BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μεγαλύτερα και πιο εκσυγχρονισμένα ψεκαστικά από την John Deere για το 2020

Η John Deere επεκτείνεται στα μεγαλύτερα μοντέλα των ψεκαστικών, με την εισαγωγή ενός ακόμα μοντέλου, του R4060 χωρητικότητας 6057 λίτρων με το νέο κινητήρα CommandDrive. Επιπλέον, το υπάρχον ψεκαστικό R4045 θα κυκλοφορήσει με τη βασική έκδοση του CommandDrive που βγαίνει στις αγορές με τα μοντέλα του 2020.

jd

65
0

Το CommandDrive είναι ένα νέο υδροστατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης όλων των τροχών που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στο έδαφος, προσφέροντας βελτιωμένη πρόσφυση, αποδοτικότητα καυσίμου και πιο ήσυχη/ ξεκούραστη διαδρομή για τον χειριστή/ οδηγό.
Αυτά τα δύο ψεκαστικά είναι σχεδιασμένα για μεγάλα συστήματα καλλιέργειας, μεγάλης ακμής και εφαρμογές μεγάλου όγκου. "Ο νέος αυτός κινητήρας θα βοηθήσει τους αγρότες και τους παρέχοντες τέτοιου είδους υπηρεσίες να καλύψουν περισσότερα στρέμματα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα", δήλωσε ο Lindsey Pollock, υπεύθυνος διαχείρισης ψεκαστικών για την John Deere.

"Ο χρόνος είναι συχνά ο βασικότερος παράγοντας στις περισσότερες εφαρμογές του τομέα, ανεξάρτητα από την καλλιέργεια ή την εποχή, με πολύ σφιχτά παράθυρα εφαρμογής. Το R4060 και ο επανασχεδιασμένος R4045 μπορούν να βοηθήσουν τους χειριστές να διασχίσουν ποικίλα πεδία και λοφώδη εδάφη για να κάνουν ακριβείς εφαρμογές πιο γρήγορα και πιο άνετα από ό,τι παλαιότερα ", δήλωσε η Deere.

Το CommandDrive είναι ένα έξυπνο σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιεί μια ενιαία υδροστατική αντλία για την τροφοδοσία και των τεσσάρων κινητήρων του τροχού μεταβλητής μετατόπισης. Αν ένας ή περισσότεροι από τους τροχούς χάσουν την επαφή με το έδαφος, τότε το σύστημα προσαρμόζεται αυτόματα προκειμένου να επιβραδύνει τους τροχούς ολίσθησης και να δώσει περισσότερη ροή στους άλλους και άρα μεγαλύτερη πρόσφυση, προκειμένου να τροφοδοτήσει το ψεκαστικό που βρίσκεται πάνω στο έδαφος. Ο κινητήριος μηχανισμός βοηθά το ψεκαστικό να τα βγάζει πιο εύκολα πέρα με τους λόφους, το μαλακό χώμα και άλλες συνθήκες όπου απαιτείται πρόσθετη πρόσφυση.

Επιπλέον, το CommandDrive λειτουργεί παράλληλα με τον κινητήρα και ολόκληρο το σύστημα ψεκασμού για να αυξάνει αυτόματα τις στροφές RPM[1] όταν χρειάζεται περισσότερη ισχύς και για να διατηρεί τον κατάλληλο ψεκασμό. Με τη ρύθμιση αυτόματης λειτουργίας του συστήματος κίνησης, οι χειριστές μπορούν να διατηρήσουν την επιλεγμένη ταχύτητα ανάλογα με το έδαφος και την ταχύτητα εφαρμογής σε χαμηλότερες στροφές κινητήρα, ενώ η ρύθμιση Auto Idle μειώνει τις στροφές RPM του κινητήρα σε 900 όταν σταματάει το μηχάνημα. Και οι δύο λειτουργίες συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου / DEF και παρέχουν μια πιο ήσυχη καμπίνα για τον χειριστή.

Και τα δύο ψεκαστικά είναι εφοδιασμένα με έναν υδροδιακόπτη πολλαπλών λειτουργιών με έξι προσαρμόσιμα κουμπιά ελέγχου, επιτρέποντας στον χειριστή να επιλέγει και να ελέγχει εύκολα τις πιο κοινές λειτουργικές διαδικασίες. Συμπεριλαμβάνεται επίσης το Σύστημα Διαχείρισης Κεφαλών, το οποίο αναλαμβάνει τη δουλειά της πραγματοποίησης στροβίλων με την επαναφορά αυτοματοποιημένων λειτουργιών, όπως το AutoTrac και το BoomTrac Pro, καθώς και τη διακοπή και την εκκίνηση εφαρμογών ψεκασμού.

Το AutoTrac Vision και το RowSense είναι προαιρετικές τεχνολογίες που συμβάλλουν στη διατήρηση των ακτίνων ψεκασμού με ακρίβεια μέσω ειδικών πεδίων κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι η τεχνολογία ελέγχου ακροφυσίων ExactApply, η οποία δίνει στους χειριστές τη δυνατότητα να διατηρούν σταθερό μέγεθος και σχήμα σταγονιδίων σε διαφορετικές ταχύτητες καθ 'όλο το πλάτος του βραχίονα, μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες επικαλύψεων, παραλείψεων και μετακινήσεων. Η προαιρετική, τέλος, λειτουργία Mobile Weather δίνει στους χειριστές τη δυνατότητα να σιγουρεύονται για τις καιρικές συνθήκες, την κατάσταση του εδάφους και του πεδίου πάνω στο οποίο κινούνται.

Όλα τα ψεκαστικά μοντέλα 2020 έρχονται τώρα με ένα εκτεταμένο πακέτο πληροφοριών Precision Ag. Εκτός από την υπάρχουσα ενσωματωμένη οθόνη CommandCenter της Generation 4, του AutoTrac και των εγχειρηδίων, οι πελάτες αποκτούν τώρα το JDLink με πενταετή συνδεδεμένη υπηρεσία.

Το JDLink επιτρέπει στο μηχάνημα να μεταφέρει εύκολα και με ασφάλεια τα δεδομένα σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να παρακολουθούν από απόσταση την απόδοση της μηχανής. Αυτό το εκτεταμένο σύνολο βασικών λειτουργιών ευφυΐας επιτρέπει στους πελάτες να συνειδητοποιούν πιο εύκολα την αξία ενός συνδεδεμένου/εκσυγχρονισμένου μηχανήματος.

"Οι ιδιοκτήτες μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της Απομακρυσμένης Οθόνης για την παρακολούθηση τόσο της χρήσης όσο και της απόδοσης του ψεκαστικού από το σπίτι ή το γραφείο τους", δήλωσε ο Pollock. "Εάν το ψεκαστικό δεν χρησιμοποιείται επαρκώς ή οι εργασίες πεδίου δεν εκτελούνται σωστά, μπορείτε γρήγορα να θέσετε τα σχέδια σε ισχύ για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα".

Το R4060 με τη δεξαμενή των 1.600 γαλονιών και 120 ποδιών (36,6 μ.) ή 132 ποδιών  (40,2 μ.) μπορεί να καλύψει 33 τοις εκατό περισσότερα στρέμματα μεταξύ των γεμισμάτων, από ό,τι το R4045 με τη δεξαμενή 1,200 γαλλονιών (4,542 λίτρα).

"Οι γεωργοί και οι πάροχοι υπηρεσιών που εκμεταλλεύονται το R4060 και το ανανεωμένο R4045 θα δουν μια άμεση βελτίωση στον τρόπο λειτουργίας αυτών των μηχανημάτων στον τομέα και στο δρόμο", δήλωσε ο Pollock. "Ο συνδυασμός του νέου CommandDrive, καθώς και όλων των ολοκληρωμένων τεχνολογιών, καθιστά τα ψεκασικά αυτά εξαιρετικά αποτελεσματικά, ακριβή και άνετα τόσο στο να τα έχεις, όσο και στο να τα λειτουργείς."

Οι παραγγελίες για το νέο αυτό ψεκαστικό  R4060 και τον ενημερωμένο R4045 με CommandDrive θα είναι διαθέσιμες από τον Ιούνιο του 2019. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα μηχανήματα και την πλήρη σειρά ψεκαστικών John Deere και Hagie, επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της John Deere ή επισκεφθείτε το JohnDeere.com.

[1] ένα ακρωνύμιο για τις στροφές ανά λεπτό, ένα μέτρο συχνότητας περιστροφής.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία