BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Άμεση απόσβεση και 4% καλύτερη σοδειά υπόσχονται τα Michelin Ultraflex σύμφωνα με μελέτη

Μια μελέτη για τον αντίκτυπο των ελαστικών Michelin Ultraflex, διεξαχθείσα από το πανεπιστήμιο Harper Adams σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, έδειξε πως τα μηχανήματα με τα ελαστικά αυτά σέβονται το έδαφος, προσφέροντας όμως και βελτιωμένη παραγωγικότητα.

4__261-01-michelin-ultraflex-technology-tyres-1

Βασίλης Σοφός

19
0

Αναζητώντας με ερευνητικό χαρακτήρα τις αρνητικές συνέπειες που έχει το έδαφος από την συμπύκνωσή του λόγω των βαριών μηχανημάτων που το διασχίζουν, το πανεπιστήμιο Harper Adams σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Ιλινόις έθεσαν σε πραγματικές συνθήκες τα αγροτικά μηχανήματα, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με τα χαμηλής πίεσης ευέλικτα ελαστικά της Michelin με τεχνολογία Ultraflex. Η τριετής μελέτη στο Ιλλινόις διεξήχθη με τρακτέρ 290 ίππων που φορούσαν Michelin Ultraflex αλλά και τυπικά ελαστικά κανονικής πίεσης σε δύο πεδία.

«Τα αποτελέσματα που είδαμε στο Ιλλινόις έδειξαν ξεκάθαρα ότι τα ελαστικά Michelin Ultraflex μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να μειώσουν σημαντικά τη συμπύκνωση και, στην πράξη, να αυξήσουν τις αποδόσεις τους κατά 4,0% σε σύγκριση με τα τυπικά ελαστικά», λέει η Paula Misiewicz, ανώτερη λέκτορας του πανεπιστημίου Harper Adams.

Από την άλλη πλευρά, το εννιαετές πείραμα στο πανεπιστήμιο Harper Adams συνέκρινε επίσης τις δύο προδιαγραφές κανονικών ελαστικών Michelin με τα Ultraflex σε συνδυασμό με τεχνικές μηδενικής άροσης, ρηχής και βαθιάς άροσης.

«Ενώ υπήρχαν κάποια οφέλη από τη χρήση ελαστικών χαμηλής πίεσης και στα τρία συστήματα κατά τη διάρκεια των εννέα ετών, εκεί που πραγματικά ξεχώρισαν τα ελαστικά αυτά ήταν στις τεχνικές βαθιού οργώματος», προσθέτει η Misiewicz. «Εδώ και πάλι καταγράψαμε βελτίωση της απόδοσης κατά 4,0% σε σύγκριση με τα συμβατικά ελαστικά», συνεχίζει.



Από τη μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι οποιαδήποτε αύξηση στην αρχική δαπάνη για τους αγρότες που αγοράζουν ελαστικά χαμηλής πίεσης έναντι ενός τυπικού ελαστικού θα φέρει απόσβεση εντός 12 μηνών. Η πλήρης σειρά ελαστικών Ultraflex που διατίθενται στην αγορά περιλαμβάνει τα AxioBib, AxioBib 2, EvoBib, XeoBib και YieldBib για τρακτέρ, CereXBib και CereXBib 2 για αλωνιστικές, τα FloatXBib για αυτοκινούμενους διανομείς, τα SprayBib για ψεκαστικά και τα TrailXBib/CargoXBib για βαγόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία