BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των σταδίων συγκομιδής φέρνει η Pellenc στον αμπελώνα

Η Pellenc λανσάρει σε λίγο καιρό το Pellenc Connect, μια πλατφόρμα απομακρυσμένης παρακολούθησης όλων των σταδίων συγκομιδής, από τον αμπελώνα στο κελάρι, δίνοντας σε χρήστες, οινοποιούς και οινολόγους ένα πλήθος πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

121251147_4025036394176592_5521590992215683908_n

Βασίλης Σοφός

73
0

Το 2016 η Pellenc λάνσαρε το πρώτο διασυνδεδεμένο πιεστήριο και τώρα η εταιρεία προσφέρει μια νέα τεχνολογία για απομακρυσμένη παρακολούθηση των σημαντικότερων σταδίων έως το κελάρι. Το «Pellenc Connect» επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση της συγκομιδής, της πίεσης και της θερμοκρασίας ζύμωσης. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα υποστηρίζει τη διαχείριση των δεμάτων και των υλικών καθώς και τον έλεγχο των διαδικασιών οινοποίησης.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί με φορητό υπολογιστή, tablet ή smartphone και μπορεί να συνδεθεί τόσο με τον βασικό εξοπλισμό Pellenc όσο και με τα αυτοκινούμενα Optimum. Για τα τελευταία μάλιστα, η ανακοίνωσε τέσσερις νέες λειτουργίες. Από την καλλιέργεια των αμπελιών έως την οινοποίηση, η χρήση του «Pellenc Connect» φέρνει μεγαλύτερη ανταπόκριση, λέει η εταιρεία.

Όλοι οι χρήστες -οινοποιοί, κάτοχοι κελαριών και οινολόγοι- έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση σε διάφορες σημαντικές πληροφορίες και σε πραγματικό χρόνο. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τα δεδομένα του μηχανήματος, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της χρήσης, των ρυθμίσεων και της συντήρησης. Επιπλέον, η λύση αυτή προσφέρει αγρονομικά δεδομένα για τη βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων αμπελουργίας με τη βοήθεια χαρτών ανάπτυξης και απόδοσης.



Έτσι, το «Pellenc Connect» παρέχει οινολογικά δεδομένα για τη διαχείριση των υλικοτεχνικών διαδικασιών, τον έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας οινοποίησης και -εάν είναι απαραίτητο- το απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλεονέκτημα είναι οι διαγνώσεις σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπουν γρήγορη και ελεγχόμενη παρέμβαση.

Δυναμική επιλογή ζύγισης

Η επιλογή δυναμικής ζύγισης εξασφαλίζει συνεχή παρακολούθηση της μάζας που συλλέγεται από τη συγκομιδή σταφυλιών. Από την κονσόλα στην καμπίνα του ο οδηγός μπορεί να ακολουθήσει την εργασία-στόχο σε πραγματικό χρόνο: τη μάζα στα δοχεία τη κάθε στιγμή, την ποσότητα που πρέπει να συγκομιστεί σε σχέση με ένα καθορισμένο ποσοστό, καθώς και την ποσότητα που έχει ήδη συγκομιστεί με τη μέση απόδοση ανά εκτάριο. Με την επιλογή premium, αυτά τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν και να αναλυθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

Αναβαθμισμένο από το 2022 με νέες λειτουργίες το Optimum

Από το 2022, η Pellenc θα παρουσιάσει στο Optimum carrier τέσσερις νέες λειτουργίες. Αυτέε περιλαμβάνουν την αυτόματη τοποθέτηση του βραχίονα πολλαπλών λειτουργιών και με ένα απλό κλικ, ο οδηγός ρυθμίζει αυτόματα τον βραχίονα στη θέση του κεφαλαριού. Αυτό προσφέρει μια βελτιωμένη άνεση οδήγησης και εξοικονόμηση σε πραγματικό χρόνο. Για την προστασία των μηχανικών και του οδηγού, υπάρχει επίσης μια υδραυλική ανάρτηση μπροστινού τροχού με δύο υδραυλικά αμορτισέρ. Επιπλέον, η χωρητικότητα του κάδου έχει αυξηθεί για τις κεφαλές συγκομιδής Optimum L και XL, με αποτέλεσμα ένα πραγματικό κέρδος στην παραγωγικότητα, μια καινοτομία που κέρδισε τα βραβεία SITEVI Innovation 2019.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία