BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Grow project: Το πείραμα των 20.000 τ.μ για την επίδραση του φωτός στην καλλιέργεια

Το ολλανδικό έργο τέχνης στα πλαίσια του project Grow γίνεται πείραμα, δείχνοντας κατά πόσο οι καινοτόμες «συνταγές» φωτισμού επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξη οποιασδήποτε καλλιέργειας.

grow-studio-roosegaarde_dezeen_2364_col_14

Βασίλης Σοφός

50
0

Εμπνευσμένοι από την επιστήμη που διερευνά την θετική επίδραση του σωστού φωτισμού στα φυτά, οι καλλιτέχνες του ολλανδικού πρότζεκτ Grow έντυσαν με χιλιάδες λάμπες μία έκταση 20.000 τ.μ.



Υπεύθυνος του πρότζεκτ ο Ολλανδός καλλιτέχνης Daan Roosegaarde, στόχος του οποίου είναι να τονίσει τη σημασία της καινοτομίας στον γεωργικό τομέα και πιο συγκεκριμένα το κατά πόσο ο σωστός και έξυπνος σχεδιασμός του φωτισμού μπορεί να βοηθήσει τα φυτά να αναπτυχθούν με πιο βιώσιμο τρόπο.



Το έργο Grow αποτελείται από μια ελαφριά συνταγή φωτισμού βασισμένη στην κατακόρυφη λάμψη σε μια έκταση 20.000 τ.μ καλλιεργήσιμης γης με πράσο (Allium porrum).



«Το φως είναι «ποιητικό» και εμπνέεται από τεχνολογίες φωτοβιολογίας της επιστήμης του φωτός ενώ έχουν δείξει ότι ορισμένες συνταγές του μπλε, του κόκκινου και του υπεριώδους φωτός μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη των φυτών και να μειώσουν τη χρήση φυτοφαρμάκων έως και 50%», αναφέρει ο αρτίστας Roosegaarde.



Να πούμε ότι το πρότζεκτ είναι μέρος του προγράμματος της Rabobank.



Ο Daan Roosegaarde και η ομάδα σχεδιαστών και εμπειρογνωμόνων του ανέπτυξαν το έργο για δύο χρόνια, ενημερώθηκαν από εμπειρογνώμονες στο Studio του ίδιου, από το πανεπιστήμιο του Wageningen, το φόρουμ Springtij και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία