθήκη σχολίου

18-05-2023 15:19Νέα Δημοκρατία

Οχι ρε αλήτες.. Ντροπή σας..μας έχετε τόσο καιρό από αύριο σε αύριο σε όλα...Κι όσο για τους νέους αγρότες να μην μας εγκρίνετε από την αρχή.. παίζετε με την ψυχή μας τόσο καιρό...και θέλουμε τους νεους και νοιαζόμαστε για τους νέους και μπλα μπλα μπλα...μέχρι κι εκεί τα μεγάλα σημάδια κοιτάζει η ΝΔ...δεν έχει εφευρεθεί ακόμη η λέξη για να περιγράψει καποιος αυτό το αίσχος...Ντροπή...Για τις δημοτικές εκλογές σε κάθε περιφέρεια η ΝΔ έριξε Πάνω από 50 εκατομμύρια σε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη και για τους επιλαχοντες όλης της Ελλάδας θέλουμε 35...Παίξατε με την ψυχή μας θα παίξουμε με την ψήφο μας...Θα σας εκδικηθουμε...κανονικά δεν πρέπει να πάει να ψηφίσει κανένας Έλληνας που έχει φιλότιμο και αξιοπρεπεια να διαλυθεί η κυβέρνηση αλλά μας τρομάζουν με το ότι θα τις πάρει ο πρώτος..Όταν λέμε κανένας Έλληνας ΚΑΝΕΝΑΣ...ΑΠΟΧΗ.. Χάσαμε την υπερηφάνεια μας...δεν θέλουμε ούτε να σας βλέπουμε όχι να σας τιμήσουμε και με την παρουσία μας..Δεν θα μας ξαναδείτε πουθενα..Εμένα τουλάχιστον...

Απάντηση

12-05-2023 10:42Νικος

Αντί να ρίχνουν τ χρήματα σ αγροτικό τομέα τα τρώνε οι καρχαρίες…ντροπή ολοι τάζουν κ ο λαός πεινάει……

Απάντηση

10-05-2023 00:30Manolis

Pedia den pirazi min psifisi kanis ta 2 megala komata prepi na xasoun stis ekloges na pane na gami8oun olloi toys

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

05-05-2023 19:12Ειρήνη

Είναι πολύ δύσκολο να τα πάρουμε οι επιλαχόντες θα δεις ψήφο μόνο να περιμένεις! ΣΥΡΙΖΑ και ξερό ψωμί.....

Απάντηση

26-04-2023 08:52Θεοχάρης

Για τη δεν βγενει το θέμα στην τηλεόραση. Ίσως να το λύσουν οι ανάγκη τους για ψήφο.

Απάντηση

19-04-2023 20:34Κωστας

Δεν ξέρω που πρέπει ν στραφούμε μ την ψήφο μας αλλά πρέπει να δώσουνε δύναμη στο πρωτογενή τομέα ….κ μην ξεπουλανε την Ελλάδα….να κρίνουν ολοι οι αγρότες αυτή την καταδικασμένη Ελλάδα…ΣΥΡΙΖΑ τ έβαλε όλους που κάποτε τ κουνούσαν τ δαχτυλο

Απάντηση

13-04-2023 00:08Dimitris s.

Μάς έχετε στο σκοτάδι τόσο καιρό, θα τα πούμε στις κάλπες, όλοι οι επιλαχόντες σύριζα .

Απάντηση

12-04-2023 22:31Κώστας

Έμαθε κάποιος κάτι τί θα γίνει με τους επιλαχόντες νέους τελικά αν γνωρίζει κανένας κάτι

Απάντηση

12-04-2023 09:07Γιάννης

Πάμε επιλαχόντες ΣΥΡΙΖΑ όλοι, θα μας βάλει ο τσιπρας έκανε δηλώσεις

Απάντηση

11-04-2023 21:59Nikolas

Mono yposxeseis einai apo praxeis tpt.... pame oloi suriza!!!!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία