Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Δεν θα πειράξουν τα τρακτέρ είπαν οι αρμόδιοι στον ΣΕΑΜ για τα Σχέδια

Διαβεβαιώσεις ότι από τα Σχέδια Βελτίωσης θα υπάρξει κανονική χρηµατοροή προς την αγορά νέων αγροτικών µηχανηµάτων χωρίς µειώσεις ή αποκλεισµούς ενδιαφερόµενων που τηρούν βέβαια κάποια κριτήρια µοριοδότησης, έδωσαν οι διαχειριστικές αρχές στον Σύνδεσµο Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανηµάτων (ΣΕΑΜ).

Δεν θα πειράξουν τα τρακτέρ είπαν οι αρμόδιοι στον ΣΕΑΜ για τα Σχέδια

55
0
Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda, σε συνάντηση που είχαν οι δύο παραπάνω φορείς την περασµένη Πέµπτη, η πλευρά του υπουργείου ανέφερε ότι η προδηµοσίευση θα βγει µέσα στις πρώτες µέρες του Μαΐου, µε συγκεκριµένο σύστηµα βαθµολογίας (πχ ηλικία αγρότη, µέγεθος εκµετέλλευσης κ.λπ) για το ξεσκαρτάρισµα των τελικών δικαιούχων. Υπενθυµίζεται ότι το 2011 ένα τέτοιο «point system» αν και υπήρχε δεν λειτούργησε µε αποτέλεσµα να µπουν όλοι όσοι έκαναν αίτηση

Κριτήρια τζίρου για µεγάλα Σχέδι

Περισσότερα αναµένεται να γίνουν γνωστά και µέσα από  τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΜ στις 23 Μαΐου όπου θα παρευρεθούν και στελέχη των διαχειριστικών αρχών ώστε να γίνει η γενική ενηµέρωση.

Αναφορικά µε την Τυπική Απόδοση, δηλαδή τον τζίρο, θα πρέπει να είναι 8.000 ευρώ για την ένταξη στο Μέτρο (και πιστοποιείται βάσει ΟΣ∆Ε). Ωστόσο, σύµφωνα µε πηγές από πλευράς ΓΕΩΤΕΕ, θα παίξει ρόλο και στο ύψος του επενδυτικού σχεδίου που θα καταθέσει ο ενδιαφερόµενος. Συγκεκριµένα αυτή τη στιγµή υπάρχει η πρόταση Σχέδια προϋπολογισµού έως 200.000 ευρώ σε φυτικής και ζωικής παραγωγής να εγκρίνονται, ανεξαρτήτου Τυπικής Απόδοσης. Για µεγαλύτερου προϋπολογισµού επενδύσεις θα υπάρξει κάποιο όριο τζίρου που θα πρέπει να ξεπερνά ο ενδιαφερόµενος.

Παράλληλα υπάρχει και αίτηµα από τον ΓΕΩΤΕΕ, να συµπεριληφθούν στα επιπλέον ευεργετήµατα  των Νέων Αγροτών (δηλαδή στο συν 20% στην ενίσχυση) και όσοι εντάχθηκαν στο Μέτρο 112 του ΠΑΑ 2007-2013, µε την πρόσκληση του 2014.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία