BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Case παρουσιάζει το νέο στενότερο XPower XPS για ζιζανιοκτονία σε ειδικές καλλιέργειες

Το σύστημα ζιζανιοκτονίας της Zasso που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας AgXtend, μπράντας του ομίλου CNH, διατίθεται σε μία στενότερη έκδοση για εφαρμογή χωρίς χημικά σε ειδικές καλλιέργειες από μικρότερα τρακτέρ.

thumbnail-696201_0013__1_

Βασίλης Σοφός

21
0

Μια στενότερη συσκευή για έλεγχο των ζιζανίων χωρίς χημικά που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό είναι τώρα διαθέσιμη για ειδικές καλλιέργειες από την AgXtend του ομίλου CNH. Το XPower XPS διασπά τα κυτταρικά τοιχώματα και τις μεμβράνες στα ζιζάνια ενώ διακόπτει το νερό και τα συστήματα θρεπτικών ουσιών μέχρι τις ρίζες.

Το XPS αναπτύχθηκε από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Zasso για τον όμιλο CNH. Με πλάτος 1,7 μέτρα ή περισσότερο, η συσκευή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τον αμπελουργικό και δενδροκομικό κλάδο, όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια. «Το σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι με αυτήν την τεχνολογία δεν μπορεί να συμβεί ανάπτυξη αντίστασης στα φυτά ενώ αποφεύγονται τα χημικά υπολείμματα. Με αυτόν τον τρόπο, το οικολογικό και κοινωνικό κόστος παρακολούθησης του ελέγχου ζιζανίων μπορεί να αποφευχθεί», εξηγεί ο Karsten Vialon, επικεφαλής της διαχείρισης προϊόντων στην μπράντα του ομίλου CNH, AgXtend.

Το σύστημα αποτελείται από μια μονάδα με γεννήτρια στο πίσω μέρος, κιβώτιο ταχυτήτων, με 8 μονάδες ισχύος το καθένα και ισχύ 3 kW (με πιθανή τάση έως και 8.000 βολτ) και ένα ηλεκτρικό θάλαμο ελέγχου. Το συνολικό βάρος του XPS είναι 1.200 κιλά.



Οι δύο πλευρικοί εφαρμογείς αποτελούνται από δύο σταθερά και δύο κινητά ηλεκτρόδια, τα οποία αναρτώνται σε παθητικά περιστρεφόμενους άξονες. Τα ειδικά συστήματα κίνησης αυτού του βραχίονα καθιστούν δυνατή την επεξεργασία των ζιζανίων σε σειρά μέχρι το στέλεχος των καλλιεργειών. Δεδομένου ότι οι κορμοί των αμπέλων ή των οπωροφόρων δένδρων έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, παραμένουν άθικτα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια.

Δυνατότητα τοποθέτησης ασφαλέστερης καμπίνας Σε συνδυασμό με το XPS, η Case ανανεώνει τα τρακτέρ Quantum στενού μετατροχίου με το μοντέλο CL να προσφέρεται και σε άλλες εκδόσεις: F (καλλιέργεια φρούτων), V (αμπελουργία) και N (φυτείες). Με ελάχιστο εξωτερικό πλάτος 1,57 μέτρα, το Quantum CL είναι το μεγαλύτερο μέλος της σειράς.

Λόγω του συνολικού του ύψους, μόλις 2,38 μέτρα, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για συστήματα μεγάλης έκτασης στην καλλιέργεια φρούτων καθώς και για ειδικές εργασίες, εξηγεί ο Alfred Guth από την Case IH. Τόσο το νέο τρακτέρ Quantum στενού πλάτος, CL, όσο και το Vestrum CVXDrive με την ψηλή οροφή, ακόμη και άλλα μοντέλα μπορούν επίσης να προσαρμοστούν εκ των υστέρων για περισσότερη ασφάλεια προς όφελος του χρήστη. Αντί για την κατηγορία 2, οι καμπίνες εισάγονται στην κατηγορία προστασίας 4, πιστοποιημένες από το Ινστιτούτο Julius Kühn.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία