Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Αυξημένες επιχορηγήσεις έως 80% για επενδύσεις στον Αναπτυξιακό

Ο νέος Αναπτυξιακός Νόµος αναµένεται να τεθεί σε ισχύ από το ερχόµενο έτος, µαζί µε την ενεργοποίηση και του νέου Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ).

18-19_pin_3

8820
2

Ο Χάρτης αυτός ορίζει τη µέγιστη ένταση περιφερειακών, επενδυτικών ενισχύσεων και για τη νέα περίοδο αναµένεται να είναι αυξηµένες κατά 5% – 25%, σε σχέση µε ό,τι ισχύει σήµερα.

Με τα νέα δεδοµένα λοιπόν, τα ποσοστά θα διαµορφώνονται, δυνητικά, έως 60% ενίσχυση για τις µεγάλες επιχειρήσεις, 70% για τις µεσαίες και 80% για τις µικρές.

Αυξηµένα ποσοστά ενίσχυσης είναι δυνατόν να επιτευχθούν για τις Περιφέρειες του Βόρειου και του Νότιου Αιγαίου, καθώς επίσης της Κρήτης, αλλά και στη ∆υτική Μακεδονία (λόγω απολιγνιτοποίησης).

Όλες οι επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τοµέα µπορούν να επιδοτηθούν µε το κίνητρο της «επιχορήγησης» και µάλιστα µε το πλήρες ποσοστό που ισχύει για την ένταση ενίσχυσης ανά Περιφέρεια, σύµφωνα µε την πρόταση για το περιεχόµενο του Αναπτυξιακού Νόµου. Προβλέπεται µάλιστα οι εγκρίσεις των φακέλων να γίνονται σε διάστηµα µόλις 60 ηµερών όπως αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Επενδύσεων.

Για τις επενδύσεις που θα ενταχθούν στο καθεστώς µε τίτλο «Αγροδιατροφή-Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία» επιλέξιµες δαπάνες είναι:

α) κατασκευή, επέκταση, εκσυγχρονισµό κτιριακών εγκαταστάσεων, ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων των κτιρίων (για παράδειγµα αγροτικές αποθήκες, αµελκτήρια, στάβλοι, θερµοκήπια κ.λπ).

β) αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων µηχανηµάτων και λοιπού εξοπλισµού, συµπεριλαµβανοµένων των τεχνικών εγκαταστάσεων και των µεταφορικών µέσων που κινούνται εντός του χώρου της εντασσόµενης µονάδας (για παράδειγµα τρακτέρ, παρελκόµενα)

γ) Τα µισθώµατα της χρηµατοδοτικής µίσθωσης (leasing) καινούργιων σύγχρονων µηχανηµάτων και λοιπού εξοπλισµού.

δ)Το µισθολογικό κόστος των νέων θέσεων εργασίας, που δηµιουργούνται ως αποτέλεσµα της πραγµατοποίησης του επενδυτικού σχεδίου υπολογίζεται για δύο (2) έτη από τη δηµιουργία κάθε θέσης.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

07-01-2022 21:54STELIOS

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΗ ΑΝΑΝΕΟΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ( ΦΒ ΠΑΡΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)

Απάντηση

24-11-2021 20:51Fanis

Σκεπτομε να επενδυσω σε φούμαρα μπορώ να ενταχθω στον αναπτυξιακό νομα του κ Γεωργιάδη ;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία