BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Λανσάρισµα 7 νέων τηλεσκοπικών φορτωτών Bobcat για τον αγροκτηνοτροφικό κλάδο

Mε στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στον αγροτικό τοµέα, η Bobcat ανανεώνει την γκάµα R των τηλεσκοπικών φορτωτών της, κάνοντας σαφή τον προσανατολισµό της ανά κλάδο, όπως αποδεικνύεται από τα εξατοµικευµένα χαρακτηριστικά που ενσωµατώνει σε κάθε ένα από τα αγροτικού χαρακτήρα µοντέλα.

photo3_2

19
0

Η νέα σειρά τηλεσκοπικών φορτωτών της Bobcat, η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στο Pontchâteau της Γαλλίας, φέρει µια πλειάδα καινοτόµων χαρακτηριστικών ενισχύοντας την αξία της µάρκας στον γεωργικό κλάδο.

Τα νέα µοντέλα -επτά στο σύνολο- διαθέτουν ικανότητα ανύψωσης που ξεκινά από τους 2,6 τόνους και φτάνει τους 4,3 τόνους, µε το ύψος ανύψωσης να κυµαίνεται από 6 έως 7,5 µέτρα. Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα βρίσκουµε στην γκάµα R των τριών κόµπακτ µοντέλων TL26.60, TL30.60 και TL30.70 και των άλλων τεσσάρων µεγάλων µοντέλων TL35.70, TL34.65HF, TL38.70HF και TL43.80HF. H Bobcat διατήρησε τον ευρέως αποδεκτό και πολύ επιτυχηµένο σχεδιασµό πλαισίου κιβωτοειδούς διατοµής το οποίο προστατεύει το σασµάν και τα υδραυλικά του µηχανήµατος. Χάρις στο χαµηλό κέντρο βάρους, το άριστα ζυγισµένο πλαίσιο, τα αντίβαρα και το µακρύ µεταξόνιο τα µηχανήµατα της σειράς R µπορούν να διαχειριστούν βαριά φορτία σε κάθε ύψος, εύκολα και µε ασφάλεια.

Η πιο απότοµη κλίση του νέου καπό αυξάνει την ορατότητα και µειώνει τα τυφλά σηµεία κατά 15%, λέει η εταιρεία. Παράλληλα, η πρόσβαση είναι βελτιωµένη στο χώρο του κινητήρα και οι αναβαθµισµένες εκδόσεις του Bobcat D34 (η πιο ισχυρή έκδοση του οποίου αποδίδει 135 ίππους) χρησιµοποιεί φίλτρο DPF για την ευθυγράµµιση µε τους τελευταίους κανονισµούς ρύπων Stage V.

Το κύριο σηµείο που φέρει τις περισσότερες ενδιαφέρουσες αλλαγές είναι η επανασχεδιασµένη καµπίνα, η οποία έχει µια πλατύτερη πόρτα και ένα σκαλί πρόσβασης. Τα επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό λέγεται ότι µειώθηκαν κατά το ήµισυ και το αναβαθµισµένο εσωτερικό παρέχει περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Το νέο θερµαινόµενο κάθισµα µε αερανάρτηση, το νέο πολυλειτουργικό χειριστήριο, τα χειριστήρια µε οπίσθιο φωτισµό κωδικοποιηµένα βάσει χρωµάτων, η νέα έγχρωµη οθόνη LCD και το ραδιόφωνο πλαισιώνουν τον εξοπλισµό των νέων µοντέλων. Αναφορικά µε το κιβώτιο ταχυτήτων, η λειτουργία «Dynamic» παρέχει ταχύτερες αλλαγές εµπρός και πίσω και πιο γρήγορες φάσεις επιτάχυνσης και επιβράδυνσης. Χρησιµοποιώντας το γκάζι χειρός, η λειτουργία «Flex Drive» διαχειρίζεται την ταχύτητα προς τα εµπρός ανεξάρτητα από τις στροφές του κινητήρα µε το δεξί πεντάλ και έτσι δεν χρειάζεται µεγάλη αφοσίωση στη φάση προσέγγισης.

Όλα τα µοντέλα της σειράς R συνοδεύονται απο εγγύηση τριών ετών ή 3.000 ωρών (όποιο έρθει πρώτο). Η εγγύηση µπορεί να επεκταθεί έως πέντε έτη ή 5.000 ώρες (όποιο έρθει πρώτο).

Η εταιρεία ERGON ΤΖΑΝΙ∆ΑΚΗΣ είναι επίσηµος αντιπρόσωπος της Bobcat στην Νότια Ελλάδα (τηλ. 210/5314845).

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 5 Ιουνίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία