Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Ιανουάριο προκήρυξη για αγροτικά φωτοβολταϊκά, μέσα και οι μπαταρίες

Επιλέξιµες προς ενίσχυση έως 60% στο νέο πρόγραµµα ενίσχυσης φωτοβολταϊκών συστηµάτων 10 kW για αγροτικές εκµεταλλεύσεις και νοικοκυριά που ετοιµάζεται για προκήρυξη τον Γενάρη µέσω του ΕΣΠΑ θα είναι και οι µπαταρίες.

18-19_pin_20

Γιώργος Κοντονής

8936
5

Το εκτιµώµενο κόστος για τον εξοπλισµό (χωρίς µεταφορά, εγκατάσταση) έχει ως εξής:

  • Φωτοβολταϊκό συνδεδεµένο µε σταθερές βάσεις: 1.100 ευρώ/kW.
  • Αυτόνοµο φωτοβολταϊκό µε σταθερές βάσεις: 2.800 ευρώ/kW.
  • Φωτοβολταϊκό συνδεδεµένο στο δίκτυο µε ιχνηλάτες (trackers): 1.250 ευρώ/kW.
  • Αυτόνοµο φωτοβολταϊκό µε ιχνηλάτες (trackers): 3.100 ευρώ/kW.
  • Φορητή αυτόνοµη διάταξη επαναφορτιζόµενων µπαταριών ιόντων λιθίου: 500 ευρώ/kwh και ενεργειακής χωρητικότητας µέχρι 40kwh.

Παράλληλα, εντός ∆εκεµβρίου υπολογίζεται πως θα ανοίξει και η σχετική πλατφόρµα για την υποβολή αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράµµατος «Εξοικονοµώ – Επιχειρώ» (Ταµείο Ανάκαµψης) του οποίου ο οδηγός προδηµοσιεύτηκε.

Ο προϋπολογισµός δηµόσιας δαπάνης της δράσης ανέρχεται συνολικά σε 200 εκατ. ευρώ και θα κατανέµεται διακριτά σε

  • 100 εκατ. ευρώ για τους κλάδους Εµπορίου και Υπηρεσιών.
  • 100 εκατ. ευρώ για τον κλάδο Τουρισµού.

Επιλέξιµες για τη ∆ράση είναι όλες οι επιχειρήσεις των κλάδων

  • εµπορίου,
  • υπηρεσιών,
  • τουρισµού.

Για τους κλάδους Εµπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισµού ύψους επένδυσης (επιχορηγούµενος π/υ) έως 100.000 ευρώ.

Για τον κλάδο του Τουρισµού ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισµού ύψους επένδυσης (επιχορηγούµενος π/υ) από 50.000 έως και 500.000 ευρώ . Η ∆υναµικότητα της µονάδας θα πρέπει να είναι έως εκατό (100) κλίνες. Στις επιλέξιµες δαπάνες περιλαµβάνονται φωτοβολταϊκά, νέα συστήµατα θέρµανσης, θερµοµόνωση, συστήµατα βελτίωσης ισχύος κ.α.

Τα ποσοστά ενίσχυσης για το σύνολο των επιλέξιµων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων, έχουν ως ακολούθως: Μεσαίες 40%  Μικρές και πολύ Μικρές 50%.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

08-02-2023 21:21Πετρος

Χσχα!Εδω γελαμε νομιζετε ολοι εσεις οτι τα λαμπογυαλια θα σας σωσουν ανοητοι!Μακαρι να ηταν ετσι τοσο απλα ολα και ευκολα.Ψευτοτζογος ειναι και θα το δειτε σε 5χρονακια το πολυ τι θα γινει με ολα αυτα.Ψαχνουν τροπους να αρπαξουν το χρημα ολων εκεινων που αγωνιζονται καθημερινα και παραγουν αληθινο πλουτο οχι αερα.Η ενεργεια θα μπορουσε να ηταν πολυ πιο φτηνη αρκει να το επιτρεπανε χωρις μεγαλο κοστος αληθεια.Χρειαζομαστε παραγωγικες γαιες χωρις εντατικη εκμεταλλευση με μειωμενα λιπασματα και φυτοφαρμακα ή κσι βιολογικα.Αρμονια περιβαλλοντος και γεωργων οπως παλια..

Απάντηση

02-01-2023 11:08Δημητρης ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ.

Καιρός ήταν μακάρι να μου επέτρεπαν τα όρια συνταξιοδοτησης.να επιχειρήσω ...είναι η αυτονομία ενέργειας το μέλλον με καλό προσοδο όπως και η ελαιοκαλιεργεια...με ψυχανθη ανάμεσα..

Απάντηση

19-11-2022 07:44SUSAN BENSON

Γεια σας, Χρειάζεστε μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία για να λάβετε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας, επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή στεγαστικό δάνειο; Μην κοιτάτε μακρύτερα από την Sunshine Financial Group Inc. Προσφέρουμε όλα τα είδη δανειακών υπηρεσιών, τόσο με εξασφαλισμένα όσο και χωρίς εξασφάλιση, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και πολλά άλλα με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή

Απάντηση

15-11-2022 09:19Θανος

Δώστε τους κτηνοτροφους ρε άσχετοι που πληρώνουν 1000ε ρεύμα το δυμινο

Απάντηση

14-11-2022 22:21Βλιαλη Δημητρα

Ενδιαφέρομαι ,για πρόγραμμα! έχω δωμάτια στη χαλκιδική.6977380610

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία