BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με μικρότερο ηλεκτρικό τρακτέρ στην αγορά η ελβετική Rigitrac

Μετά το SKE50 έρχεται το μικρότερο ηλεκτρικό τρακτέρ SKE40 από την ελβετική Rigitrac, ένα μοντέλο με απόδοση 54 ίππων που αναμένεται στην αγορά το 2021.

Screenshot_2020-11-30_at_9_59_12_AM_3

Βασίλης Σοφός

38
0

Αμιγώς ηλεκτρικό και πιο ευέλικτο από τον προκάτοχο αναμένεται στην αγορά το μικρότερο μοντέλο SKE40 που αναπτύσσει η ελβετική κατασκευάστρια Rigitrac για το 2021. Το τρακτέρ έχει ονομαστική ισχύ 54 ίππων (40 kW) και μέγιστη ισχύ 87 ίππους (64 kW). Στόχος της εταιρείας να βγουν το πρώτο εξάμηνο του 2021 τα πρώτα αντίτυπα από το εργοστάσιο.

Με μπαταρία λιθίου

Η παραγωγή ενός ηλεκτρικού τρακτέρ είναι μια δύσκολη διαδικασία, σύμφωνα με την Rigitrac, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την εύρεση ηλεκτρικών εξαρτημάτων. Σημαντικά εξαρτήματα, όπως οι ηλεκτρικοί κινητήρες και οι μπαταρίες, βρίσκονται ακόμη σε φάση πρωτοτύπου.



Η Rigitrac μπορεί, ωστόσο, να ανακοινώσει ότι η πηγή ενέργειας του τρακτέρ είναι μια υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου. Αυτή η μπαταρία φορτίζεται περίπου στο 80% εντός δύο ωρών με έναν φορτιστή ταχείας φόρτισης ενώ με έναν τυπικό η διαδικασία διαρκεί περίπου 6,5 ώρες. Η αυτονομία της μπαταρίας είναι περίπου 4 έως 6 ώρες, ανάλογα με την εργασία, με την ηλεκτρική ενέργεια να ανακτάται και μέσω της πέδησης.

PTO

Επειδή τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω PTO έχουν το καθένα τον δικό τους ηλεκτρικό κινητήρα, τόσο η φορά περιστροφής όσο και η ταχύτητα είναι ρυθμιζόμενα. Το μπροστινό PTO παρέχει μέγιστη ισχύ 19 ίππους (14 kW), ενώ το πίσω PTO αποδίδει 25 ίππους (19 kW).



Υδραυλικά

Η αντλία του Rigitrac αποδίδει 40 λίτρα/λεπτό. Αυτή η έξοδος χωρίζεται σε πέντε βαλβίδες διπλής δράσης: τρεις βαλβίδες στο πίσω μέρος και δύο βαλβίδες στο μπροστινό μέρος με την ανυψωτική ικανότητα του μπροστινού συνδέσμου να είναι 700 κιλά, και στο πίσω μέρος αυτή να διπλασιάζεται αγγίζοντας τα 1400 κιλά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία