BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Για μια χούφτα de minimis

Οριζοντίως και καθέτως και στο τέλος το μάλε-βράσε με τις επιλογές της Βάθη για τα de minimis στον αγροτικό κόσμο.

image_19_2__1__2_2_2_2__1_

1910
0

Το δια ταύτα, είναι ότι οι μόνοι ευχαριστημένοι είναι οι απανταχού κομματάρχες, πολιτευτές και λοιποι παρατρεχάμενοι που καθορίζουν στο τέλος και τις λίστες των δικαιούχων.

Οι μπλοκατζήδες πάντως φτιάχνουν τα σακ βουαγιάζ για μονοήμερο στην πρωτεύουσα και διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου προσβλέποντας και συνάντηση με τον πρωθυπουργό (λέτε;). «Η επιβίωσή μας δεν είναι παιχνίδι ισορροπιών ή ψήφων», λένε χαρακτηριστικά

Με αυτά και με τα άλλα και οι φυτωριούχοι Πέλλας-Ημαθίας  ζητούν από τον υπουργό της πλατείας να τρέξει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροκτήματος Εμβολιοληψίας καθώς και την ένταξη των φυτωρίων στο καθεστώς των de minimis λόγω της καθίζησης των πωλήσεων των φυτών , απόρεια της πρότερης διολίσθησης των τιμών παραγωγού και της αστοχίας του προγράμματος της Αναδιάρθρωσης. Ο υπουργός εμφανίστηκε λένε σε όλα θετικός…Αμ πως!

Κατά τα λοιπά το Πάσχα έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ, να το προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή! Αυτό σημαίνει ότι άρχισαν τα γνωστά εμπορικά παιχνίδια με την τιμή του οβελία και τις νταλίκες από τα βαλκάνια γεμάτες αμνοερίφια.

Μάλιστα, επ’ αφορμή επιστολής τους για βελτιώσεις στις πληρωμές του μέτρου για τις ενισχύσεις στις ζωοτροφές και τα παρατράγουδα που τις ακολουθούν εξαιτίας αστοχιών του συστήματος (σ.σ κομμένοι, απλήρωτοι κλπ), οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ζητούν από τον υπουργό της πλατείας, να παρέμβει και να βρει άλλο παιχνίδι – όπως λένε - για να παίξει, εν’ όψει Πάσχα, ο γνωστός υπουργός Άδωνις και ν’ αφήσει την αγορά των αμνοεριφίων. «Με τα σοβαρά θέματα χρειάζεται ν’ ασχολούνται σοβαροί άνθρωποι!», τονίζουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό επί της γεωργίας.

Ο κτηνοτροφικός κόσμος της Θεσσαλίας, που θέτει και αυτός το θέμα της αργοπορίας των πληρωμών στις ζωοτροφές, ρωτάει αρμοδίως αν «Γίνονται έλεγχοι; Ξέρουμε πόσα αμνοερίφια έχουν εισαχθεί ζωντανά και πόσα σφαγμένα μέχρι τώρα; Έχει γίνει καταγραφή των αποθεμάτων;».

Ο Σίμος πάντως, ζήτησε την τήρηση του νόμου και την αυστηροποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου για αποτροπή ελληνοποιήσεων (κάποιοι τσουτσούριασαν). Μένουν λίγο πριν την κορύφωση της εορταστικής περίοδου τα σχετικά φωτογραφικά ενσταντανέ με τα κλιμάκια ελεγκτών να δεσμεύουν παρτίδες σφάγειων σε «φορτηγά-ψυγεία», χωρίς παραστατικά ή ακατάλληλα προς κατανάλωση. Τουτέστιν, κλασικά, εικονογραφημένα!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία