BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Το τέρας της γραφειοκρατίας

Oι συνδεδεµένες στα ζωικά, που «τοποθετήθηκαν» τον Μάιο στο χρονοδιάγραµµα του υπουργείου της πλατείας, ήρθαν τελικά νωρίτερα!

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2_2_2

197
0

Με τα κόστη στο θεό και τα έξοδα των παραγωγών να τρέχουν, αυτό δεν το λες κακό! Μόνη παραφωνία η ενίσχυση στα βοοειδή που είναι µειωµένη σχεδόν 10 ευρώ από πέρυσι! Νέα βάσανα για τους 8.000 βοοτρόφους.

Πιστώθηκε απόγευµα Μεγάλης Τρίτης και η ειδική ενίσχυση 2% επί του τζίρου για την αγορά ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους, µε τον υπουργό της πλατείας να δίνει µάχη µε το τέρας της γραφειοκρατίας. Σου λέει, χρειάστηκε να επιστρατευθεί µέχρι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, για να εξασφαλισθούν τα λεφτά και
να περάσουν τον «σκόπελο» του υπηρεσιακού µηχανισµού του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πέσανε εν τω µεταξύ στα ταµεία του ΕΛΓΑ 30 εκατ. ευρώ της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης του 2022, µε έγκριση πρωθυπουργού και Μεγάλη Τρίτη έγινε και η πίστωση. Κάτι υπόλοιπα από ζηµιές του 2021, κάτι λίγα από τον παγετό του Ιανουαρίου, αλλά γι’ αυτή τη µεγάλη εκκρεµότητα για τις ζηµιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο κατά τον περσινό παγετό, ακόµα τίποτα! Μόνο εγκρίθηκαν 20 εκατ. ευρώ, που περιµένουν το πράσινο φως από την Κοµισιόν, για να διατεθούν ίσως τον Μάιο!

Με το φόβο πιθανού ανοιξιάτικου παγετού, οι παραγωγοί συµπύρηνου, σου λέει, έκαναν ελαφρύ χειµερινό κλάδεµα. Και µπορεί η καρπόδεση να ολοκληρώνεται κανονικά, ωστόσο από τη ∆ιεπαγγελµατική Πυρηνόκαρπων τονίζουν
ότι «το ελαφρύ κλάδεµα και το υψηλό ποσοστό καρπόδεσης, θα οδηγήσουν τα δέντρα σε εξάντληση πολύ πριν το αραίωµα των καρπών τους». Επιβάλλεται, λοιπόν, έγκαιρη αφαίρεση της πλεονάζουσας καρποφόρας βλάστησης µέχρι τα 2/3 του ύψους των δέντρων. Έχουµε δουλίτσα!

Μέχρι τη Βουλγαρία αναγκάστηκαν να πάνε στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Νάξου προκειµένου να «κλείσουν» ζωοτροφές για τους παραγωγούς της, παρ’ ότι το κόστος του προϊόντος αλλά και της µεταφοράς του είναι µεγάλο. Ο πρόεδρος της Ένωσης ∆ηµήτρης Καπούνης, σε τηλεοπτική εκποµπή, χαρακτήρισε «χαµένους» τους κτηνοτρόφους του νησιού, γιατί οι απαραίτητες ζωοτροφές είναι πιο ακριβές και βρίσκονται και σε έλλειψη, µε αποτέλεσµα τα ζώα τους να µην σιτίζονται επαρκώς και να βγάζουν λιγότερο και µετριότερης ποιότητας γάλα.

Και µια καλή είδηση, κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που επιτρέπει τη δηµοσιοποίηση της εµπορικής επωνυµίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα ισχύοντα έκτακτα µέτρα περιστολής φαινοµένων αθέµιτης κερδοφορίας, µε σκοπό την αντιµετώπιση της επιτακτικής ανάγκης προστασίας της αγοραστικής δύναµης του καταναλωτή, έως τις 30 Ιουνίου 2022.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία