BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Trimble: Συνεργασία με την Müller για επίτευξη μεγαλύτερης ακρίβειας στην αυτόνομη οδήγηση

Χάρη στη νέα συνεργασία μεταξύ Trimble Agriculture και Müller-Elektronik, οι αγρότες που χρησιμοποιούν συστήματα γεωργίας ακριβείας μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας και να μειώσουν την κατανάλωση και τις επικαλύψεις κατά τη διάρκεια της εργασίας στο πεδίο, συνδυάζοντας συσκευές των δύο εταιρειών.

Nav-900-Antenna-Fitted

Βασίλης Σοφός

378
0

Το σύστημα Müller TRACK-Guide III και οι οθόνες TOUCH800 και TOUCH1200 είναι πλέον συμβατές με τον δέκτη NAV-900 της Trimble, η οποία συνεργάζεται με την Müller προσφέροντας τον ιδανικό συνδυασμό συσκευών για την απόλυτη ακρίβεια κατά τη χρήση του συστήματος αυτόματης διεύθυνσης του τρακτέρ. «Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογικών γιγάντων μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των συστημάτων καθοδήγησης για τους χρήστες», εξηγεί ο Matteo Zucchelli, διευθυντής πωλήσεων της Trimble Agriculture.



Όπως αναφέρθηκε, το σύστημα Müller-Elektronik TRACK-Guide III και οι οθόνες TOUCH800 και TOUCH1200 είναι πλέον συμβατές με τον δέκτη Trimble NAV-900. Ως εκ τούτου, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα GNSS και στο σύστημα βοήθειας καθοδήγησης της Trimble που σχετίζεται με οθόνες Müller Electronics για ανώτερη απόδοση αυτόματης οδήγησης. Μεγαλύτερη ακρίβεια, μικρότερη κατανάλωση «Οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν σήματα διόρθωσης Trimble για να επιτύχουν ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στη χρήση συστημάτων δορυφορικής καθοδήγησης», εξηγεί ο Zucchelli.

Στην πράξη, ο συνδυασμός λύσεων Trimble και Müller αυξάνει την αποδοτικότητα της εργασίας, την ακρίβεια και μειώνει τις επικαλύψεις, αλλά και την κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με τον ίδιο. Η Müller έχει συμβάλει σημαντικά στον ορισμό των πρωτοκόλλων ISOBUS και οι οθόνες της συμμορφώνονται με το πρότυπο ISOBUS 11783. Αυτό σημαίνει ότι τα συστήματά της είναι συμβατά με τρακτέρ και αλωνιστικές όλων των εταιρειών που συμμορφώνονται με αυτό το πρότυπο.

Η συμβατότητα με το δέκτη Trimble NAV-900 σημαίνει ότι όλες οι υπηρεσίες διόρθωσης Trimble, από το βασικό σύστημα RangePoint RTX έως το σύστημα RTK, είναι επίσης διαθέσιμες με τις δύο οθόνες Müller-Elektronik, λέει η εταιρεία. Ο δέκτης Trimble NAV-900 λειτουργεί με δορυφορικά σήματα GPS, Glonass, Galileo και Beidou, τα οποία επιτρέπουν την διατήρηση της θέση με ακρίβεια ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.



Η τεχνολογία XFill, επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στον χειριστή να εργάζεται απουσία σήματος διόρθωσης για έως και 20 λεπτά. Το NAV-900 είναι ο πιο προηγμένος δέκτης της Trimble και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλό χρόνο λειτουργίας και ένα ευρύ φάσμα επιπέδων ακρίβειας. Μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή των περισσότερων τρακτέρ ή άλλων γεωργικών οχημάτων για να παρέχει τη σωστή θέση, την αυτόματη καθοδήγηση και της διαχείριση της καθοδήγησης.

Να σημειωθεί ότι, χάρη στη νέα συμβατότητα, αυτά τα συστήματα μπορούν πλέον να λειτουργούν από οθόνες της Müller-Elektronik. «Η συνεργασία με τη Müller-Elektronik μας επιτρέπει να επεκτείνουμε την προσφορά στους πελάτες, αλλά και να προσφέρουμε επιπλέον οφέλη που θα προκύψουν από μελλοντικές προσθήκες», καταλήγει λέγοντας ο Zucchelli.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία