Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Νέα δράση χρηματοδοτεί και την αγορά θρυμματιστή

Μέσα από µία νέα ξεχωριστή ∆ράση του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης θα λαµβάνουν πίσω τα χρήµατα που δαπάνησαν για την αγορά θρυµµατιστή οι ελαιοκαλλιεργητές.

Νέα δράση χρηματοδοτεί και την αγορά θρυμματιστή

9
0
Μόνη προϋπόθεση θα είναι, να συµµετέχουν στη δράση 10.1.6 «∆ιαχείριση φυτικών υπολειµµάτων των κλαδεµάτων στην ελαιοκαλλιέργεια» που δίνει πριµ 14 ευρώ ανά στρέµµα ελαιοκαλλιέργειας, σε όσους θρυµµατίζουν τα κλαδέµατα και τα αποθέτουν στο έδαφος και τα αφήνουν εκεί για τουλάχιστον ένα εξάµηνο. Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής, τα κλαδέµατα της ελιάς µε διάµετρο µικρότερη των 6-7 εκατοστών θρυµµατίζονται και είτε αποτίθενται απευθείας στην εδαφική επιφάνεια του αγροτεµαχίου είτε αναµιγνύονται µε προϊόντα κοµποστοποίησης και στη συνέχεια αποτίθενται στο έδαφος

Με απλά λόγια δηλαδή, από τη ∆ράση 4.4.4 «Θρυµµατιστής κλαδεµάτων για τις ελαιοκαλλιέργειας» θα επιδοτούνται για το µηχάνηµα, και από τη ∆ράση 10.1.6 θα επιδοτούνται για το θρυµµατισµό των κλαδεµάτων.

Σηµειώνεται εδώ ότι προτεραιότητα ένταξης και στις δύο παραπάνω ∆ράσεις θα έχουν οι κάτοχοι εκτάσεων από 100 έως 300 στρέµµατα και οι οµάδες παραγωγών. Οι αντίστοιχες προκηρύξεις αναµένεται να γίνουν το φθινόπωρο του 2018, σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό των διαχειριστικών αρχών.Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία