BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τσιατούρας καταργεί Τσιατούρα

Ούτε για την κότα µε τα χρυσά αβγά να µιλούσαµε, µε την επιµονή που δείχνει ο… µεγαλοεπενδυτής Λούκας Φέκερ και η οµάδα των µπιστικών τευτλοπαραγωγών που τον πλαισιώνει µε σθένος, στην προσπάθειά του να εµπλακεί µε την ΕΒΖ.

trupia_barka1_6

Agronews

10
0

Όπως πληροφορείται η στήλη, ο διαχειριστής του επενδυτικού κεφαλαίου Innovation Brain, µάζεψε την προηγούµενη Κυριακή στην Αλεξάνδρεια Ηµαθίας καµιά τριανταριά παραγωγούς και τους ζήτησε να υπογράψουν συµβάσεις µε την εταιρεία που συνέστησε µε οµάδα παραγωγών-αυτή ντε µε τα 25.000 ευρώ µετοχικό κεφάλαιο- για να αγοράσει ή έστω να νοικιάσει το εργοστάσιο του Πλατέος, για να τις πάρει παραµάσχαλα και να τις δείξει στον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, την Τράπεζα της Ελλάδος (ναι και εκεί µάθαµε), προκειµένου να τους πείσει για το σοβαρό ενδιαφέρον του να σώσει τη χρονιά και εκείνοι µε τη σειρά τους να πιέσουν την Πειραιώς να του δώσει το… µαγαζί, αλλά και τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις, άµεσες και συνδεδεµένη.

Η νυν διοίκηση της ΕΒΖ, πάλι, όπως µαθαίνει η στήλη, έχει λάβει εντολή από… πάνω, να συνεργαστεί µόνο µε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, αν είναι να ενοικιαστεί σε κάποιον το εργοστάσιο στο Πλατύ. Μύλος! Σηµειωτέον ότι έβγαλε και πρόσκληση για µισθωτήρια των µονάδων της σε Σέρρες και Πλατύ... αποκλειστικά για τους σκοπούς της παραγωγής, τυποποίησης και αποθήκευσης ζάχαρης, αρχής γενοµένης από την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (καµπάνια 2019).            

Χιλιάδες πρόβατα ρουµανικής προέλευσης που… χάνουν το δρόµο για το σφαγείο, αποκάλυψε ο επιθεωρητής ελεγκτής του ΕΛΓΟ ∆ήµητρη, δρ ∆ηµήτρης Γαλαµάτης, στο πρόσφατο πρώτο Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος καιΤοπικών Προϊόντων που έγινε στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.        

Βάσει στοιχείων που παρουσίασε το 2014, ενώ δηλώθηκαν εισαγωγές 303.000 προβατοειδών, στα σφαγεία οδηγήθηκαν 284.000 ζώα. Το ίδιο φαινόµενο, µε αναντιστοιχία εισαγωγών και σφαγών, παρατηρείται σε όλη την πενταετία 2014-2018, µε πτωτική τάση από το 2017 και εντεύθεν όταν οι ελεγκτικοί µηχανισµοί απέκτησαν πρόσβαση στην πλατφόρµα Traces. Τυχαίο; ∆εν νοµίζω, που έλεγε και η γνωστή διαφήµιση. Τώρα το πού λοξοδρόµησαν αυτά τα… κοπάδια, είναι προς διερεύνηση, αν και λίγο πολύ κάπου µας πάει ο νους… 

O ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία