BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Άναψε φυτιλιές

Χωρίς ιδιαίτερες εκκρεµότητες όσον αφορά τις πληρωµές των αγροτών βγήκε η χρονιά, παρά τις τρικλοποδιές και τις «ελπίδες» της παλιάς συντεχνίας του ΟΣ∆Ε κάτι να στραβώσει…

iatsa__1__2_2_2_2_2_5

544
0

Επί τοις ουσίας, µέσα στον Ιανουάριο µένουν µόνο κάποιοι από τους παραγωγούς Βιολογικών, οι Σπάνιες Φυλές, η ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών ύψους 89 εκατ. ευρώ και η κλασική κάθε χρόνο συµπληρωµατική πίστωση µετά τις διορθώσεις επί της ενιαίας! Που και εκεί δεν είναι πολλά τα πράγµατα… Μέχρι και οι ατασθαλίες µε το Απόθεµα αρχίζουν να µπαίνουν σε δρόµο….. Άντε και καλή χρονιά!

Το φιτίλι των αντιδράσεων άναψαν οι αποφάσεις του ΥπΑΑΤ για την παροχή έκτακτων ενισχύσεων σε ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου όπου εγκρίθηκαν 8,19 εκατ. ευρώ, για ζηµίες στο προανθικό στάδιο της ελιάς. Η δυσαρέσκεια εκφράζεται από ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής, οι οποίοι λένε πως ανάλογο πρόβληµα αντιµετώπισαν και οι ίδιοι µε τους επαναληπτικούς παγετούς της άνοιξης του 2021. Μάλιστα επικαλούνται και πόρισµα του ΕΛΓΑ το οποίο βεβαιώνει πως η ζηµιάς στα ελαιόδεντρά τους ξεπερνά το 70%. Άρα, όπως τονίζουν, δεν µπορεί να ισχύουν δύο µέτρα και δύο σταθµά και ζητούν αποζηµίωση.

Γιορτές χωρίς να πληρωθούν έκαναν οι ρετσινάδες και δασεργάτες της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας. Το Σωµατείο των ρητινοκαλλιεργητών έχει προαναγγείλει κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση διαµαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στις 9 του µήνα. Ο κόµπος -λένε- έχει φτάσει στο χτένι! Ενάµιση σχεδόν χρόνο µετά την καταστροφική πυρκαγιά, που τους άφησε χωρίς αντικείµενο εργασίας, παρά τις διαβεβαιώσεις το 70% των πυρόπληκτων ρετσινάδων και δασεργατών βρίσκονται ακόµα χωρίς µεροκάµατο, τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωµατείο, χαρακτηρίζοντας «λόγια του αέρα» τις δεσµεύσεις της κυβέρνησης.

Για αναπτυξιακό νόµο δύο ταχυτήτων και παιδιά και αποπαίδια κάνουν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν ανέβει στα «κάγκελα». Όπως καταγγέλλουν, η Επιτροπή Αξιολόγησης της Κεντρικής Μακεδονίας από την αρχή έδειξε ότι δεν επιθυµεί αγροτικές επενδύσεις στον αναπτυξιακό, καθώς έψαχνε διαρκώς λόγους για να τα απορρίψει. Έτσι, επί εκτιµώµενου συνόλου περίπου 200 φακέλων, που υποβλήθηκαν σε τέσσερις προσκλήσεις από το 2019 έως και το 2021, οι περίπου 170 έχουν ήδη απορριφθεί, ενώ και για τους υπόλοιπους 30, επί του παρόντος υπάρχει απλώς προέγκριση. Το στοιχείο που τους έχει εξαγριώσει είναι ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας συνάδελφοί τους µε οµοειδή επενδυτικά αιτήµατα, όπως λένε, έχουν εγκριθεί

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία