BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Trimble και VayaVision φέρνουν τη νέα γενιά αυτόνομων συστημάτων στον κλάδο της γεωργίας

Οι δύο εταιρείες φέρνουν μια προηγμένη τεχνολογία για τα αυτόνομα συστήματα, με το λογισμικό αισθητήρων και δεδομένων της VayaVision να συνεργάζεται με τις υπάρχουσες τεχνολογίες ελέγχου μηχανημάτων της Trimble για πλήρη αυτοματοποίηση διαδικασιών σε πολύπλοκα περιβάλλοντα εργασίας.

GUSS_6

Βασίλης Σοφός

22
0

Η Trimble συνεργάζεται με την VayaVision, μια εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών LiDAR και μαζί οι εταιρείες θα προσφέρουν ένα καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λογισμικών βελτιώνοντας την αυτόνομη απόδοση του αγροτικού μηχανήματος.

Αξιόπιστη χαρτογράφηση περιβάλλοντος

Η συνεργασία των δύο εταιρειών επικεντρώνεται στην προώθηση της συγχώνευσης δεδομένων για συστήματα πολλαπλών αισθητήρων, όπως LiDAR, κάμερες και GNSS. Αυτοί οι αισθητήρες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αξιόπιστης χαρτογράφησης περιβάλλοντος, η οποία είναι κρίσιμη για λύσεις σε αυτόνομα γεωργικά μηχανήματα.

Το συνολικό αποτέλεσμα θα επιτρέψει έτσι περαιτέρω βελτιώσεις στην απόδοση των αυτόνομων μηχανημάτων που λειτουργούν σε δύσκολα περιβάλλοντα εργασίας ή όταν υποστηρίζουν κρίσιμες για την ασφάλεια εφαρμογές.



Όπως αναφέρεται από την πλευρά των δύο εταιρειών, τα οφέλη πρόκειται να είναι πολλαπλά με την υιοθέτηση των νέων συστημάτων από τους αγρότες, όπως είναι η μείωση του κόστους εργασίας και η μείωση των χρονοδιαγραμμάτων του έργου, η αύξηση ή αντικατάσταση του ανθρώπινου ελέγχου για τη δημιουργία ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος μέσω βελτιστοποίησης διαδρομών, αποφυγής εμποδίων και συνειδητοποίησης της κατάστασης από τον άνθρωπο.

Φυσικά, εξασφαλίζεται και η βελτίωση της βιωσιμότητας λόγω των αυτοματοποιημένων λειτουργιων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία